Překvapení se nekonalo. Štěpánek v Basileji Federera ničím nezaskočil

5. 11. 2010, 22:44
Aktuality 9
ATP BASILEJ - Radek Štěpánek v Basileji loňské semifinále nezopakuje. Hladkým vítězstvím 6-3 6-2 mu v postupu do něj zabránil domácí favorit Roger Federer.
Radek Štěpánek

Český tenista Radek Štěpánek ve čtvrtfinále turnaje v Basileji nestačil na světovou dvojku a domácího favorita Rogera Federera, kterému za hodinu hry podlehl 3-6 2-6. Osmatřicátý hráč světa tak neobhájil loňskou semifinálovou účast a přijde o další body.

Štěpánek měl v nohou dva čtvrteční zápasy, když kromě dvouhry nastoupil i ve čtyřhře. Naopak Federer si odpočinul a na hřišti to bylo znát. Štěpánka bez větších problémů přehrával a především při svém podání byl téměř neomylný.

Z jedenácti vzájemných zápasů tak Štěpánka porazil podeváté, jediné dvě výhry českého tenisty přišly na antuce: poprvé hned v úvodním vzájemném duelu v roce 2002 v Gstaadu a naposledy na turnaji Masters v Římě před dvěma lety. Na tvrdém povrchu byl ve všech pěti případech, včetně dneška, úspěšnější Švýcar.

Federer, který si na turnaji v Basileji připsal dvaadvacáté vítězství z 23 duelů, v semifinále vyzve Američana Andyho Roddicka.

Druhé semifinále nabídne srbský souboj mezi Novakem Djokovičem a Viktorem Troickým.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
páteční výsledky (05. 11. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 6-3 6-2
Djokovič (2-Srb.) - Haase (Niz.) 6-2 6-3
Roddick (4-USA) - Nalbandian (Arg.) 6-4 6-4
Troicki (Srb.) - Gasquet (Fr.) 6-4 6-2

Semifinálové dvojice: Federer - Roddick, Troicki - Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro "lopatu" - pokud jsi ten zápas viděl, tak musíš usoudit, že chybělo fakt hodně moc...Fedex hrál v tréninkovým tempu...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim dokonce si myslim ze dnesni zapas bude pro Rogera nejvetsi proverkou, mozna vetsi nez by bylo pripadne finale s Djokovicem. Dnes bude muset hrat Federer nadoraz a ani to nemusi stacit. Roddick ma fazonu a strasne moc chce ziskat kyzene body pro Londyn.
Reagovat
smazaný uživatel
ty trdlo nepsal sem že chybělo málo k výhře ale v vyrovnanějšímu zápasu. jen dokázuješ jaká seš hyena a vytrháváš slova z kontextu. je to od tebe fakt hnus
Reagovat
smazaný uživatel
ou, tak příště bombarďák Roddick... Rogere do toho!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
nehrál špatně. jen smůla hold že se nepodařilo udržet servis. moc nechybělo. mohlo to být vyrovnanější
Reagovat
Stan_Borowitz
například: Štěpánkovi patří hold za předvedenou hru, ale na Federera to holt nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
paní učitelko vy nedáte pokoj ani mimo školu?
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas s Roddickem nabidne peknou podivanou, Americana jsem videl ve vsech utkanich a hraje kvalitne. Oproti Cincinatti ci US Open opravdu promena.
Reagovat
Stan_Borowitz
"we learn as we go", jak kdysi pravil slavný chicagský gangster Dutch Schultz...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist