Překvapení v Aucklandu. Japonec Daniel vyřadil jedničku Sheltona a zahraje si o druhý titul

12. 1., 04:33
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Taro Daniel (30) na podniku ATP 250 v Aucklandu zdolal 7:5, 7:6 nejvýše nasazeného Američana Bena Sheltona (21), připsal si teprve pátý skalp hráče TOP 20 a podruhé v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu postoupil do finále. O druhý titul si japonský tenista zahraje s rozjetým Chilanem Alejandrem Tabilem (26), který vyřadil francouzského teenagera Arthura Filse (19), vyhrál 12. zápas v řadě a zaútočí na svůj nejcennější triumf.
Taro Daniel porazil hráče TOP 20 teprve popáté v kariéře (© Profimedia)

Shelton – Daniel 5:7, 6:7

Taro Daniel si semifinále na turnaji ATP zahrál teprve počtvrté v kariéře a po bezmála třech letech. Proti Benu Sheltonovi byl outsiderem, přesto dokázal překvapit. Levou rukou hrajícího o devět let mladšího Američana s dělovým servisem zdolal 7:5, 7:6.

Třicetiletý Japonec během dvouhodinového utkání nepřišel o podání. V závěru odvrátil dva setboly a v celkově 28. souboji s hráčem elitní dvacítky se mohl radovat z teprve pátého vítězství. V minulosti si připsal Alexandera Zvereva, Caspera Ruuda, Borna Čoriče a především Novaka Djokoviče, na kterého si vyšlápl v Indian Wells 2018.

Do finále 74. hráč světa Daniel postoupil podruhé v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu. Při premiéře v roce 2018 na antuce v Istanbulu porazil Maleka Jazírího a získal svou dosud stále jedinou trofej.

Fils – Tabilo 2:6, 5:7

Také v druhém semifinále došlo k překvapení. Alejandro Tabilo porazil 6:2, 7:5 francouzského teenagera Arthura Filse, když druhou sadu otočil ze stavu 2:5 ziskem pěti her v řadě.

Levoruký Tabilo, který z předchozího kola postoupil bez boje po odstoupení nasazené dvojky Camerona Norrieho, v Aucklandu úspěšně vstupuje do nové sezony a navazuje na povedený závěr loňského roku. V listopadu ovládl dva antukové challengery v Jižní Americe, aktuálně včetně kvalifikací neprohrál už 12 zápasů v řadě.

Také Tabilo je ve finále podniku ATP podruhé v kariéře. Poprvé v boji o titul šestadvacetiletý Chilan neuspěl, před dvěma lety na antuce v Córdobě podlehl Albertu Ramosovi ze Španělska. Ve finále turnaje na tvrdém povrchu je jako první Chilan od roku 2008.

Výsledky turnaje ATP 250 v Aucklandu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist