Překvapení v Santiagu: Zeballos vyřadil Nalbandiana!

4. 2. 2011, 07:59
Aktuality 6
ATP SANTIAGO - S antukovým turnajem v chilském Santiagu se nečekaně brzy rozloučil největší favorit David Nalbandian. Zkušený Argentinec už ve druhém kole nestačil na krajana Zeballose.
David Nalbandian

David Nalbandian v úterý svůj první zápas na antuce zvládl, když ve třech setech zdolal Berlocqa. Druhého kola proti dalšímu krajanovi Horaciu Zeballosovi se však obával. "Můj další zápas nebude jednoduchý, nikdy není snadné hrát proti krajanovi. Proti Horaciovi jsem navíc nikdy nehrál, tak to pro mě bude něco nového," předvídal Nalbandian.

A jeho obavy se vyplnily. V samotném zápase se nemohl opřít o servis, nezahrál jediné eso a dopustil se čtyř dvojchyb. První set prohrál hladce 2-6, a i když se ve druhém ujal vedení 2-1 s brejkem, o svůj servis přišel celkem pětkrát a za 79 minut prohrál 2-6 5-7.

Zatímco Nalbandian začal sezonu postupem do finále v Aucklandu a druhým kolem na Australian Open, nováček roku 2009 Zeballos hrál pouze na dvou challengerech, na kterých vypadl pokaždé ve druhém kole. Postupem do čtvrtfinále turnaje v Santiagu si zajistil návrat do první světové stovky.

O první semifinále od loňského dubna se utká s pátým nasazeným Potitem Staracem. Italský tenista v zápase druhého kola odvrátil všech pět brejkbolů a Španěla Pabla Andujara porazil hladce 6-4 6-1.

Dvou a půlhodinovou bitvu svedli Santiago Giraldo s Igorem Andrejevem. Ruský tenista v zápase nasázel osm es, jenže spáchal devět dvojchyb. I vinou nestálého servisu oi podání třikrát přišel a prohrál 6-7 6-4 2-6.

"Proti Andrejevovi to bylo hodně těžké utkání. Nadmořská výška s vysokými teplotami tu dělá problémy asi každému, ale mě dnes pomohlo, že jsem z Bogoty a na podobné podmínky jsem zvyklý," konstatoval třiadvacetiletý Kolumbijec Giraldo. "Jsem rád, že se mi hned v úvodu sezony takhle daří," dodal.

Nyní na osmého nasazeného Giralda čeká turnajová čtyřka Juan Ignacio Chela. Zkušený Argetinec využil šest z dvanácti brejkbolů a neznámého Brazilce Ciaa Zampieriho porazil snadno 6-2 6-3.

Přesto nebyl se svým výkonem spokojený. "V zápase jsem se necítil dobře, nehrál jsem vůbec uvolněně. Jsou tu těýžké podmínky, kurty jsou suché, a pokud v této nadmořské výšce míček netrefíte dobře, letí do autu. Vyhrál jsem ve dvou setech, i když to není příliš spravedlivý výsledek," komentoval Chela. 

"Santiagovi se tu daří. Je mladý, na vzestupu. Místní podmínky jeho hře sedí. Uvidíme, co se stane, na zápas se těším," dodal Chela.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
čtvrteční výsledky (03. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Zeballos (Arg.) - Nalbandian (1-Arg.) 6-2 7-5
Chela (4-Arg.) - Zampieri (Braz.) 6-2 6-3
Starace (5-It.) - Andujar (Šp.) 6-4 6-1
Giraldo (8-Kol.) - Andrejev (Rus.) 7-6(7) 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kurwa to není možné!Hajzl jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle úrovně komentářů v této diskuzi soudím, že je zde nejspíš sraz žáků 1.stupně pomocné školy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi na něj vsadili celé své jmění, či co, že jsou tak rozčilení. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
keketi!
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian běž DPC ty cocote, s takovým truhlíkem prohrát to je fakt umění do hajzlu
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Nalba zas hraje tužku :-/ :-/ Asi už si dost vydělal a može jít zas do srpna rybařit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist