Přesunout zápas na vedlejší kurt bylo nefér, říká Safinová

6. 9. 2009, 19:56
Aktuality 18
Ruské tenistce Dinaře Safinové se nelíbilo, že její zápas 3. kola US Open proti Češce Petře Kvitové organizátoři přeřadili na jiný kurt, aby tak umožnili sehrání zápasu mužské dvouhry mezi Tommym Robredem a Jamesem Blakem. Světová jednička Safinová pak zápas s Kvitovou prohrála, ovšem změnu kurtu nebere jako výmluvu. Překvapivé vyřazení si prý zavinila sama, když nehrála tak, jak si plánovala.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Zápas Safinové s Kvitovou měl na centrálním dvorci Arthura Ashe začít okolo 19:00 newyorského času, jenže kvůli protahujícím se předchozím duelům se organizátoři rozhodli pro změnu. "Skoro ve čtvrt na deset za námi přišli, že budeme hrát na dvorci Louise Armstronga," uvedla Safinová.

Dále čtěte:
Bomba! Kvitová ukončila trápení jedničky Safinové a je v osmifinále!

Na přesunu na menší kurt pro deset tisíc fanoušků se jí nelíbilo především to, že pořadatelé tak rozhodli i kvůli tomu, aby na hlavním dvorci byl zápas mužů. "Podle mě je to nefér upřednostňovat zápas chlapů před soubojem žen. Já jsem světová jednička, tak proč mě přesunují," nechápala třiadvacetiletá Ruska. "Nechci, aby to znělo jako výmluva pro mou porážku. Jen to podle mě nebylo správné rozhodnutí," dodala.

Její souboj s Kvitovou se nakonec protáhl až téměř do jedné hodiny v noci. Rozhodnout musel až tie-break třetího setu, v kterém slavila vítězství 6-4 2-6 7-6 Kvitová. "Vždyť jsem nevyužila tři mečboly, tak co bych chtěla. Je to velké zklamání," prohlásila po zápase Safinová.

Přitom prý měla jasný plán na to, jak Kvitovou porazit. "Věděla jsem, že je ráda na kurtu dominantní a chce určovat hru. Nerada běhá, proto jsem ji chtěla rozhýbat a prohánět po kurtu. Věděla jsem, jak na ni, jenže pak jsem přišla na kurt a hrála jsem úplně jinak, než jsem chtěla," řekla mladší sestra slavného tenisty Marata Safina.

Poslední nepřesvědčivé výkony a brzký konec na US Open jsou prý i důsledkem náročné sezony, v které neměla Safinová čas si pořádně odpočinout. "Neměla jsem čas sama na sebe, zrelaxovat a dát odpočinout hlavě. Opravdu se už těším na konec sezony, protože pak budu moci zůstat pět týdnů v kuse na jednom místě a ne pořád někde cestovat," dodala Safinová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
JIMI
Dobrý večer.Co to tady všichni řešíte za hlouposti?Proč raději nekoukáte co dělá Kim s tou růžovou princeznou:-) Go home Venus!
Reagovat
smazaný uživatel
Především nechápu, kdo těm júes pitchusům dal možnost si stanovit odlišná pravidla než mají jiné grandslamy. Všechny GS jsou rovnocenné a hraje se o stejný počet bodů.
Proč zde má o vítězi rozhodovat trapný tajbrejk (ten nádherný set 16-14 nikdy vidět nemůžeme ani vzdáleně) a 3. kolo kvalifikace a pánské čtyřhry se hrajou jen na dva vítězné sety?
Roddick by v závěru 5. setu už podání neztratil a Isnera by udolal. Takhle končí kvůli jedné chybě.
Výmluvu o jedničce a chybném přesunu si ale Dinára mohla odpustit, protože Blejk je domácí tenista a diváky zajímá určitě víc.
Výběr utkání pro night session mají hodně divný. Místo Dináry bych tam čekal Šarapova - Oudin a dnes Venuši.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim... ty tajbrejky by meli nechat na mensich turnajich... a ne ze to daji do grandslamu.... je to nesmysl.... nema to takowou stawu...
Reagovat
skott
O vikendu je na USO tzv.¨prime time¨ odpoledne, je to kvuli CBS, ktera chce nejatraktivnejsi zapasy prave v teto dobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí kolo kvaldy se hraje na tři vítězný jen na Wim, ne?
Reagovat
skott
pokud se pamatuju tak ano, taky nechapu, proc se rozciluje az tady;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože tihle vymaštěnci to vše dorazili tím neuvěřitelným tajbrejkem v rozhodujícím setu. Kvalifikaci nebo debla zase až tak tenisový fanda neřeší, že ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne tu kritiku nechapu, do USO to proste patri. Yankees maji radi napeti tie breaku, vzdyt US Open taky byl prvni grand slam, kde se s tie breakama zaclo. Tohle neni Wimbledon, tady se proste nekonecny zapasy nehraji, v USA radi akci, tak at ji maji, patri to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
neuveritelne co vyprava nic proti nej ale uz by mohla pochopit ze pokial jej zapasy nebudu aspon z casti tak atraktivne ako u muzov z prvej 10tky tak nema co robit na naj kurtoch aj ked je1 ved jej zapasy su utrpenie sama sa trapi tak koho chce bavit !!! ked bude bavit divakov ako clijsters pennetta sarapova a ine co vedia aj ine veci ako dvojchyby tak mozno
Reagovat
skott
Precti si poradne, co rika...Jeji zapas byl presunut na Lousie Armstronga misto Blakea s Robredem, ani jeden z nich neni v Top 10, oba vcera odehrali naprosto nudny zapas bez spetky dramatu, ktery byl jeste kratsi nez jeji a to se hral na tri vitezne.Mimochodem Blake dal dvojchyb prakticky stejne jako Dinara, nemluve o Marii, kterou zmniujes.A Penetta??Nasazovani na kurty se nedela podle formy z jednoho turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
neni to prvy X co dinaru prehodili na iny kurt a je to tym ze jej zapasy su neni atraktivne a sarapova robi dvojchyby ale jej zapasy tu boli zaujimave napr. s oudin preto som ju spomenul a to ze tam nechali blaka s robredom to bolo spravne preto ze sa oocakaval kvalitny zapas a to ze nebol za to usporiadatelia nemozu ze sklamali a to ako sa nasadzuje mi vysvetlovat nemusis podla mna dinara pokial nebude hrat tak ako ma hrat 1 nema co pozadovat naj kurty a casy ked ju tam daju nech tam hra ked uznaju e iny zapas bude atraktivnejsi musi sa st ym zmierit
Reagovat
skott
Nasazena jednicka ma hrat na nejlepsim kurtu vzdycky, protoze si sve postaveni tvrde vybojovala za cely predesly rok.Od Robreda s Blakem se urcite nic kvalitniho necekalo, staci vedet o jejich forme v poslednich mesicich.To ze hraly na A.Ashe bylo zrejme jen diky tomu, ze Blake je domaci hrac.Take se jim to vymstilo.
Reagovat
skott
oprava: hrali
Reagovat
smazaný uživatel
vidime to inak teba zaujimaju cisla a statistiky mna zaujima aj predvadzana hra a ak hra 1 ako dinara tak ako hra tak si myslim ze musi hrat kde ju daju a nema sa co stazovat pokial nebude jej hra atraktina nie utrpenie ako pre nu tak pre divakov jej zapasy sa tu ani nepriblizili vykonom inych tenistiek a preto by mala byt ticho a zapracovat na sebe a vseckych presvedcit ze si zasluzi hrat na naj kurtoch nielen koli tomu ze je jednicka ale aj preto ze sa budu mat divaci na co tesit
Reagovat
skott
Z jakeho duvodu by me mela zajimat cisla?:o)
Pro me je taky podstatna hra.Samozrejme nikdo nemuze dopredu tusit, jak bude ten ktery zapas probihat.To je jeden z duvodu, proc jsou top hraci/ky OBVYKLE nasazovani na hlavni kurty.Federera si take nikdo, kdyz se trapi s Acasusem nedovoli dat na vedlejsi.Dinara je svetova jednicka, ma pravo se proti tomu ozvat, nechapu proc by se s tim mela smirit.To ze je Blake domaci neznamena, ze ma automaticky vice fanousku.Prenos z Arthura Ashe jde i do jinych zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som to poopravil z nauc prehravat ty mrdka na nauc podavat ty mrdka:D Sak zeny dakedy to je tragikomedia. Zatial co v muzskom tenise je servis velka vyhoda tak v zenskom mi pripada dakedy ze najradsej by cely zapas boli na returne:D
Reagovat
smazaný uživatel
kecy kecy a este raz kecy proste sa nauc prehravat ty mrdka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist