Preview: Bammerová - Hradecká

17. 7. 2009, 01:00
Previews 6
Lucie Hradecká v Praze udivuje tvrdým servisem. A i díky němu si počtvrté na okruhu WTA zahraje ve čtvrtfinále. V něm ji čeká druhá nasazená Sybille Bammerová z Rakouska, se kterou se utká potřetí a znovu na domácí půdě.
Profily hráčů
Sybille Bammerová - Lucie Hradecká

Sybille Bammerová do turnaje v Praze vstoupila rozpačitě. Proti Bulharce Pironkovové chybovala, udělala několik dvojchyb a byla kousek od překvapivého vyřazení. Nicméně bojovala a po setech 2-6 7-6 7-5 nakonec vyhrála. "Přechod z trávy zpátky na antuku je pro mě docela nepříjemný hlavně kvůli vysokým odskokům," uvedla Rakušanka, která ve středu podala o poznání lepší výkon a přemožitelku Vaidišové Rusku Kudrjavcevovou smetla dvakrát 6-1.

V Praze doprovází Bammerovou její dcera Tina, která za čtrnáct dnů oslaví osmé narozeniny. "Určitě by se jí líbilo, abych domů jela s trofejí za vítězství," smála se tenistka, která ve své kariéře vyhrála dvouhru na WTA Tour jen jednou, předloni v Pattayi.

Letos zvládla postoupit přes druhé kolo teprve podruhé. Nejlepšího výsledku dosáhla na prestižním podniku v březnu Indian Wells, kde však kvůli zranění o semifinále bojovat nemohla. Bývalá světová devatenáctka je v žabříeku nyní na 31. místě, ke kterému jí pomohly především výsledky z loňského léta, kdy hrála i čtvrtfinále na US Open. To je její dosud její grandslamové maximum.

Zajímavostí je, že osmadvacetiletá Rakušanka se na okruhu WTA začala prosazovat až před třemi lety. Dříve se věnovala více výchově své dcery.

Lucie Hradecká si ve čtvrtfinále zahraje počtvrté v kariéře. "Tohle je určitě nejsladší čtvrtfinále, protože je doma. Mám tady hodně kamarádů, rodinu a známé. Je to příjemné," řekla Hradecká, která hraje Prague Open popáté v kariéře. V letech 2005 až 2007 nepostoupila z kvalifikace, což se jí povedlo loni, ale prohrála pak v prvním kole s pozdější vítězkou Věrou Zvonarevovou z Ruska.

Letošní ročník zahájila přesvědčivou výhrou nad Ruskou Pervakovovou. „Byla jsem celkem nervózní. Ale když jsem včera hrála čtyřhru, bylo to ještě mnohem horší,“ řekla Hradecká. "Pár dní před turnajem jsem se necítila tenisově moc dobře. Hledala jsem míč a kurt, ale teď se mi pocit ze hry vrátil a soupeřka mě neměla jak ohrozit," prohlásila tenistka pořádajícího klubu I. ČLTK.

V dalším kole ji čekala Chorvatka Špremová a obě tenistky předvedly doslova přestřelku rychlých úderů. Hradecká nakonec ve třech setech vyhrála a postoupila. V české metropoli navíc útočí na rekord v rychlosti podání.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká stále čeká na svůj první titul na okruhu WTA. Na antukách loni v Bad Gasteinu a letos ve Fezu ve finále prohrála. „Bylo by krásné, kdyby se to povedlo zrovna na domácím turnaji,“ přála si.

Bammerová se s Hradeckou utkala dvakrát, pokaždé na antuce a vždy to bylo na domácí půdě české tenistky. Nejprve v kvalifikaci pražského turnaje před čtyřmi lety uspěla ve třech setech Rakušanka, Hradecká však o tři týdny později na klání v Prostějově soupeřce stejným poměrem porážku vrátila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucie je můj černý kůň turnaje a je jedinou Češkou, která má vzrůstající formu. Kromě unavené Bammer a labilní Benešové v pavouku turnaje nikoho nemá, takže z toho může být klidně i finále.
Reagovat
smazaný uživatel
a co zarina?
Reagovat
smazaný uživatel
ty nase cesky jsou spiny. Hloupa Benesova, jeste hloupejsi a hnusnejsi Kvitova a nana Vaidisova, ktera na turnaj prijela proto, aby si zasukala se Stepankem, jenz jsem je videl v noci v Praze (mam i foto), normalni Safarova a dobra Hradecka.
Reagovat
smazaný uživatel
mldat, jsi dostal opustak z lecebny? vzapamtuj se, pod kazdy clanek o ceske hracce pises nehorazne blboti a nadavas hrackam do tlustycj prasat a jak neumi hrat a jak jsou hloupe, ty je znas, kdyz rikas, ze jsou hloupe? az dokazes to co ony tak se ozvi ubozaku
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hajzle, vis ty vubec, kdo ja jsem? Neznam je osobne, jen Vaidisovou, ale obrazek si delam podle jejich chovani, podle chatu, kam dostavaji pozvanky. A jak jsis mohl vsimnout, nenadavam vsem, jen tem blbymm, kam jsi se zaradil nyni i ty.
Reagovat
Tenvi
Ty jsi fakt magor.. :) Můžeš bejt třeba papež, ale to nic nemění na tom, že bys potřeboval pěkně přes hubu, idiote.. si tady léčíš nějaký komplexy, či co?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist