Preview: Berdych - Nalbandian

14. 10. 2008, 14:07
Previews 1
I letos se ve druhém kole turnaje Masters v Madridu střetne David Nalbandian s Tomášem Berdychem. A český tenista má soupeři co oplácet. Prohrál s ním nejen ve Španělsku, ale i další dva ze čtyř vzájemných duelů. Oba tenisté během posledních čtrnácti dnů získali titul, a je na místě u nich mluvit o dobré formě. Nejen kvůli žebříčkovému postavení je mírným favoritem Nalbandian. Loni v Madridu triumfoval. Duel je na programu ve středu.

David Nalbandian byl už i třetím hráčem světa. Ovšem loňská sezona se mu vůbec nepovedla. Důkzem toho bylo postavení v žebříčku, v němž se propadl až do třetí desítky. O to více překvapil na dvou závěrečných podnicích série Masters právě v Madridu a Paříži. Na obou vyhrál, když ho nedokázali zastavit ani nejlepší tenisté světa - Djokovič Nadal ani Federer.

Rázem se vrátil zpět do světové desítky, ale závěrečný Turnaj mistrů mu unikl. Argentincova letošní sezona se nápadně podobná té předchozí. V Buenos Aires sice na antuce získal svůj osmý titul, ale na další výsledky už určitě zapomněl. Jelikož ale moc bodů neobhajoval, tak je stále sedmým hráčem světa.

V žebříčku ATP Race, podle kterého se hráči nominují na závěrečný turnaj do Šanghaje, však byl ještě před několika dny na 26. místě. O osm příček si polepšil po uplynulém turnaji ve Stockholmu, kde v cestě do finále ani jednou neztratil své podání a v boji o titul udolal Söderlinga. Samozřejmě se hrálo v hale a Nalbandian tak zřejmě znovu ožil. A dostat se na Turnaj mistrů, který v roce 2005 vyhrál, má letos o poznání větší šanci než loni. Na osmého Del Potra ztrácí 77 bodů, za titul v Madridu je bodů 100, stejně jako o dva týdny později za triumf v Paříži.

Šestadvacetiletý Jihoameričan kromě již zmíněného Masters Cupu v roce 2005 a loňských překvapivých triumfů v hale žádný jiný velký turnaj nevyhrál. Z grandslamů hrál jen jednou ve finále Wimbledonu.

V hale však druhý rok po sobě ožil a zastavit se ho pokusí Tomáš Berdych. Loni se mu to nepovedlo, když rovněž ve druhém kole prohrál tie-break rozhodujícího setu.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Maziříčí by si ale určitě rád zopakoval jízdu z roku 2006. To k nevoli domácích diváků porazil Nadala a dostal se do semifinále. To letos asi těžko zopakuje. Nejen proto, že v 2. kole hraje s Nalbandianem, ale v dalších duelech může narazit na Del Potra nebo ve čtvrtfinále na Federera.

Tím spíše, když si vzpomeneme na Tomášovou trápení po zranění kotníku. "Ze tmy"vystoupil až v hale v Bangkoku, kde nestačil až v semifinále na Djokoviče. Už v Thajskou se svítalo na lepší časy a od Berdycha se dalo očekávat zlepšení. A to český tenista potvrdil i v Tokiu, kde získal titul. A že to bylo cenné vítězství. Poradit si musel se čtyřmi hráči první světové dvacítky: Robredem, Gonzalezem, Roddickem a Del Potrem. Berdych předvedl silnou psychiku, ale také úderovou jistotu, která mu v posledních měsících chyběla.

Herní i psychickou pohodu si přivezl i do Madridu. V úvodním kole za 53 minut smetl Němce Rainera Schüttlera a už si jistě brousí zuby na středeční duel s Nalbandianem.

Resumé: Mírné favorizování Nalbandiana je zřejmě na místě, tudíž kurs 1.59 na Nalbandianovu výhru je odpovídajícím. Věříte-li v úspěšnou Berdychovu odvetu, využijte hodnoty kursu 2.20.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Asi nejlepsi zapas 2.kola, vcera sem videl Berdycha, ale jeho vykon bych neprecenoval.Schuttler vypadal, ze mel nejake zdravotni problemy a nekladl temer odpor.Nalby podle me postoupi ve trech setech, podobne jako loni.Jinak mam pocit, ze David prohlasil, ze na turnaj mistru nepojede i kdyby se kvalifikoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist