Preview: Blake - Moya

17. 3. 2008, 01:25
Previews 1
Už dvanáctý vzájemný zápas dnes čeká osmadvacetiletého Američana Jamese Blaka s o tři roky starším Carlosem Moyou ze Španělska - ten zatím vyhrál šestkrát. Dokáže dnes Blake v Indian Wells v duelu 3. kola srovnat stav vzájemné bilance?
Profily hráčů
James Blake (USA) - Carlos Moya (Španělsko)

James Blake, aktuálně 9. hráč světa, si letos zahrál čtvrtfinále na Australian Open a v Delray Deach prohrál až ve finále s překvapením turnaje, Japoncem Nišikorim. Svůj 11. titul tedy nezískal. Na svém posledním podniku, v San Jose, nestačil na krajana Ginepriho - ten shodou okolností v Indian Wells prohrál právě s Moyou.

Blake na prvním letošním podniku série Masters v Indian Wells obhajuje loňské třetí kolo, v němž nestačil na Benneteaua. To už letos obhájil - v 1. kole měl volný los a v druhém si poradil s Marcem Gicquelem v poměru 6-3 6-7 6-1. Před dvěma lety však Blake prohrál až ve finále s Federerem.

Španěl Carlos Moya, bývalá světová jednička a současně devatenáctý hráč světa, má na svém kontě už 20 turnajových triumfů. Toho posledního se dočkal minulé léto na antuce v Umagu, kde získal celou čtvrtinu svých titulů. 16 jich má právě z cihlového povrchu, ale i na rychlém kurtu je nebezpečným soupeřem.

Na letošním Australian Open, na kterém hrál před 11 lety finále, to však nepotvrdil - s Rakušanem Koubkem prohrál už v 1. kole. Ani na antuce se mu nijak výrazně nedařilo, pouze v brazilském Costa do Sauipe hrál neúspěšně finále proti krajanovi Almagrovi.

Moya si v roce 1999 zahrál v Indian Wells finále, teď obhajuje osmifinále, ve kterém před rokem nestačil na krajana Davida Ferrera. Letos měl v 1. kole volný los, ve 2. kole narazil na ve slušné formě hrajícího Ginepriho, kterého dokázal udolat ve třech setech.

Resumé: James Blake má s Carlosem Moyou pasivní bilanci vzájemných duelů 5-6. Z posledních pěti střetnutí však čtyřikrát vyhrál Američan. I dnes by měl být favoritem Blake, ale určitým měřítkem mohou být zápasy z posledních dní. Blake na Ginepriho nestačil, Moya si s ním poradil. Každý zápas je však jiný a vítěz není předem jistý nikdy. Dá se však čekat vyrovnaný souboj plný krásných výměn.

James Blake (USA) - Carlos Moya (Španělsko):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Gambon
zcela souhlasim s touto preview, těžkej mač a hledat favorita nejde. Dle mně kurs kolem 1,4 je na Blake v této situaci málo a tak za méně zahraju Moyu,uvidíme. Haluz match . Dneska je tam pestřejší nabídka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist