Preview: Češi startují na challengeru v Trnavě, Češky v Soulu

20. 9. 2010, 13:20
Previews 1
Hned deset českých tenistů se představí tento týden na challengeru v Trnavě. Naopak turnaje ATP v Métách a Bukurešti budou bez Čechů. České ženy se představí v Soulu, nebo na podnicích ITF v Saint Melu a Shrewsbury.
Jan Hájek

Češi hrají jen na challengerech
Bez českých tenistů se tento týden koná na okruhu ATP poslední antukový turnaj sezony v Bukurešti a halové klání v Métách. V rumunské metropoli (pavouk dvouhry) bude plnit roli nasazené jedničky obhájce titulu Albert Montaňes ze Španělska. Jeho největšími konkurenty by měli být Němec Mayer, Ital Starace, Argentinec Chela a domácí Hanescu.

Ve Francii (pavouk dvouhry) se očekává vítězství od jednoho z domácí favoritů, či Chorvata Čiliče. Loňský triumf obhajuje Monfils, mezi francouzské naděje se řadí také Gasquet či Llodra.

Deset českých tenistů v čele s nejvýše nasazeným Janem Hájkem se představí tento týden na antukovém challengeru v Trnavě. Na Slovensko se vydali také Lukáš Rosol, Dušan Lojda, Jan Hernych, Lukáš Dlouhý, Jiří Vaněk, Jaroslav Pospíšil a Martin Přikryl. Z kvalifikace se do hlavní soutěže podívají ještě vítězové z kvalifikačních duelů Vig - Lustig a Šnobel - Konečný.

Přednost startu ve slovinské Lublani dal Ivo Minář, který je turnajovou šestkou.

Češky se představí v Soulu
Na okruhu WTA se tento týden konají dva turnaje kategorie International s dotací 220.000 dolarů. V korejském Soulu (pavouk dvouhry) se mezi ruskými favoritkami Petrovovou, Pavljučenkovovou a Kirilenkovou představí také dvě Češky Klára Zakopalová a Iveta Benešová. Zakopalová se na úvod utká s Julií Görgesovou z Německa, Benešová již prohrála zápas s Ruskou Makarovovou.

V uzbecké metropoli Taškentu (pavouk dvouhry) se bude hrát bez české účasti a jedinou tenistkou z elitní světové padesátky bude 27. hráčka světa Alexandra Dulgheruová z Rumunska.

Čerstvé vítězky podniků ITF Zuzana Ondrášková a Renata Voráčová se vydaly na další turnaj této kategorie do francouzského Saint Malo. Na místní antuce se představí také Sandra Záhlavová, Lucie Hradecká a z kvalifikace může postoupit Petra Cetkovská. 

Na britských ostrovech si klání na rychlém povrchu ve Shrewsbury zahrají Eva Birnerová a Eva Hrdinová. Hvězdami soutěže jsou Němky Barroisová a Lisická.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Soul ma pekne naslapanou ucast.Az se nechce verit, ze se jedna o turnaj stejne kategorie jako minuly tyden Guangzhou, kde jednicku delala svetova sedesatka Groth a zbytek nasazenych se tak tak vesel do prvni stovky.Dokonce i letosni Taskent z toho diky ucasti par hracek jako Alex Dulgheru, Anna Chakvetadze nebo Vesnina letos vyjimecne nevychazi nejhur z cele WTA mapy:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist