Preview: Del Potro - Troicki

17. 8. 2008, 17:00
Previews 0
Argentinský tenista Juan Martin del Potro má možnost přiblížit se suverenitě Rafaela Nadala. Alespoň co se počtu za sebou vyhraných zápasů týče. Pokud dnes ve finále turnaje ve Washingtonu porazí Viktora Troického ze Srbska, připíše si 19. vítězství v řadě. V této statistice je lepší jen Nadal, jehož série se začátkem srpna zastavila na čísle 32.
Del Potro Juan-Martin

Ani sám Del Potro by přitom nejspíš nevěřil, že v této sezoně může dosáhnout takového úspěchu. Od začátku roku ho pronásledovaly komplikace. Devatenáctiletý Argentinec si v lednu stačil zahrát na Australian Open, ale už ve druhém kole musel pro zranění vzdát. Následná rekonvalescence zabrala dlouhé dva měsíce a po návratu se talentovanému tenistovi příliš nedařilo.

Na květnovém turnaji série Masters v Římě musel hrát aktuálně devatenástý hráč světa dokonce kvalifikaci. Tou sice prošel, pak ale přišla další nepříjemnost. V prvním kole hrál proti Andymu Murraymu výborný tenis, než se na začátku třetího setu opět zranil. Tentokrát sice odpočíval 'pouze' tři týdny, ale následné vypadnutí ve druhém kole French Open mohlo být reálně zaviněné nedostatečným herním rytmem.

S koncem Roland Garros přišel zlom. Bez dvou cm dvoumetrový Del Potro vybojoval semifinále na trávě v nizozemském Hertogenboschi a byť se mu následně ani třetí grandslam moc nevydařil, nabyté sebevědomí na svůj projev nenechalo dlouho čekat. Od 7. července vyhrál argentinský tenista všechno, k čemu nastoupil. Během devatenácti zápasů v řadě postupně triumfoval Ve Stuttgartu, Kitzbühelu a Los Angeles a ve Washingtonu dnes bude hrát o další titul. Tyto výsledky jsou také důkazem jeho univerzálnosti, protože byl úspěšný jak na antuce, tak i na 'hardu'. Del Potro navíc stále drží stoprocentní úspěšnost ve finálových účastech.

Ve Washingtonu si druhý nasazený hráč zatím hladce poradil s Američany Levinem a Isnerem, i Němcem Haasem, jen Izraelec Dudi Sela mu v osmifinále dokázal vzít jeden set. O čtvrtý titul v řadě bude bojovat proti překvapení turnaje Viktoru Troickému ze Srbska.

Ten ve Washingtonu přešel přes Němce Gremelmayra, Američana Reynoldse a překvapivě zdolal i Andyho Roddicka, který mu nejprve v prvním setu nadělil 'kanára'. Největší vítězství kariéry srbského tenistu ještě víc posílilo a v semifinále nedal šanci Igoru Kunicynovi z Ruska.

Turnaj na americké půdě je pro 93. hráče žebříčku jednoznačně největším úspěchem v letošní sezoně. Dvaadvacetiletý tenista, jenž nikdy finále podniku ATP nehrál, se v tomto roce nejčastěji soustředil na challengery. Ani na těchto turnajích nižší kategorie se mu ale příliš nedařilo - startoval na sedmi a hrál jediné finále, navíc neúspěšně. Jeho jediný výsledek, který stojí za zmínku, je dva měsíce stará čtvrtfinálová prohra na travnatém turnaji v Hertogenboschi.

Přestože je Troicki podobně vysoký a hra na tvrdém povrchu mu také nedělá problémy, bookmakeři bwin s ním nemají slitování a jako na outsidera zápasu na něho nabízejí kurs 3,81. Pravděpodobnost dalšího triumfu Del Potra je vyjádřena kursem 1,22.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist