Preview: Djokovič - Mathieu

1. 6. 2008, 07:00
Previews 0
Velice zajímavý souboj nabídne osmifinále mužské dvouhry. Domácí Paul-Henri Mathieu přivítá turnajovou trojku Srba Novaka Djokoviče. Vítěz tohoto duelu postoupí mezi nejlepší osmičku letošního French Open.

Novak Djokovič má antukový povrch rád. Před grandslamem v Paříži odehrál na antuce tři turnaje. Nejprve v Monacu dokráčel do semifinále. Postupně na jeho raketě skončil Ljubičič, Murray a Querrey. Ve všech utkáních Djokovič neztratil ani set. V semifinále jej však čekala světová jednička Roger Federer na kterého byl Srb krátký. Za stavu 3:6 a 2:3 utkání kvůli lehkým zdravotním problémům vzdal. Předposlední akcí před French Open byl turnaj v Římě. Djokovič zdolal Darcise, Andrejeva, Almagra i Štěpánka a ve finále jej čekal Wawrinka. První set Novak sice prohrál 6:4, další dva však získal shodně výsledkem 6:3 a na italské půdě nakonec triumfoval. A konečně poslední turnaj v Hamburku, ve kterém Djokovič došel opět do semifinále bez ztráty setu. Pokořil Chelu, Karloviče a Montanese. V semifinále byl však poražen Nadalem a po setech 5:7 6:2 a 2:6 se mohl začít připravovat na French Open. Zde zatím proplouvá bez zaváhání. V prvním setu v turnaji sice pustil do vedení Němce Gremelmayra, ale zápas okamžitě otočil a vyhrál 3:1. Další dva zápasy s Lopezem Jeanem a Odesnikem skončily pro turnajovou trojku bez problémů, bez ztráty setu. Jeho kvalita na antuce i forma je tedy nezpochybnitelná.

Francouz Paul-Henri Mathieu si před pařížským grandslamem vyzkoušel antuku na čtyřech turnajích. Ve třech z nich však skončil hned v prvním kole. V Monaku nestačil na Tipsareviče (1:2), v Římě na Karloviče (1:2) a poradit si nedokázal ani s Kiefrem v Hamburku (0:2). Jediný úspěch tedy zaznamenal v Mnichově. Tento turnaj však nebyl příliš kvalitně obsazen. Mathieu si poradil s neznámým Brandsem a Nasem. Ve čtvrtfinále jej čekal o něco silnější soupeř, Chorvat Čilič, se kterým si poradil ve třech setech. V semifinále už však nestačil na Bolleliho, se kterým prohrál po třísetové bitvě, ve které zkazil dva tiebreaky. Ve Francii zatím na silnějšího soupeře nenarazil. V prvním kole porazil bez ztráty setu veterána Kuertena. V kole druhém mu jediný set dokázal vzít Španěl Hernandez a konečně ve třetím kole porazil 3:1 Argentince Schwanka. Dnes se tedy francouzský tenista postaví na antuce po dlouhé době soupeři nejvyšších kvalit.

Oba borci spolu odehráli doposud dvě utkání, oba v roce 2006. Nejprve na hardu v Miami dominoval Djokovič (6:2 a 6:1), poté dvakrát v tiebreaku uspěl na koberci v Paříži Mathieu. Ten sice pravděpodobně nedosahuje kvalit Djokovič, ale už dokázal, že domácí půda je pro něj motivací, s níž dokáže porazit i Djokoviče. V roce 2006 se však hrálo na koberci, dnešní povrch je Djokovičův oblíbený a zápas by měl dotáhnout do vítězného konce.

Na výhru Novaka Djokoviče vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.13. Podstatně méně věří bookmakeři ve vítězství Paula-Henriho Mathieua, na kterého určili kurs 4.40.

Novak Djokovič (#3 Srbsko) - Paul-Henri Mathieu (#18 Francie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist