Preview: Federer - Gonzalez

18. 3. 2009, 14:45
Previews 4
Již třináctý vzájemný zápas čeká Švýcara Rogera Federera s Fernandem Gonzalezem z Chile. Oba před podnikem v Indian Wells léčili zranění, v úvodních kolech však žádné zdravotní problémy neměli. Zatímco Federer turnaj už třikrát vyhrál, Gonzalez do čtvrtfinále ještě nikdy nepostoupil.
Profily hráčů
Roger Federer - Fernando Gonzalez

Konec Federerovo loňské sezony poznamenala vracející se bolest zad. Letos odehrál zatím dva turnaje: v Dauhá nestačil už počtvrté v řadě na Murrayho, o vyrovnání Samprasova rekordu v počtu vyhraných grandslamů ho ve finále v Melbourne připravil Nadal. Před Australian Open vyhrál alespoň prestižní exhibici v Kooyongu.

Pak ale pět týdnů pauzíroval, aby doléčil bolavá záda. Návrat si naplánoval do Indian Wells, kde v letech 2004-2006 nenašel přemožitele. Loni ho v semifinále zastavil domácí Fish, předloni Švýcar dokonce nezvládl už úvodní zápas proti Caňasovi.

Před startem letošního ročníku BNP Paribas Open oznámil, že s přítelkyní Mirkou Vavrinecovou čekají prvního potomka. Pak už se vrhl na soupeře a s Gicquelem ani Karlovičem neztratil své podání. "Vždycky je to malý úspěch, když mu vrátíte servis," řekl po utkání s vysokým Chorvatem. "Ivo se v posledních pár letech opravdu zlepšil, a proto je dobře, když člověk tak těžký zápas zvládne," dodala světová dvojka.

Fernando Gonzalez na Indian Wells dobré vzpomínky nemá. Letos má už osmý pokus na to, aby vůbec poprvé postoupil alespoňn do čtvrtfinále. Ani on toho v této sezoně zatím příliš nenahrál. Na Australian Open vypadl v osmifinále s pozdějším vítězem Nadalem, následně triumfoval na oblíbeném domácím podniku hraném na antuce ve Viňa del Mar. Jeho další učinkování na okruhu zbrzdilo zranění nohy.

Resumé: Osmadvacetiletý Chilan Gonzalez Federera porazil pouze jednou. Stalo se tak před rokem a půl na Turnaji mistrů v Šanghaji. Na Švýcara nevyzrál ani jednou na antuce, na které by měl mít proti aktulní světové dvojce největší šance na úspěch. Přesto není podceňování outsidera dnešního utkání na místě. Gonzalez patří do užší světové špičky a na rychlém povrchu už dosáhl řady vynikajících výsledků. Záležet bude hlavně na výkonu Federera. Pokud podá precizní výkon, nemá Chilan šanci. Jakmile se ale alespoň trochu dostane do hry, může Švýcara především skvělým forhendem potrápit. Kurs 7.20 na premiérový postup Gonzaleze do čtvrtfinále je přestřelený. Federer je samozřejmě favoritem, ale aktuální kurs od bwin 1.07 na jeho postup by si zasloužil nějakou tu desetinku navíc.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
no zatial hra dobre, neviem ci to budu dva sety,ale verim vo vitazstvo Fediho.
Reagovat
smazaný uživatel
ja sa uz tesim na tento zapas, bude to podla mna pekna "podivana" :-) samozrejme s vitaznym koncom pre Fedexa
Reagovat
smazaný uživatel
2:0 na sety pro Rogera !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kéžby tomu tak bylo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist