Preview: Gonzalez - Andujar

29. 5. 2008, 00:11
Previews 0
V Paříži se počasí umoudřilo, a tak se postupně najíždí na předem stanovený plán. Dešťové přeháňky však vystřídal nepříjemný vítr, který některým favoritům dokáže "zatopit". Ve čtvrtek se do role favorita postaví Chilan Fernando Gonzalez, který se střetne se Španělem Pablem Andujarem.
Profily hráčů
Fernando Gonzalez (#25-Chile) - Pablo Andujar-Alba (#151-Španělsko)-

Fernando Gonzalez letos nezopakoval loňské finále na Australian Open a vinou zranění totéž nedokázal na antuce v Římě. I když už letos dva tituly na antuce získal, v žebříčku se propadl ze 7. místa na pětadvacáté. Body si může nahnat na aktuálním French Open, kde před rokem hned v úvodním kole vypadl se Štěpánkem.

Ačkoliv sedmadvacetiletému Chilanovi antuka vyhovuje, na French Open velkého úspěchu nikdy nedosáhl. Pouze v roce 2003 si zahrál alespoň čtvrtfinále. Do letošního ročníku vstoupil dobře - Pablo Cuevase porazil hladce 6-3 6-3 6-1 a předešlých 20 dní volna, ve kterých se zotavoval ze svalového zranění, mu viditelně přišlo vhod. Měl totiž v nohách úspěšné vystoupení v Mnichově, kde získal titul, a v Římě dva vítězné zápasy proti Koroljovovi a Tipsarevičovi. Úspěšně se prezentoval i v únoru na domácím podniku ve Viňa del Mar, kde triumfoval už potřetí v kariéře.

V druhém pařížském utkání ho čeká dvaadvacetiletý Španěl Pablo Andujar-Alba. Tento tenista hraje poprvé v kariéře hlavní soutěž grandslamu. Ovšem sám si jí nevybojoval. K kvalifikaci sice porazil Wittena a Gensseho, ale v rozhodujícím zápase podlehl Němci Brandsovi. I tak se ale do hlavní soutěže dostal jako Lucky Looser. A premiérové možnosti zahrát si grandslamové utkání, využil k vyřazení Itala Filippa Volandriho. Ten je ovšem naprosto bez formy - prohrál poosmé z posledních 10 zápasů.

Resumé: V tomto duelu by Chilan Gonzalez neměl zaváhat. Kvalita i forma je jasně na jeho straně a bookmakeři sázkové kanceláře Bwin.com si toho jsou vědomi. I proto je na postup Fernanda Gonzaleze vypsán kurs jen 1.08. Pokud však věříte v podobné klopýtnutí, které předvedl před ropkem v úvodním kole se Štěpánkem nebo letos v Melbourne s Ciličem, vsaďte si na výhru Španěla Andujara s kursem 5.40.

Fernando Gonzalez (#25-Chile) - Pablo Andujar-Alba (#151-Španělsko) :

Detail zápasu
Bwin.com: 1.08 - 5.40

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist