Preview: Ivanovičová - Kvitová

17. 10. 2008, 08:46
Previews 15
Jeden z nejlepších turnajů v kariéře hraje v Curychu Petra Kvitová. 18letá Češka tam dnes bude bojovat o premiérovou účast v semifinále WTA. A nebude to mít vůbec snadné. Její soupeřkou je Srbka Ana Ivanovičová, která se po vítězství na French Open chvíli hřála na světovém trůnu. Kvitová ale přehnaným strachem trpět nemusí - v červenci vzájemný duel prohrála jen těsně.
Profily hráčů
Kvitová Petra

Kvitová se v Curychu probojovala do hlavní soutěže z kvalifikace. Už tam na sebe upozornila výhrami nad dvěma poměrně kvalitními soupeřkami - na její raketě skončila Bulharka Pironková a Němka Groenefeldová.

Rozehranosti a stoupající formy využila v 1. kole, kde po setech 6:4, 3:6, 6:4 překvapivě vyřadila domácí Švýcarku Patty Schnyderovou, 11. hráčku světa. Nabyté sebevědomí ji pak včera přeneslo přes Švédku Arvidssonovou, jíž s vyjímkou 3 gamů nedarovala nic.

V turnajovém čtvrtfinále stojí rodačka z Bílovce poněkolikáté, ale vůbec poprvé na takto prestižním turnaji. Kvitové, která vkládá do úderů značné množství síly, halové podmínky vyhovují. Není náhoda, že letošní sezonu začínala právě v halách. V Paříži a Memphisu v únoru došla do osmifinále a nechala za sebou třeba Španělku Medinaovou nebo wimbledonskou šampionku Venus Williamsovou!

57. hráčka světa vyhrála v dubnu solidně obsazený turnaj nižší kategorie ve španělském Monzonu a na přelomu května a června překvapila osmifinálovou účastí na Roland Garros. Na antuce si pak ještě v červenci zahrála čtvrtfinále v Budapešti.

Od té doby stojí za zmínku nejspíš jen fakt, že v Montrealu dokázala vzít set Aně Ivanovičové, což vzhledem k dnešnímu zápasu nemusí být tak málo. Tahle zkušenost by Kvitové mohla přijít vhod, protože o premiérovou účast v semifinále turnaje WTA dnes bude bojovat právě proti srbské favoritce.

Ta prožívá sezonu dvou extrémů rozdělenou zhruba na poloviny. První část roku zakončila Ivanovičová triumfem na French Open a výstupem na tenisový trůn. Od té doby zranění a prohry.

20letá rodačka z Bělehradu letos začala skvěle. V Austrálii hrála semifinále v Sydney a finále na Australian Open. V březnu vyhrála vysoce ceněný podnik v Indian Wells a dařilo se jí i na antuce. Semifinále v Berlíně vylepšila na zisk grandslamového titulu v Paříži.

Na postu světové jedničky se však ohřála jen krátce. Přišly problémy s palcem na ruce a výsledkové strádání. Po francouzské radosti startovala majitelka 7 titulů na 6 turnajích. Výsledek? Prohry se Zhengovou, Paszekovou, Coinovou, Petrovovou a Cibulkovou, navíc poztrácené sety v zápasech vyhraných. To samozřejmě není kritika - pokud tenistka není zdravotně v pořádku, podobným výsledkům se nelze divit.

V každém případě je velmi pravděpodobné, že výkony současné světové čtyřky půjdou s každým dalším turnajem nahoru. V Curychu si v úvodním zápase bez problémů poradila s Francouzkou Bartoliovou a naznačila, že Petru Kvitovou nečeká nic snadného.

Pokud někdo věří v senzační úspěch Kvitové, bookmakaři bwin mu nabízejí nejvyšší kurs na trhu - 4,65. S kursem 1,15 vysoce favorizují Ivanovičovou.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
A co jste od toho čekali? Že jedna z nejúspěšnějších tenistek posledních dvou let bude pořád prohrávat? Kvitová hraje úplně jinou ligu. Ivanovič se dostává do bývalé formy a u arabů bohužel jen do počtu nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se do zadne formy nedostava, akorat Petra ma podani jako batole :/
Reagovat
skott
Dostava se do byvale formy?Nekdy nejakou mela?Zapas sem nastesti nevidel, to se radsi podivam na Nadala nez tuhle neustale rvouci blbku.Jestli Dolar informoval dobre, tak to asi hodne vydrela diky Petry chybam.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovič neměla až do jara 2008 skvělých 12 měsíců? Vzpamatuj se!
Řvoucí? Co to sleduju, tak většinou řve jiná, Ivanovič jen nepříjemně piští.
Reagovat
smazaný uživatel
Vazne krava :-!
Reagovat
smazaný uživatel
$$$, ty seš ale hlupák. Víš proti komu dnes hrála?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenista si sám pojebe podání (jen podání ale zápas neprohrává), vše ostatní je ovlivněno činností soupeře. Proti bývalé jedničce jsou ti výrazně slabší v psychické pohodě jen málokdy. Když už někomu nadáváš, aspoň tam dej nick.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nic uz zase ztraci podani ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdej to ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz je zase brejkla :-!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hlavne kdyby prohraval svy podani 0:40 tak to chapu, ale ona pokazdy ma gamebolly pak shoda a pak to posrere !
Reagovat
smazaný uživatel
6:1 prvni rupla, misto toho aby vklidu vyhrala !!!! :-! Treba se zmatori !
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova hraje pri vymenach lip, ale co to podani???????, 2 gemy 6 dvojchyb :-O !!!§ je to krava?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist