Preview: Kleybanovová - Cohen-Alorová

20. 1. 2009, 07:57
Previews 6
V Melbourne Parku pokračuje i dnes úvodní grandslamový podnik nové tenisové sezóny. Sítem prvního kola dvouher prošlo čtyřiašedestát hráčů a hráček. O pokračování svého působení v ženské části soutěže se utkají Alisa Klebybanovová a Stephanie Cohen-Alorová. Půjde o jejich premiérový vzájemný duel.

Kleybanovová se zúčastnila před Australian Open dvou přípravných turnajů. V Brisbane vyřadila Estonku Kaiu Kanepiovou, ale Tathiana Garbinová z Itálie byla nad její síly. Stejný průběh mělo účinkování Kleybanovové v Sydney. Krajance Marii Kirilenkové nedala žádnou šanci, jenže vzápětí nestačila na Francouzku Alize Cornetovou. Své působení v Melbourne odstartovala pokořením Sofie Arvidssonové ze Švédska v poměru dvakrát 7-5.

Cohen-Alorová nastoupila v úvodu ledna pouze k jedinému soutěžnímu střetnutí. Se Sydney se rozloučila již záhy, z kurtu ji totiž už v prvním kole vyprovodila Ruska Anastasia Yakimovová. O deset dní později však nástrahy úvodního duelu Australian Open zvládla, ze hry ven poslala Češku Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Devatenáctiletá Alisa Kleybanovová pochází z Moskvy. Do tenisového kolotoče naskočila současná jednatřicátá hráčka žebříčku WTA v roce 2003. Na turnajích elitní kategorie debutovala o rok později v Indian Wells, kde coby čtrnáctiletá postoupila do druhého kola. Světovou špičku atakovala ale až v loňském roce. Na únorových kláních v Paříži a Antverpách dokráčela mezi osmičku nejlepších, stejný výsledek si připsala o čtyři měsíce později na trávě v Eastbourne.

Za zmínku určitě stojí také třetí kolo silně obsazeného podniku v Miami. Bezpochyby nejvýraznější počin zaznamenala mladá Ruska ve Wimbledonu. Na její raketě zůstali postupně Izraelka Obzilerová, Slovenka Hantuchová a Japonka Sugiamová. Venus Williamsová však další postup Kleybanovové zastavila, přesto osmifinálová účast jistě nese punc kvality.

O šest let starší Stephanie Cohen-Alorová spatřila světlo světa v Paříži. Aktuálně se nachází na stopáté světové pozici. Poprvé o sobě dala výrazněji vědět před šesti lety ve Scottsdale, kde postoupila do čtvrtfinále. O rok později na antuce v Estorilu tento výsledek ještě překonala, když dokráčela mezi kvartet nejlepších. Po portugalském úspěchu však žádný další výkonnostní vzestup nepřišel.

Loni Cohen-Alorová opět skomírající kariéru poněkud oživila. Semifinále z Barcelony dodalo této tenistce tolik potřebný impuls do dalšího snažení. Kromě toho přidala na tvrdém povrchu čtvrtfinále z únorového pařížského podniku, mezi šestnáctku dále postoupila v Sydney a Štrasburku. Na grandslamech vyhrála v uplynulých dvanácti měsících jen jediný zápas, druhé kolo Roland Garros si zahrála po zdolání Rumunky Olaruové.

Uspěje v tomto střetnutí Kleybanovová, jejíž kariéra se ubírá přeci jen zlepšujícím se směrem, či postoupí poněkud stagnující Cohen-Alorová? Bwin vypsal na výhru Kleybanovové kurs 1.20, na triumf Cohen-Alorové si můžete vsadit v kursu 4.02.

TenisPortal.cz, Zbyněk Svoboda

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už by bylo načase najít nějakou jinou fotku Cohen-Aloro, protože na téhle vypadá jako nějaký samuraj v posledním tažení:)) Ale teď vážně, favoritkou je bezesporu Ruska, navíc je i hezčí, takže jí bude broz fandit:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já spíš žasnu jak tento autor píše. Jeho přepisy jmen hráčů jsou ukázkové česko-anglické paskvily a nikdo mu to zřejmě nevymluví. S tím ová jsem se smířil, ale tohle je už moc. Yakimovová, Kleybanovová, Sugiamová plus to co předvedl minule...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tohle se ještě přežít dá, ale mnohdy tady vidím jiné překlepy, kvůli kterým bych vraždil...Autoři článků často pletou věk hráčů, místo toho, že se na nějakém turnaji dostali do čtvrtfinále, se tady dozvíme, že si tenisti zahráli semifinále atd. To mi opravdu vadí...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud faktickou chybu po upozornění opraví, je vše jak má být. Každý se může splést. Horší je, když nereagují a svoje texty pak s mírnou obměnou x-krát recyklují. Často je nějaký blábol nabízen čtenářům opakovaně.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že se to zlepší. Na druhou stranu je to tady pořád kvalitnější než třeba na sport.cz, kde lidi píšou do komentů takové strašné žvásty...
Reagovat
carolyn
Koukám, že okoun už nepíše komentáře jenom sám :-) a Broz asi kůli němu předělal denní režim :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist