Preview: Na Li vyzve v Miami v boji o titul Serenu Williamsovou

29. 3. 2014, 13:55
Aktuality 39
Na Li se v sobotním finále může stát prvním vítězem turnaje v Miami čínské národnosti. Její soupeřka Američanka Serena Williamsová bude usilovat o to, aby se stala historicky nejčastějším vítězem zdejšího turnaje ve dvouhře.
Na Li

Momentálně se Serena Williamsová s šesti tituly z Miami dělí o post nejlepšího hráče turnaje s Andrém Aggasim, který zde triumfoval rovněž šestkrát. Případný úspěch v duelu s Na Li ji v čele pomyslné tabulky osamostatní.

Američanka, která bude v Miami hrát již deváté finále, si ještě před začátkem druhého semifinále jako soupeřku přála právě turnajovou dvojku. „Miluju zápasy proti Na Li a už jsem s ní nějaký čas nehrála,“ řekla Williamsová. „Hraje dobře, často chodí na síť a taková hra mě baví,“ dodala sedmnáctinásobná grandslamová šampionka.

Číňanka Na Li zažívá nejlepší období své kariéry. Uprostřed února se stala vůbec první Asiatkou, která se dostala na post světové dvojky. Podle odborníků má lví podíl na tomto úspěchu trenér Carlos Rodriguez, pod kterým hraje Číňanka mnohem agresivnější tenis a zlepšila své podání.

Na Li je v aktuální sezoně nejlepší hráčkou v celkovém počtu vítězství. Proti Williamsové bude Číňanka usilovat o svoji letošní dvaadvacátou výhru. „Bude to určitě těžký zápas, ale mám za sebou na turnaji několik dobrých výher, takže si věřím,“ řekla Na Li. „Je to pro mě velká výzva, jsem ráda, že si se Serenou zahraji,“ dodala.

Pokud na žádnou z hráček nedolehne nějaké náhlé zranění, postaví se proti sobě na kurt podvanácté. Na Li porazila Williamsovou pouze jednou; v roce 2008 se na antuce ve Stuttgartu Číňanka oklepala z "kanára" v prvním setu a zápas otočila. Ve statistice není započítáno vítězství Na Li bez boje z roku 2012 v Římě.

Po finále ženské dvouhry bude následovat zápas o titul v mužském deblu. Do finále se probojovali Bob a Mike Bryanovi, kterým se v posledních letech v Miami příliš nedařilo. Po triumfech z let 2008 a 2009 se americká dvojčata za pět roků do finále nedostala ani jednou. Nejlepší pár světa vyzvou nenasazení Kolumbijci Juan Sebastian Cabal s Robertem Farahem.

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
Serena aj naďalej hľadá súperku.
Reagovat
Chrenda
Jo jo spláchla Číňanku do hajzlíku nemilosrdně i když se rozehřívala zase trochu pomalu!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena to dala je to její teprve druhý titul v sezoně přál jsem jí to.
Reagovat
LukasH
Loni touhle dobou to byl taky její teprve 2. titul, jenže pak už s výjimkou Wimbledonu a Cincy vyhrála všechno, kam přijela..:-)
Reagovat
kada.tom
... se mi hrozně líbí, ta zrzavo-blond jí sluší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
me ta kombinace prece jen trochu znepokojuje, i kdyz mam kontrasty rada, hlavne, ze nenahodila platinu. :-)) Venusi to dneska moc sluselo.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak si to urvala.. :-)
Reagovat
kada.tom
Gratulace Sereně :-)
O vítězce rozhodl 1. set, Na nevyužila dobrýho začátku ze svý strany a špatnýho ze strany Sereny. Od stanu 2:5 v 1. setu vyhrála jen jeden game, a to je proti Sereně, byť ne ideálně hrající, málo.
Reagovat
LukasH
Jenže právě za stavu 2:5 se Serena probudila a už Lině nic moc nedovolila. Dneska se zase potvrdilo, že jsou takový skóre možný jen za předpokladu, že Serena hraje hodně špatně.
Nevím, sice se nezdá v takový formě jako min. rok, ale stejně tam není nikdo, kdo by jí porážel. Maria na ní neumí, ostatní stálice top 10 rovněž ne, Vika je zraněná a bude z formy...Halep nebo Cibulková? Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu nikdo nepretlaci ani nepreboucha, ale posledni tri tebou jmenovane maji pohyb a to je cesta, navic je prirozene, ze ona sama prave tady zacne prvni ztracet. Letos ji vsak jeste verim.. :-)
Reagovat
dadaft
šmarjá,,,
tak krásně to vypadalo, a najednou je to 5:7 1:3. ((
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.przegladsportowy.pl/tenis,wiktorowski-o-agnieszce-radwanskiej-przed-turniejem-w-indian-wells,artykul,425725,2,289.html
Reagovat
smazaný uživatel
pfuj, ale ten první set byly maximálně nervy :D
Reagovat
kada.tom
a to hrála Na Li tak dobře do stavu 2:5, pak ale začala mít vyrovnanou soupeřku a ta to otočila ... všechna čet Sereně :-)
Reagovat
dadaft
no, ona ta Serena vlastně ani tenis hrát nechce,,,,,,,,
prostě to při první příležitosti napálí.
a je to.

ani ten tajbrejk možná nebude. ((

((( davaj Li Na )))
Reagovat
smazaný uživatel
vtipna vec ten zenskej tenis, jen co je pravda
Reagovat
smazaný uživatel
a ten muzsky (ne)tenis zase dost smutna.. ;-)
Reagovat
dadaft
nevzpomínám si, že by se někdy nehrálo ani jedno semi,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky ne....
Reagovat
kada.tom
už se to začíná obracet ...
Reagovat
dadaft
ne
ser
Ser
eno
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na je zatím lepší, ale je otázkou, jak dlouho to vydrží. Tento zápas může dopadnout jako loňské finále TM - 1. set získala Číňanka, ale Serena utkání otočila.
Každopádně se ukazuje, že Serena není v takové formě jako loni, což je dobře. Všechno přeci nemusí vyhrávat jedna hráčka pořád.
Reagovat
tmora
Tak si troufám tvrdit ze je rozhodnuto. Serena neni dnes vůbec odhodlaná a zakrývá si oblicej. Servis a pohyb dnes neni silnou devizou Sereny. Skoda. Jen doufám ze nedostane klepec..
Reagovat
kada.tom
to snad nemyslíš vážně, ne? ... i když Na vyhraje 1. set (jakože by měla), tak to vůbec nic neznamená, Serena je schopná to otočit úplně v pohodě
Reagovat
smazaný uživatel
vitr je neprijemny, ale i tak se Serene porouchal strojek na nadhoz, kazdy je jiny .. a timning ji totalne hapruje. :-( Doufam, ze si pocte v papirku a trochu se srovna, je to silny clovek. Jinak na Nalinku je proste krasny pohled, pekna postava, prirozeny pohyb, svizne udery... ach jo...
Reagovat
smazaný uživatel
timing... koukam se jinam.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
preletla jsem text a byla si jista, ze odpovidam na tommra... a ono ne.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a ze Serena neni odhodlana??? :-) Nespokojenost neni rezignace, naopak ji nakopne!
Reagovat
tmora
Ok, ted uz je to o něčem jiném. Ale ty první 3-4 hry byl otřes ..
Reagovat
kada.tom
Sereně zatím nejde servis, za to Na tam sází skoro pořád první servisy. V mezihře mi zatím taky o trochu lepší přijde Na.
Reagovat
kada.tom
Budu fandit Na Li, ale myslím si, že vyhraje Serena. Ve třech.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by to být tříseťák a mohlo by to být těsné a nebo taky ne. Fandím Li Ně protože změna je fajn.
Reagovat
PetaM
Fandím Na Li, ale nebudu se zlobit, když vyhraje Serena :) :) Hlavně hezký tenis! :D :)
Reagovat
tommr
hlavně aby se vůbec hrálo a neskončilo to jako včera odstoupením jedný hráčky těsně před finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nj, a taky muze na areal spadnout letadlo, zacne snezit, nebo tam vubec nevyjde Slunicko ;)
Reagovat
Vojtiik
Li za 4 je hodne hratelna si myslim:))
Reagovat
Fandina
Těším se na zápas a nechám se překvapit, která vyhraje, každopádně, turnaj jak má být, jednička a dvojka proti sobě. Co se týká NaLi, tak jak se píše v článku podle mínění odborníků, že teď hraje NaLi agresivněji, tak určitě se na její hru teď dobře dívá a jsem zvědavá, jaká bude konfrontace se stylem Sereny.
Reagovat
Fandina
V článku je napsáno, že Serena s Na Li nějaký čas nehrála, ale koukám, že jen vloni spolu hrály čtyřikrát a z toho v srpnu, září a říjnu.
http://www.livesport.cz/zapas/0Am8GItI/#h2h;all
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist