Preview: Nalbandian - Andrejev

19. 9. 2008, 08:58
Previews 0
Velmi nesnadný úkol dnes čeká ruského reprezentanta Igora Andrejeva v úvodním semifinálovém zápase Davis Cupu proti Argentině. Na stadionu Parque Roca v Buenos Aires nastoupí před 14 tisíci rozbouřenými fanoušky v čele s Diegem Maradonou proti Davidu Nalbandianovi, který je na domácí půdě v této soutěži už 15 zápasů neporažen.
Profily hráčů
Nalbandian David

Nalbandian je tradiční oporou domácích daviscupových zápasů. Tuto tenisovou soutěž Argentinci milují podobně jako fotbal a každého soupeře čeká v Buenos Aires malé peklo. Fanoušci zde vytvářejí kulisu, jakou na jiných tenisových podnicích téměř není možné vidět a výrazně tak podporují vlastní hráče.

Jedničce argentinského týmu tyto podmínky vyhovují - Nalbandian dnes bude na antuce v Buenos Aires usilovat o 16. daviscupovou výhru v řadě. Ať prochází 7. hráč světa dobrou nebo špatnou sezonou, na Estadio Parque Roca ze sebe dokáže vydat vždy to nejlepší.

Uvidíme, zda to majitel 8 titulů ATP dokáže potvrdit i dnes, protože v posledních týdnech, ba dokonce měsících, se mu příliš nedařilo. Talentovaný argentinský tenista byl letos úspěšný jen na přelomu února a března, kdy vyhrál domácí turnaj v Buenos Aires a následně vybojoval finálovou účast v mexickém Acapulcu. Od té doby stojí vzhledem k jeho kvalitám za zmínku jen dosažené semifinále v londýnském Queen's Clubu.  

Šestadvacetiletý talentovaný tenista dnes povede svou Argentinu do boje o třetí účast ve finále Davis Cupu proti Igoru Andrejevovi, který hájí barvy Ruska.

Andrejev proti domácímu šampionovi doposud nehrál a v kombinaci s bouřlivým prostředím ho pravděpodobně nečeká nic lehkého, ale vzhledem ke svým tenisovým schopnostem a formě se o rok mladší Rus nemusí bát. Navíc není nováčkem ani v Davis Cupu, kde loni v semifinále výrazně přispěl k vyřazení Německa a zahrál si i na podobně horké půdě v Chile.

Moskevskému rodákovi se na antuce daří. To potvrdil i letos v červenci, kdy si na tomto povrchu zahrál finále ve švýcarském Gstaadu a v chorvatském Umagu. Z červené drti navíc pocházejí i dva z jeho tří titulů, které vyhrál v roce 2005.

Čerstvý osmifinalista US Open po skončení posledního grandslamu sezony poprvé prolomil hranici elitní světové dvacítky. 19. hráč žebříčku ATP sice letos nezískal žádný titul, ale v průběhu celé sezony si udržuje konstatní dobrou výkonnost a mezi nejlepšími dvaceti tenisty planety není náhodou.

Andrejev se dnes pro Rusko pokusí postavit základní kámen třetí daviscupové finálové účasti v řadě. Jeho tým v roce 2006 trofej získal, loni byl ve finále poražen Američany.

Bookmakeři bwin nabízejí na výhru Nalbandiana kurs 1,69, zatímco vítězství Andrejeva je k mání s kursem 2,03.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist