Preview: Nalbandian - Davyděnko

16. 4. 2009, 12:20
Previews 1
Sedmadvacetiletí tenisté se dnes střetnou o postup do čtvrtfinále antukového podniku Masters 1000 v Monte Carlu. Nalbandian má za sebou dvě rozpačité výhry, Davyděnko se na kurty vrátil po zranění paty výhrou nad Karlovičem. Kdo vyjde vítězně z již jedenáctého vzájemného střetnutí?
David Nalbandian - Nikolaj Davyděnko

David Nalbandian sice hned na prvním turnaji sezony získal svůj jubilejní 10. titul na okruhu ATP, od té doby se však spíše trápí. Zavinila to také nemoc, kvůli které nenastoupil k utkání Davisova poháru. Před měsícem v Indian Wells si mohl připsat skalp světové jedničky Rafaela Nadala, jenže několika vypracovaných mečbolů nevyužil a nakonec od Španěla dostal i kanára. Psychicky zlomeného Argentince pak v Miami vypráskal Srb Troicki.

Sedmadvacetiletý rodák z Cordoby je, co se povrchu týče, univerzál. Loni dominoval na jihoamerické antuce, na té evropské se mu vůbec nedařilo. Nejlepšího výsledky dosáhl právě v Monte Carlu, kde prohrál ve čtvrtfinále 1-2 na sety s Federerem. To je v Monaku také jeho největší úspěch. Letos má za sebou už dva "tříseťáky", s Mathieuem a Granolleresm.

A nyní ho čeká soupeř mnohem vyšších kvalit. Nikolaj Davyděnko zahájil sezonu jako pátý hráč světa, ovšem vinou zranění paty odehrál jen tři zápasy a velmi reálně mu v příštích týdnech hrozí vypadnutí z Top 10, jelikož ho během následující turnajů na antuce čeká obhajoba dvou titulů a v Monte Carlu se snaží uhájit body za loňské semifinále.

Začal dobře, když si poradil ve dvou setech s Chorvatem Karlovičem. Dva zápasy si odehrál i ve čtyřhře a tak to vypadá, že zranění definitivně odeznělo. Rovněž ruský tenista si povrchy vybírat nemusí, tedy alespoň ne mezi hardem a antukou. Skvělý tenis předvádí z těch největších turnajů na French Open, Australian Open i na grandslamu v New Yorku. I když na žádném grandslamu ještě ve finále nehrál.

Resumé: Tenisté se dnes utkají již pojedenácté. O dvě výhry více má na svém kontě Nalbandian, který vyhrál i poslední vzájemný duel. Na antuce je jejich bilance vyrovnaná, Davyděnko však dva poslední duely na oranžové drti zvládl lépe. Otázkou před dnešním utkáním zůstává, zda se ruský tenista stihl připravit už fyzicky. Přeci jenom byl tři měsíce bez tenisu. Pokud zápas udýchá, má proti aktuáně nevýraznému Jihoameričanovi šanci vyhrát. Rozehraný by už měl být dostatečně. Kursy na postup Nalbandiana i Davyděnka se u bwin.com pohybují kolem hranice 1,85. Vsadítě si?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Davyděnko ještě neni úplně rozehranej a v tomhle zápase to bude vidět vyhraje Nalbandian
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist