Preview: Nalbandian - Starace

28. 2. 2008, 16:44
Previews 0
Po šesti dnech se znovu utká Argentinec David Nalbandian s Potitem Staracem z Itálie. Po tuhém boji vyhrál na turnaji v Buenos Aires domácí Nalbandian, ale Starace na tento zápas jen tak nezapomene a dnes v Acapulku určitě prahne po odvetě.
Profily hráčů
David Nalbandian (Argentina) - Potito Starace (Itálie)

David Nalbandian měl famózní závěr loňské sezony - vyhrál turnaje Série Masters v Madridu a Paříži. Letos hrál na hardu jen na Australian Open, a nezopakoval výkony z předchozích pěti let, kdy se pokaždé dostal minimálně do osmifinále. Vypadl totiž už v 3. kole s Juanem Carlosem Ferrerem hladce 0-3 na sety.

Šestadvacetiletý Argentinec je sice univerzálem na všechny povrchy, ale svůj původ nezapře - na antuce získal polovinu svých titulů. A ten poslední vyhrál minulý týden v Buenos Aires a v žebříčku poskočil už na osmé místo.

Na domácím podniku si poradil postupně s Luczakem, Fogninim, Staracem, Chelou a ve finále s Acasusem. A v dobrých výkonech pokračuje i v mexickém Acapulku - 2-0 na sety porazil Pašanského a Venturu.

Potito Starace zahájil letošní sezonu až na antuce v Jižní Americe. V brazilském Costa do Sauipe prohrál už v úvodním kole překvapivě s Ivo Minářem. V Buenos Aires už na něm byla vidět větší rozehranost. Porazil Pašanského a Brzezického, aby ve čtvrtfinále po velkém boji nestačil na pozdějšího vítěze a svého dnešního soka, Davida Nalbandiana.

Italský tenista prohrál 6-4 6-7 4-6 a po zápase si stěžoval Maradonu, který byl mezi diváky. "Od začátku zápasu mi nadával. Rozhodil mě, proto jsem šel za rozhodčím a řekl mu, že jestli Maradonu nenechá vyvést, půjdu mu na tribunu raketou vymlátit zuby," řekl Starace.

Dnes se tedy v Acapulku chystá velká odveta a 36. hráč z Itálie má proti Nalbandianovi o motivaci více. Už před týdnem byl blízko výhře, ale nakonec prohrál a Argentinec má už teď sérii 8 vítězných zápasů v řadě. Potito Starace si v Acapulku poradil hladce ve dvou setech s Lapenttim a Luczakem. A ikdyž dnes není favoritem jako v předchozích kolech, není z boje o postup předem odsouzený.

David Nalbandian (Argentina) - Potito Starace (Itálie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist