Preview: Simon - Tipsarevič

20. 2. 2008, 14:44
Previews 1
Ve středečním večerním zápase na turnaji v Rotterdamu se střetne Francouz Gilles Simon se Srbem Jankem Tipsarevičem. Bude to souboj dvou hráčů světové padesátky, kteří se na okruhu ATP utkají poprvé.
Profily hráčů
Gilles Simon (Fra) - Janko Tipsarevič (Srb)
Gilles Simon minulý týden nedokázal obhájit titul v Marseille, když sice porazil unaveného vítěze Australian Open Novaka Djokoviče, ale ve čtvrtfinále nestačil na krajana Mathieua. V žebříčku ho to stálo šest míst, když se propadl na 36. místo. Jeho dosavadní maximum je jen o sedm příček lepší.

Třiadvacetiletý Francouz hraje v Rotterdamu potřetí, ale už teď zde vyrovnal své maximum z roku 2006, kdy v 2. kole prohrál s Nieminenem. Před rokem vzdal za stavu 1-6 1-3 Kohlschreiberovi.

Letos si Simon v prvním kole poradil s Felicianem Lópezem, který je v žebříčku jen o jednu pozici horší. Francouz dobře podával a v prvním setu nedával při svém servisu soupeři žádnou šanci - vyhrál 6-3. V druhém dějství začal lépe španělský tenista. Vedl 4-2 a podával.Tenista ze země galského kohouta však uhrál 4 gamy v řadě a vývoj druhé sady otočil. Simon vyhrál 6-3 6-4 a v druhém kole ho čeká přemožitel Srb Tipsarevič.

Kariéru Srba Janka Tipsareviče brzdí četná zranění a ani letošní sezona zřejmě nebude jiná. Hned na prvním turnaji roku po prvním kole odstoupil. V Melbourne potom málem způsobil senzaci, když Rogeru Federerovi podlehl až 8-10 v pátém setu, ale v posledních týdnech je vše při starém: z Davis Cupu se musel omluvit kvůli střevním potížím a na challengeru nedohrál se zraněnou nohou zápas proti krajanovi Bozoljacovi.

Už teď je jisté, že si po turnaji v Rotterdamu Tipsarevič polepší. V loňské sezoně totiž vypadl už v 1. kole s Belgičanem Olivierem Rochusem. Letos už ale vyřadil nasazeného hráče - turnajovou čtyřku Rusa Južného udolal ve dvou setech poměrem 7-6 6-4, přestože na kurtu nebyl výrazně lepším hráčem. Na to se však historie neptá a Tipsarevič může pokračovat v cestě za první finálovou účastí. Dosud si zahrál jednou v semifinále - koncem minulého roku v moskevské hale. Devět titulů získal na challengerech.

Dnešní duel je tedy předem otevřený a dá se předpokládat vyrovnaný průběh zápasu. V prvním vzájemném střetnutí se utkají o svou první čtvrtfinálovou účast na turnaji v Rotterdamu.
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to jeden z největších zmrdů jako celý jejich stát,podrazil všechny kolem sebe,jenom ne ty s kterýma se domluvil že se na to vysere,to je hvězda včetně vás co o něm píšete články jaký to je borec,tak si
sportovce jako je on rozhodně nepředstavuji...........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist