Preview: Turnaj Masters 1000 v Cincinnati

17. 8. 2009, 13:15
Previews 35
Před závěrečným grandslamem roku se tradičně konají dva podniky série Masters 1000. Letos se tenisté přesouvají z kanadského Montrealu do Cincinnati, kde bude obhajovat titul Andy Murray. Dvaadvacetiletý Brit, který minulý týden ovládl turnaj v Montrealu a dnes se poprvé stal světovou dvojkou.

Andy Murray si poprvé vyzkouší, jaké to je hrát jako druhý hráč světa. Výhody světové dvojky však v pavouku ještě nemá, protože uzávěrka klání v Cincinnati proběhla už dříve, a tak se představí ještě jako třetí nasazený. A pokud turnaj nevyhraje Nadal, přičemž by sám nepostoupil do finále, bude druhý nasazený na US Open.

V Cincinnati sice může z nasazených hráčů v cestě do čtvrtfinále narazit jen na Štěpánka, ale už o semifinále by si zřejmě zahrál s Del Potrem, kterého včera po boji porazil v montrealském finále. Juan Martin Del Potro má ve své části nebezpečného Španěla Verdaska.

Fakta:
Cincinnati (USA - Ohio)
Western & Southern Financial Group Masters
ATP Masters 1000
17. - 23. 08. 2009
povrch: tv. povrch
dotace: 3.000.000 dolarů
draw: 56 hráčů
oficiální webová stránka
single draw

Nejvýše nasazení tenisté:
Federer (1-Švýc.), Nadal (2-Šp.), Murray (3-Brit.), Djokovič (4-Srb.), Roddick (5-USA), Del Potro (6-Arg.), Tsonga (7-Fr.), Davyděnko (8-Rus.).

Vrátit se na druhé místo ještě před US Open se pokusí Rafael Nadal. Jeho jedinou šancí je ale v Ohiu triumfovat, a to se mu na tomto turnaji ještě nepovedlo. Z pěti účastí hrál jen loni v semifinále, třikrát vypadl už po svém úvodním zápase. Letos odstartuje buď proti Seppimu, nebo Hernychovi.

Roger Federer, který v pátek v Montrealu překvapivě prohrál s Tsongou, je již dvojnásobným vítězem turnaje. Loni ale vypadl již ve třetím kole s Karlovičem. Letos by neměl mít problém postoupit minimálně mezi nejlepších osm, kde by se zřejmě střetl s Roddickem.

Andy Roddick hrál se Švýcarem naposledy ve finále Wimbledonu, další dva turnaje pro něj skončili na raketě Del Potra (finále ve Washingtonu a semifinále v Montrealu). Před Us Open, které z grandslamů jako jediné dokázal vyhrát, má ale skvělou formu. Všechny tři poslední prohry byly velmi těsné. V Cincinnati už dvakrát dokázal vyhrát a letos zahájí buď proti krajanovi Querreymu, nebo Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu. Už třetí kolo by mohlo nabídnout souboj s Hewittem, případně Söderlingem.

Poslední vítězové:
2008 ... Andy Murray (Brit.)
2007 ... Roger Federer (Švýc.)
2006 ... Andy Roddick (USA)
2005 ... Roger Federer (Švýc.)
2004 ... Andre Agassi
2003 ... Andy Roddick (USA)
2002 ... Carlos Moya (Šp.)
2001 ... Gustavo Kuerten (Braz.)
2000 ... Thomas Enqvist (Švéd.)
1999 ... Pete Sampras (USA)

Ještě nedávno útočil Novak Djokovič na druhé místo žebříčku ATP. Nyní se na něj ale postupně dotahují Roddick s Del Potrem, protože si připsal pouze tituly v únoru v Dubaji a pak na slabě obsazeném domácím turnaji v Bělehradu. Před US Open o svou pozici ještě přijít nemůže, ale v New Yorku bude obhajovat loňské semifinále a tak by měl nahánět body už nyní v Ohiu. Z prvních třech účastí v Cincinnati vyhrál jen jeden zápas, loni ale prohrál až ve dvou tie-breacích ve finále s Murraym.

Letos se ve druhém kole utká s vítězem utkání Ljubičič - Serra. Pokud postoupí, narazí na Haase, Isnera, Chardyho nebo Robreda.

Ve čtvrtině pavouka s Nadalem je Jo-Wilfried Tsonga, jenž se v Montrealu předvedl velkou bojovností a v Cincinnati by měl alespoň čtvrtfinále 'udělat'. Pokud ho tedy nebude zlobit rameno, se kterým měl minulý týden problémy. Před grandslamem by určitě nechtěl nic riskovat.

ATP Cincinnati (Masters 1000):
vítěz ... 1000 b. (443.500 dolarů)
finále ... 300 b. (222.000 dolarů)
semifinále ... 180 b. (113.725 dolarů)
čtvrtfinále ... 90 b. (59.200 dolarů)
3. kolo ... 45 b. (31.000 dolarů)
2. kolo ... 20 b. (16.250 dolarů)
1. kolo ... 0 b. (8.500 dolarů)

Stejně jako v Kanadě se i tento týden představí tři čeští tenisté. Jan Hernych znovu úspěšně zvládnul kvalifikaci, a pokud v prvním kole porazí Itala Seppiho, zahraje si se světovou trojkou Nadalem.

Berdych i Štěpánek mají co napravovat, protože na Rogers Cupu vypadli už v prvním kole. Na Tomáše Berdycha čeká už v prvním zápase jedenáctý nasazený Chilan Fernando Gonzalez, se kterým má sice bilanci vzájemných zápasů 2-3, ale poslední dva duel na betonu vyhrál Berdych.

Radek Štěpánek hraje s Troickým, jehož v jediném souboji loni ve Wimbledonu udolal v pěti setech. Třicetiletý rodák z Karviné v Cincinnati vyhrál z pěti duelů jen jednou. Loni padl v tie-breakové bitvě s Andrejevem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem až zděšen jakou z jaké kamery je vysílán přenos, nenávidím tyto nízké kamer,y jde pak prd vidět, ach jo, týden to sledovat, aspoň, že teď hraje baníček a nemusím se dívat na toho tragéda simona
Reagovat
a.magerova
No ale hraje jakž takž na světovou 9 proti 88. Odesnikovi :-))

No tak hlavně Baníčku my jsme s Tebou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No ale dávaj si pozor na jazyk keď sa jedná o mojcih oblúbených :P
Reagovat
a.magerova
.... neopustíme Tě bo my Ti věříme ...
No zatím zklamání :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Jo začli dobře a pak dva góly ze standartek.
nicy: budu si davat pozor i kdyz simon je des :D
Reagovat
smazaný uživatel
To ne no, ja mam rad takove blazny :D co hecujou a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam radsi ty nizsi kamery aspon je videt vic jak to vypada z realu nez ty spektakulary z veze. I kdyz pri fotbale mam radsi z vysky. Viz Mestalla, Old Traford ap.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti nizke nemam rad, bo nejde skoro videt zadni strana dvorce
Reagovat
misoSK
este ze to zrusili, uz som sa bal ze novak nacisto potratil rozum ked chce nastupit s nadalom
Reagovat
smazaný uživatel
prečo si to myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Včera to řekl, je to kvůli Rafovu drbání, které považuje za opovrženíhodné, tak jsem mu napsal, že je to neuróza a že by se toho jistě nejraději zbavil hlavně sám Nadal. Prostě ho nemá rád, no. Tak to respektuju :).
Reagovat
a.magerova
Tak to je teda škoda, že spolu nehrají čtyřhru, už jsem pro ně vybrala soupeře: Federer s Verdascem, bylo by to spravedlivě rozděleno na pravoruký - levoruký a hezký - hezký, no radost pohledět. Ale pořád doufám, že to pro čtyřhru do budoucna dají dohromady R a R ( Roger a Rafa) .
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam v duo Tsonga-Monfils, ti by to poradne vyhecovali
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že by Nando s nikým iným než s Lopezom dobrovolne nehral. Ale do profilu pekný pekný to celkom pasuje :)
Reagovat
a.magerova
Monfils a Radek Štěpánek to by taky nemusela být nuda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ale jak jsme se bavili o Rafa + Nole, tak v pavouku na čtyřhru nejsou .... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No hej, máš pravdu, ja sa fakt ospravedlňujem, ale v tom článku to bolo. A to zase ten slávny Orange. Tupci to sú aj tam... neviem, kto by mohol pomenovať spoločnosť že pomaranč...
Reagovat
smazaný uživatel
To je ještě ta lepší varianta nebo bude platit ta horší a sice, že na to Rafa fyzicky-zdravotně ještě nemá, což se mi zdálo po zápase s Del Potrem ... takže to zrušili.
Reagovat
smazaný uživatel
No alebo. Bodaj by bol už Rafan ok.. je načase zosadiť liliputána pred ním!
Reagovat
smazaný uživatel
To snáď nie je možné! Oni nebudú spolu hrať? Ale bolo to aj na iných stránkach napr. http://www.e-katalog.sk/spravodajstvo/45468/ nielen na tej orangovskej.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy, ty už o tom určite vieš, ale pre istotu:Čítala som to v novinách, že Nole sa začal angažovať aj na poli biznisu.V blízkej budúcnosti plánuje otvoriť sieť reštaurácií vo väčších mestách Srbska. 1. článkom reťaze bolo zriadenie Novak, kt. založil v Belehrade. Návštevníci si pochvaľujú, že popri stravovacích štandardoch môžu sledovať zábery Djokerových úspechov na okolitých obrazovkách a majú šancu vidieť trofeje, kt. získal počas kariéry. Bolo to tak asi pre 2 mesiacmi.. píšem len pre zaujímavosť!:D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Jelle k ďalšiemu titulu!
Reagovat
smazaný uživatel
K tej stránke... nevšimla si si, že jeden to napíše a ostatní skopírujú? Je to totiž to isté, viz napr. niektoré články medzi "idnes.cz" a "deniksport.cz" kopírujú jak o závod a tenisportal je tam tiež. A k tým reštauráciám - to mi nejako uniklo :) Keby chcel už konečne urobiť niečo na Slovensku, keď tu má trénera. Chabý dôvod? Možno, ale potešilo by to :) Hej a Jelle to osobne poviem, poteší ju to :D Ale nie, fakt si to vážim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte 1 otázočka:) Prečo ťa tomasinho nazýva sestrou?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo sme sa tak "dohodli" proste fandí tomu komu ja a tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
aha jasne ...vtedy, čo si sa ma pýtala aký song spievala Ana ..bolo to na Rolland Garros 07, vtedy tenisti spievali karaoke posielam link: http://www.youtube.com/watch?v=Bhen6d79upo&feature=PlayList&p=C0D219259777FE10&playnext=1&playnext_from=PL&index=9
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Novak má opravdu nejlepší los z celého turnaje, taky by si to zasloužil kluk ušatá, jen ať tam zamíchá pořádně kartama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, kriticke bude 3.kolo, bud haas nebo isner, pak uz by to melo jit az do semi, kde ma nadala, nebo tsongu podle papirovych predpokladu samozrejme, vsechno muze dopadnout jinak, muze klidne vyhrat i hernych :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja už sa asi budem opakovať, ale mohol by už niečo vyhrať, Djokér múj krásnoruký :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl, ale ja uz nic nerikam, bo pak se to nevyplni, takez mlcim a rikam, ze mi staci obhajoba finale :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ale počúvaj môj bratrík, ty raz píšeš že "ide dole" a k druhému článku zrazu, že on to vyhraje... ako to teda je?
Reagovat
smazaný uživatel
No to že ide dole jsem myslel oproti lonske sezone, tedka v montrealu sel videt velky pokrok, ale jeste to neni ono. To ze vyhraje jsou takove moje velke prani a s timhle losem i realne, pokdu jeste vylepsi vykon z montrealu a omezi pocet chyb, muze vyhrat, ja jsem hodne impulzivni, takze nemuzes brat kazde moje prohlaseni vazne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem, ja sa tiež nechám koľkokrát strhnúť a vždy ma niekto zastavil s tým že mi aj vynadal, tak musíš sa to naučiť aj ty :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist