Preview: Turnaj v Rotterdamu

18. 2. 2008, 16:27
Previews 2
I bez Novaka Djokoviče a Francouze Tsongy má podnik ATP v Rotterdamu hvězdné obsazení. O titul se tu popere hned pět hráčů světové desítky, z Čechů pak zasáhnou do hry Tomáš Berdych a Jan Hernych.

Oba Češi dorazili do Rotterdamu relativně čerství, ani jeden z nich minulý týden na žádném turnaji nebojoval. Tomáš Berdych odpočíval po úspěšném daviscupovém představení proti Belgii, v němž nejprve vybojoval první bod proti Kristofu Vliegenovi a potom spolu s Radkem Štěpánkem zařídil celkové vítězství po sobotní čtyřhře. V Nizozemí je Berdych pátým nasazeným hráčem, a proto by v souboji s Ivanem Ljubičičem měl být favoritem. Jeho roli mu ale komplikují dvě okolnosti: Chorvat se po špatném začátku roku rozehrál na challengeru v Jihoafrické republice, který vyhrál, a s Berdychem má příznivou bilanci 2-1, byť už více než 2 roky starou.

Jan Hernych se minulý týden na žádném turnaji také neobjevil. V "daviscupovém" týdnu se sice probojoval do hlavní soutěže na challengeru v italském Bergamu, tam ale vypadl v prvním kole s Nicolasem Mahutem a jeho trápení tak pokračuje. A i když se v Rotterdamu už stihl aklimatizovat po dvou vítězstvích v kvalifikaci, na velký úspěch to znovu nevypadá. V prvním kole ho totiž čeká Nikolaj Davyděnko. Hernych s ním má sice překvapivě vyrovnanou bilanci 2-2, ovšem momentálně je Rus velkým favoritem.

Kariéru Srba Janka Tipsareviče brzdí četná zranění a ani letošní sezona zřejmě nebude jiná. Hned na prvním turnaji roku po prvním kole odstoupil. V Melbourne potom málem způsobil senzaci, když Rogeru Federerovi podlehl až 8-10 v pátém setu, ale v posledních týdnech je vše při starém: z Davis Cupu se musel omluvit kvůli střevním potížím a na challengeru nedohrál se zraněnou nohou zápas proti krajanovi Bozoljacovi. To určitě netrápí Michaila Južného, který na Tipsareviče narazí v Rotterdamu v prvním kole.

Při neúčasti Rogera Federera a omluvence od Djokoviče je největším tahákem turnaje účast světové dvojky Rafaela Nadala. Španěl už loni po Australian Open několik týdnů nedal a letos po semifinálovém výprasku od Francouze Tsongy znovu vynechal několik turnajů i Davis Cup. K radosti turnajového ředitele Richarda Krajicka se rozhodl přijet do Rotterdamu, kde je nejvýše nasazeným hráčem. Soupeřem v prvním kole mu bude Rus Dmitrij Tursunov. Jeho forma šla od výhry na turnaji v Sydney, kde porazil i Richarda Gasqueta, dolů: v Melbourne vypadl ve druhém kole a za rozhodnutého stavu prohrál v Moskvě daviscupový zápas s Viktorem Troickim.


Turnaj v Rotterdamu:
 Všechny zápasy

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
souhlasím na 120%
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto previews se jaksi pozapomnělo na světovou pětku Davida Ferrera, který dá všem na prde.l a v tomto turnaji bude triumfovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist