Preview: Vina del Mar

28. 1. 2008, 16:25
Previews 0
V chilském Vina del Mar dnes startuje série jihoamerických antukových turnajů. Organizátoři lákají diváky na jména čtyř hráčů světové třicítky, představí se zde ale také vítěz French Open Gaston Gaudio a jeho krajan Guillermo Coria, bývalá světová dvojka.
Vina del Mar

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje je domácí Fernando Gonzalez, 24. hráč žebříčku ATP. Chilan se loni na Australian Open dostal až do finále, ale s turnajem ve Vina del Mar se rozloučil poté, co ve čtvrtfinále vypadl s Albertem Montanesem. Letos by to mohlo být obráceně: v Melbourne vypadl už ve třetím kole a na domácím turnaji by si mohl spravit náladu.

Nejtěžší úkol čeká na Peruánce Luise Hornu. Ten si loni zažil světlý moment a přes několik slušných hráčů - i Igora Andreeva a Nicolase Massua - si dokráčel až pro titul. Vzhledem k obsazení turnaje je ale letos nenasazeným hráčem, a tak ho hned v prvním kole čeká těžký protivník: čtvrtý nasazený Agustin Calleri z Argentiny si už letos připsal skalpy dalších veteránů Tommyho Robreda a Carlose Moyi a s Hornou má kladnou bilanci 4-2.

Druhým nasazeným je v turnaji další Jihoameričan, Argentinec Juan Ignacio Chela. Tomu sice v žebříčku ATP patří 25. místo, ovšem do dobré formy má daleko. Už ve druhé polovině minulé sezony si nevedl nejlépe a letos se zatím hodně trápí: v Hopmanově poháru porazil Francouze Clementa, ale po Novakovi Djokovičovi nestačil ani na Lua z Tchajwanu. S Aucklandem se rozloučil ve druhém kole a na Australian Open ho hned v úvodu vyprovodil Guillermo Garcia-Lopez.

Mnohem lépe si vede další vysoko nasazený hráč z Argentiny, Juan Monaco. Tenista, kterému nejvíc sedí antuka, se letos prosazuje i na tvrdém povrchu - v Aucklandu vypadl až v semifinále s Němcem Kohlschreiberem, pozdějším vítězem turnaje, a v Melbourne svedl neúspěšný boj až ve třetím kole s Tomášem Berdychem, kterého dokázal potrápit. V Chile ho v prvním kole čeká ekvádorský veterán Nicolas Lapentti, kterého už dvakrát dokázal porazit.

Největší pozornosti by se ale mohl dočkat hráč mimo světovou stovku. Guillermo Coria ještě před třemi lety patřil mezi absolutní antukovou špičku, ovšem jeho kariéru poznamenala řada zranění. Loňský návrat na challengerech mu nevyšel, otázkou tedy je, jestli se Argentinec - který tu startuje díky tzv. protected rankingu - dokáže vrátit a hlavně vítězit. Napovědět by měl už jeho první zápas s Uruguaycem Pablem Cuevasem.

Podobná otázka by se dala položit i v případě dalšího zástupce Argentiny Gastona Gaudia. Bývalá světová pětka se loni neuvěřitelně trápila a letos na antukovém challengeru uhrála na Japonce Nishikoriho pouhé tři gamy. "Hraju špatně, to je celé. Nemám náladu bojovat, takhle hraju už rok a nevím, jestli se mi v tom chce ještě pokračovat," řekl prý Gaudio rozhlasové stanici La Red s tím, že se po turnajích ve Vina del Mar a Buenos Aires rozhodne, jestli neukončí kariéru. Znechutit tenis ještě víc se mu v prvním kole pokusí Španěl Santiago Ventura.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist