Příběh Sereny: Nedávno bojovala o život, dnes na US Open o titul

11. 9. 2011, 20:54
Aktuality 70
Před půl rokem bojovala americká tenistka Serena Williamsová kvůli plicní embolii o život, teď bude hrát na US Open o titul. Zápas s Australankou Samanthou Stosurovou se navíc bude hrát na den přesně deset let po teroristických útocích v New Yorku, při kterých zemřely téměř tři tisíce lidí.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Mám velkou radost, hlavně díky 11. září," řekla Williamsová po semifinálové výhře 6:2, 6:4 nad světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska. "Opravdu to pro mě hodně znamená, že tady budu jako Američanka v tak významný den pro USA hrát," uvedla devětadvacetiletá tenistka. 

V neděli se původně mělo hrát finále dvouhry mužů, ve které americký tenis nemá zastoupení. Kvůli dvoudenní pauze zaviněné deštěm se však program posledního grandslamu změnil.

"Myslím, že každého, kdo žije v Americe, 11. září zasáhlo," přidala Williamsová. "Já jsem tehdy byla ve Washingtonu a pamatuji si hrozně moc armádních náklaďáků... Ani se mi nechce věřit, že už to je deset let. Ale je dobře, že jsme se potom trochu sblížili a New York a Newyorčané ukázali velkou sílu," prohlásila.

"Atmosféra bude asi hodně smutná. Na druhou stranu je to skvělý den pro finále," uvedla Stosurová. "Je dobré připomenout si, co se stalo. Musíme se s tím vyrovnat a odehrát dobrý zápas," dodala sedmadvacetiletá Australanka.

Williamsová bude útočit na čtvrtý triumf z US Open a 14. grandslamový titul v kariéře, už sám postup do finále ale považuje za obrovský úspěch. Kvůli zranění po loňském Wimbledonu a následných zdravotních potížích totiž téměř rok nehrála. Musela na dvě operace a plicní embolii u ní lékaři podle agentury AP objevili na poslední chvíli.

"Myslím, že nemám co ztratit. Už jsem v podstatě vyhrála," řekla Williamsová. "Před půl rokem jsem byla v nemocnici, takže bez ohledu na výsledek finále jsem něco dokázala a byla inspirací pro všechny, kteří bojují s nepřízní osudu," prohlásila.

Stosurová ještě nikdy grandslam nevyhrála, už si ale zahrála ve finále loňského Roland Garros. V Paříži ve čtvrtfinále proti Williamsové odvrátila mečbol, ale ve finále pak nestačila na Italku Francesku Schiavoneovou. "Ráda si zase zahraju o titul," řekla Stosurová. "Vím, že to bude těžké, ale mám tyhle situace ráda," dodala.

Williamsová si loňský zápas se Stosurovou pamatuje. "Byla jsem pěkně naštvaná. Zahodila jsem mečbol a taková prohra pak hodně bolí," řekla vítězka US Open z let 1999, 2002 a 2008. "Sam je velká bojovnice a hodně jsem se tehdy poučila. Díky porážce s ní jsem potom vyhrála Wimbledon," prohlásila.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
O výkonu Stosurové se vůbec nemusíme bavit.. První set byl absolutně v její režii. Přesný míčky na lajny. Serena byla úplně v hajzlu. Tohle tempo by pokračovala, nebýt té sračky na začátku 2. setu... Bordel jak na fotbale, naprosto nesmyslný pískání vypatlanejch amíků. Samantha, která v tom byla naprosto nevinně si to vyžrala. To jsem vážně nepobíral. Taková Wozniacká by se asi rozbulela
Takže ještě jednou velká gratulace. Precizní výkon a ač tomu skóre nenapovídá, tak to byl hodně kvalitní ženskej zápas. Bravisimo Sam
Reagovat
smazaný uživatel
jak me celkem a casto rozcilujes :-), mel jsi velkou pravdu, hrat Sam do forhendu byla proste Serenina kardinalni chyba, navic dnes nedala ani 1. servis........ Sam, gratulace i tady!
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tam! Osobně proti Sereně nic nemám, je celkem sympatická.
Ale BRAVO, BRAVO, BRAVO Samantha!!! Díky za záchranu ženského tenisu. A tohle finále mělo ty nejvyšší parametry.
Možná stejně jako ve Wimbledonu, ženské finále předčí mužské. No uvidíme.
Škoda, že tam nestála Péťa, takhle nějak jsem si vždycky představoval, že by mohla proti Sereně hrát, a ještě trochu víc útočit na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Zachránkyně ženského tenisu :-DDD
Co se takhle podívat, jak Sam tenis zachraňovala ve Wimbledonu :-) Nevyrovnanost výkonů hráček současné špičky je úžasná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil jsi vůbec nic. Je to marné, je to marné, je to marné....
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem jako měl pochopit? Další GS titul Sereny jsem si nepřál ani omylem, takže v přeneseném smyslu to tedy Stosur zachránila. Ale o co jde tobě, netuším.
Jinak po tom extempore na začátku 2. setu jsem obavu, aby ztráta gemu takovým způsobem milou Serenku nenakopla. Aspoň že tentokrát nechtěla někoho zabít.
Nesmyslně a nechutně řvát při každém vlastním úderu jako Marfuša se může, ale na kamón se musí počkat až do skončení výměny. Úžasné.
Reagovat
smazaný uživatel
* jsem měl obavu...
Reagovat
smazaný uživatel
O co mi jde? Prostě a jednoduše Serena není ženský tenisový typ. Pokud by se se svou figurou třeba věnovala atletice (např. vrh koulí) vůbec bych se nedivil. Proto vždy budu v zápase proti ní fandit ženské. To, co přinesly sestry Williamsovy do ženského tenisu se mě vůbec nelíbí.
Nevyrovnanost výkonů v současném ženském tenise přímo souvisí s vyrovnaností široké špičky v ženském tenise. Tak si vyber.
Reagovat
smazaný uživatel
O co mi jde? Prostě a jednoduše Serena není ženský tenisový typ. Pokud by se se svou figurou třeba věnovala atletice (např. vrh koulí) vůbec bych se nedivil. Proto vždy budu v zápase proti ní fandit ženské. To, co přinesly sestry Williamsovy do ženského tenisu se mě vůbec nelíbí.
Nevyrovnanost výkonů v současném ženském tenise přímo souvisí s vyrovnaností široké špičky v ženském tenise. Tak si vyber.
Reagovat
smazaný uživatel
První odstavec přesně vystihl i můj názor, takže šlo jen o nedorozumění. Čím dřív sestřičky vypadnou, tím líp pro nás všechny. Člověk by si myslel, že po tom všem toho ve 30 letech bude mít dost. A ono ne.
Ženský tenis by měl být (a dřív i byl) o elegantnosti, chytré hře a vítězných úderech do volného prostoru. Mlácení hlava nehlava v jejich podání stejně bývá plné chyb. Dnes mě ale Stosur mile překvapila, občas se povede utkání, kde se hrajou agresivní údery a toho vyházení není až tolik.
Reagovat
smazaný uživatel
Woow, celkom nečakané. Gratulujem Samanthe, skvelý výkon. Nie som rasista, ale černosi nikdy nepatrili zrovna ku stratégom..Ani dnes sa Wiliamsová absolútne nesnažila vymazať forehand Stosur, hrala kade-tade, akoby si neuvedomovala, že aj súperkina hra ovplyvňuje výsledok..Ale inak skvelý tenis, Sam si vynahradila Paríž..Je to silová tenistka, ale má niečo do seba..pekné oči a okrem širokých rúk pôsobí celkom pôvabne..:-*
Reagovat
smazaný uživatel
Musím len súhlasiť. Ja som hlavne šťastný, že hráčka, ktorej držím palce a ktorú mám úplne najradšej z celého okruhu vyhrala US Open, pričom väčšina jej nedávala šancu, že niekedy grandslamový titul zo singlu vyhraje. A čo sa týka jej výzoru, tiež si myslím, že nie je škaredá. Síce svaly má :D ale ináč je celkom pekná ( http://photosurf.net/photos/celebrities/samantha-stosur/samantha-stosur-50754.jpg )
Reagovat
VlS
Ale ty jsi rasista jako Brno a blbě to maskuješ. To, že Serena nezahrála možná nejstrategičtěji vůbec nesouvisí s její rasou a můžu ti teď vyjmenovat řadu bělošek, který dělají úplně stejnou chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno som rasista, nad posteľou mám plagát Adolfa a vždy mu pred spaním venujem posledný pohľad..Omg, ty si fakt taký domýšlavý, že na základe jedného postrehu škatulkuješ ľudí?..Niečo podobné sa hovorí o afrických tímoch vo futbale a je to viac-menej zovšeobecnený fakt..Ty Brno :)
Reagovat
VlS
To není ani zdaleka tvůj první rasistický výlet, naopak, je to pro tebe dost typické. Rasista je u mě člověk, který škatulkuje lidi podle barvy pleti a přisuzuje tomu nějaké další konsekvence (černoši nemají strategii, cikáni kradou, žlutí nejsou kreativní ........)
Nerasistu vůbec nenapadne přiřazovat k výkonu Sereny její rasu a hledat za tím nějaké souvislosti.
Reagovat
spaniel
Ty jsi teda fakt něco. Nejsem rasista, ale černoši nejsou zrovna stratégové. To je rasizmus. A hned v dalším odstavci kritizuješ někoho, že škatulkuje lid? Po tom cos napsal? :D Ty jsi vtip.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je niekto rasista, je vo svojich zásadach a princípoch neoblomný. V diskusii som sa viackrát zastal Sereny, čím tvoja teória jasne pokryvkáva..Je to len jednoduché chytanie za slovíčok a absolútne pretočenie športového postrehu...+ Spaniela netreba riešiť, už som myslel, že sa neozve..Chodiaci mindrák..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k neuvěřitelnému výkonu Sam, jako bych to neříkal... Sam se nesmí podceňovat, pokud proti ní nehraje Maria, může porazit každou.. zasloužené vítězství.. a neuvěřitelně koukatelný a atraktivní tenis.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
s tou Marií taková poznámečka... :-D jen Sam na ní nemůže najít prostě žádný recept, vysoké míče Marii vyhovují.. :-)
Reagovat
skott
Marusku radsi nezmninuj, kdyz vidim ten los zpetne...
Reagovat
smazaný uživatel
no, je to škoda.. Pennetta byla hratelná a volná cesta až do SF, kde by jí čekala oblíbená Sam.. finále by jí přiblížilo k tenisovému trůnu, na kterém zatím sedí nepochopitelná hráčka tenisu.. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A co Věrka?
Reagovat
skott
a co Karolina?To je porad jak ji fandis, ale po kazdem jejim prohranem zapase mlcis jako hrob...jo pardon, ja zapomnel, ze ty umis jen reagovat, vlastni prispevek nikdy zadny nemas, leda zhodnoceni vzhledu tenistek...dneska jsi musel mit masturbacni svatek pri finale, vid Broziku?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zklidni hormon. O Karolínce napíšu větu v dalším článku. Jinak oblíbených tenistů a tenistek taky mám víc, takže z těch jejích tradičních GS propadáků se rozhodně hroutit nebudu.
Reagovat
skott
Chtel jsi rict, zkopirujes nam jeji bodovy zisk za poslednich 52 tydnu.Tvuj prinos tomuto portalu je proste neocenitelny.
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné :-)
Reagovat
VlS
Pěknej tenis, rány jako hrom, agresivita, odvaha, radost se dívat. Gratulace Sam
Reagovat
smazaný uživatel
No pěkně :-)..sice jsem Sam nevěřil, ale přeju jí to moc. Ale nemůžu si pomoct..dneska to byl jen odvar Sereny.
Reagovat
Vojtiik
Je tam :))!
Reagovat
smazaný uživatel
Yeah! :)
Reagovat
skott
to byla rychlovka:-) Sammy mam rad, ale kdyby vyhrala jinej GS, byl bych radsi.Zensky tenis vazne obcas postrada logiku.Li Na vyhraje FO, Stosur US Open..:/
Reagovat
smazaný uživatel
sice mi tipy hrube nevychazeji, ale jsem na druhou stranu moc rada za zensky tenis, parada, ty holky prave vsem ukazuji, ze "nas" tenis neni jen tukes a hrabarna labilek.... a Sam prekvapila, 5:3, moc hezky!
Reagovat
Vojtiik
tak Sammy tedka brejk, bylo by fajn kdyby to nepustila a pomohla si servem.. jinak pohybem a forhandem mi v necem pripomina federera, nemuzu si pomoct:)
Reagovat
smazaný uživatel
Samantha 6:2, *4:3...Teraz by si mala dať vyoperovať nervovú sústavu a zápas nemôže prehrať..
Reagovat
smazaný uživatel
To je ono, vytáhnout Serenu na síť. Tam je úplně MARNÁ.
Reagovat
smazaný uživatel
V mých očích toto finále zcela srovnatelné se včerejším Federer-Djoko. Fantastický tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Loser? Hater? ... hmm, Serena (jakkoliv je to famózní tenistka) po roce znovu ukázala úroveň:/
Reagovat
skott
Po roce?Nejsou to nahodou roky dva, jestli narazis na zapas s Kim.Rozdil je v tom, ze tenkrat mela pravdu Serena, dnes ne.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, sry, jsou to dva roky. Nevím, asi když se řekne Serena Williams a US Open, naskočí mi obrázky jejích výlevů jaksi automaticky:) ... no je fuk, jestli přešlápla nebo nepřešlápla. Hlavní pro mě bylo její chování. Už tak spíše její "antifanda" jsem v tom "anti" ještě přidal:)..

yo yo!
Reagovat
smazaný uživatel
wow... tak po té její řeči pár dalších mínusových bodů.
Reagovat
skott
no, nemuzu souhlasit.At je Serena jaka chce, tak alespon rika veci na rovinu, za nic se neschovava a predevsim VZDY jedna fer.O spouste jinejch tenistek tohle rict nemuzu, prestoze na prvni pohled treba nemaji na svem konte viditelne ¨skandaly¨.
Reagovat
smazaný uživatel
No, souhlasit nemusíš:) Ale pokud vím, na sympatiích k Sammy se shodneme... aspoň tak:)
Reagovat
skott
A co presne ti treba vadilo na te reci?Ja na ni schvalne cekal a Serena cely incident presla lehkou ironickou poznamkou, ze se ji jeden winner nepocital.
Sammy je fajn, singlovej grandslam ji slusi a preju ji ho.Jen ji stacilo paradoxne mene, nez kdyby dotahla lonske FO.
Reagovat
smazaný uživatel
No vadilo mi, že neuznala, že byla kompletně mimo... aspoň náznakem. Raději nadhodila právě tu ironickou poznámku, že to se "asi nepočítalo, no fakt nevím". Ona dobře věděla, proč se to nepočítalo... takhle, vybuchnout můžeme všichni. Ale na konci zápasu už bylo přece jen celkem dost času, aby nějaká ta žluč "opadla", aby člověk nejednal jen pod dojmem čiré navztekanosti, chápeš... ale to je jedno, i kdyby se našlo 100 polehčujících okolností, rád ji mít nezačnu:)
Reagovat
skott
no diky za osvetleni.Ja k tomu muzu rict jen to, ze jsem ocekaval mozna i trosku divadlo, vzhledem k tomu, ze Serena krivdu na US Open neciti zdaleka poprve a servitky si obvykle nebere.Takze to spolkla s nadhledem.
Jinak te samozrejme chapu, ale asi jsem zvykly z zenskeho tenisu na leccos, takze mi tvoje pohorseni pripada mozna jen jako nekonecne hadky o tom, jestli se Federer podival souperi po zapase do oci nebo nezapomnel ocenit souperuv vykon:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, to mi křivdíš:) - však já to píšu: NEMÁM JI RÁD. Přiznám to, takže je možné, že to, co bych u své oblíbenkyně možná přešel, mi u ní vadí, logicky:). Křivdíš, protože 95% "R+R hádkařů" to nechce připustit... (že "Federerův nedostatečně dlouhý a nedostatečně srdečný pohled do očí soupeři" je ve skutečnosti hlavně další hůl, kterak otloukat tenistu, jehož by daný hádkař stejně neměl rád, ani kdyby se soupeři do očí dival sebevřeleji:)
Reagovat
smazaný uživatel
Strasne mi je nesympaticka ta arogantna americanka. Stosur nakopaj jej ten tlstý zadok.
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzial sa obavam, ze ten konflikt jej len pomohol
Reagovat
skott
Serena:-)) chudak Asderaki si to vyslechne, pritom ma pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápem teraz tej situácii s odobratým fiftínom..A čo keď Serena kričí?..nech spieva aj hymnu, ako to ovplyvňuje súperku?..to je v pravidlách exaktne napísané, že slovo C mon nemôže byť vyslovené počas hry?..ak nie, tak má Serena pravdu...(vo finále držím palce Stosur)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, kdo mi tohle vysvětlí, vždyť ty Rusky tam hekají o sto šest, tak to nechápu. Ale obávám se, že tohle Serenu vyhecuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim..že tohle Serenu nabudí a probere.
Reagovat
smazaný uživatel
fakt souboj Titanek, dovedu si dost dobre predstavit, ze by me zaslaply, jedna jako druha..... Sam je na returnu skvela, pripoustim (dneska v tom vcerejsi nervy vubec nemam)......ale jeste uvidime.....sakra, ta hadanice ted .....
Reagovat
smazaný uživatel
Vážení, to co zatím předvádí sam ve finále je čirá fantazie. V prvním setu Serenu doslova smetla. Kéž by to vydrželo....
Reagovat
smazaný uživatel
Sam ju ničí, lebo jej Serena umožňuje ju ničiť..Ak jej nezačne hrať Serena do backhandu, tak prehrá..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty returny Samanthy jsou prostě fantastické. Pojď Sam!
Reagovat
Vojtiik
Sammy jede!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Samantha je zvlášny úkaz, má už 27 rokov a dosiaľ sa len 3krát prehrýzla ďalej, než do 4. kola..Napriek tomu môže vyhrať GS..Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky držím palce. Poslední naděje na záchranu ženského tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena na letošním USO neztratí ani set :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
ke vsemu to dnesni datum, nedovedu si predstavit, ze by nevyhrala Americanka..... pro jine svazujici, ale Serena je bourak, ona to zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
Bourák..sedmilitrová korveta :-)
Sam brejk nahoře, hmmm..to zatím vypadá, že moje předpověď se odebere do kytek..já vím, proč nemám strkat tlamu do holčičích mačů :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
Serena bez prvního servu :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je jedna z nejsympatičtějších tenisek,přeju jí aby vyhrála
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je predevsim nejlepsi soucasna tenistka, a proto vyhraje... :-)
Reagovat
VlS
Soječko, počkám si raději na výsledek, i když máš asi pravdu, ale co když se Sam hodně hecne?
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda teď nemá konkurenci :)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda je, ze Sam je pro me velmi necitelna hracka a bude hodne zalezet na tom, jak to odpodava. Moje vira v Serenu je ale nezlomna, vsak vis :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje víra v Serenu bych byl moc rád, kdyby byla zlomná a zlomena.
Ale sám tomu nevěřím. :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist