Princ Charles zavítal po 42 letech do Wimbledonu

27. 6. 2012, 15:45
Aktuality 14
Britská královská rodina si v posledních letech našla zpět cestu do Wimbledonu. Předloni poctila All England Club svou návštěvou královna Alžběta II., loni přišli jako novomanželé princ William a vévodkyně Catherine a letos poprvé po 42 letech zavítal do areálu následník trůnu, princ Charles.
Princ Charles s manželkou Camillou v hledišti

Princ Charles sledoval v královské lóži na centrkurtu zápas šestinásobného vítěze turnaje Rogera Federera, který s jistotou porazil Itala Fabia Fogniniho. Na turnaji se Charles objevil poprvé od roku 1970, stejně jako loni přišla i jeho manželka Camilla. "Pro tenis je skvělé, že sledují Wimbledon," konstatoval Federer.

Před zápasem se Charles bavil s bývalou britskou tenisovou jedničkou Timem Henmanem a pak usedl do lóže. Federer s Fogninim se tak museli cestou na kurt i z něj před královskou lóží uklonit. "Byli jsme o to požádáni a nemám s tím problém," usmíval se Federer. Tato tradice sice byla v roce 2003 zrušena, výjimkou je právě jen návštěva královny nebo následníka trůnu, prince Charlese.

Královna Alžběta II. navštívila Wimbledon předloni poprvé po 33 letech. Dočkala se i obřadné úklony od domácího favorita Andyho Murrayho.

Alžběta II. je patronkou All England Clubu. Její bratranec, vévoda z Kentu, je prezidentem klubu a pravidelným návštěvníkem turnaje.

pva, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Princ Charles sa prišiel ukloniť Rogerovi Federerovi :))
Reagovat
a.magerova
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+Championships+Wimbledon+2012+hGRa12VHcs2l.jpg
Reagovat
anajka
Princ Charles sa priešiel ukloniť kráľovi Rogerovi Federerovi :)
Reagovat
Padme
To byla legrace jak se ukláněli :)) A Fognini se uklonil projistotu dvakrát:D
Reagovat
Madrileno
Rogere, jak jsi prisel na to, ze pro tenis je navsteva tohodle staryho kozla dobra?? V cem jako?? Vzdyt ten rozumi jen polu :-)Chlape, nemusis lezt do zadku monarchum, tohle ti Wimbledon nevyhraje :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
proč tak zprudka? Samozřejmě, že návštěva kohokoli královské rodiny zvyšuje prestiž turnaje, no a vyšší prestiž turnaje znamená větší sledovanost, víc diváků, vyšší příjmy od sponzorů. Vyšší příjmy od sponzorů znamenají víc peněz pro hráče a čím víc peněz pro hráče, tím víc rodičů napadne, že investice do tréninku jejich ratolesti se může zúročit v to, že do 30 let si vydělá na celý zbytek života. A tím víc lidí bude tenis hrát a tím víc poroste kvalita hry. A to je pro tenis dobré, nebo ne?
Reagovat
Madrileno
Nevim, jestli to nejak pritahne sponzory. Ja nemel pifku na Rogera jako spis pokryteckyho Charlese. Kazdopadne Roger zatim suvereni, uvidime dal
Reagovat
Padme
:D starýho kozla... :D
Reagovat
Fandina
Královské praktiky neznám, ale když se jde někdo podívat na cokoli tak to přece neznamená, že je pokrytec. Wimbl je událost a já třeba nesleduji zpěváky, ale když je příležitost, taky taky jdu na koncert, sama o sobě, bez přinucení od kohokoliv a ráda ... úsměv
Reagovat
Bob
že zaplatil vstupný!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
všech pozemků ve Spojeném království je král/královna. Takže vlastně přišel na návštěvu k matce. Ty platíš rodičům vstupné, když k nim jdeš na návštěvu? :-)
Reagovat
Bob
Samozřejmě to byl vtip ;)
Reagovat
gigin
Vypadá jak Forehand :-O
Reagovat
Padme
:-))) Dobře ty :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist