Přísný zákaz od lékařů. Rybakinová si na olympiádě nezahraje kvůli zánětu průdušek

26. 7., 10:43
Aktuality 9
Světovou čtyřku Jelenu Rybakinovou připravily o olympijský turnaj v Paříži následky zánětu průdušek. Ve čtvrtek až po losu oznámila, že se her nebude moci zúčastnit, později pětadvacetiletá reprezentantka Kazachstánu vysvětlila důvod. Onemocněla po Wimbledonu, na němž před dvěma týdny podlehla v semifinále pozdější šampionce Barboře Krejčíkové.
Profily hráčů
Jelena Rybakinová (© Profimedia)

"Po Wimbledonu jsem dostala akutní zánět průdušek, a přestože jsem se snažila vrátit do tréninku, moje tělo se pořád vzpamatovává. Lékaři mi přísně zakázali jít na kurt," vysvětlila na Instagramu Rybakinová, jež předloni londýnský grandslam na trávě vyhrála.

Los ji pro první kolo olympiády svedl s Rumunkou Jaqueline Cristianovou. Ta se nově utká s domácí Caroline Garciaovou, v pavouku Rybakinovou nahradila Daria Savilleová z Austrálie.

Rybakinová před třemi lety na olympiádě v Tokiu prohrála semifinále s pozdější šampionkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska a v boji o bronzovou medaili nestačila na Ukrajinku Elinu Svitolinovou. Letos kvůli nemoci přišla i o prestižní turnaje WTA 1000 v Indian Wells a Římě a odstoupila z Dubaje a Berlína.

Olympijský turnaj na antuce Roland Garros začne v sobotu a Rybakinová je další z hvězd, která o něj přišla. Zraněná je obhájkyně stříbra Markéta Vondroušová, nemocný pak lídr mužského žebříčku Ital Jannik Sinner. Zdravotní potíže do Paříže nepustili ani Ons Jabeurovou (koleno), Huberta Hurkacze (koleno), Holgera Runeho (zápěstí) či Grigora Dimitrova (koleno). Andy Murray bude hrát jen čtyřhru (záda), nejistý je i start Rafaela Nadala (stehenní sval).

V osobních důvodů v Paříži nebudou hrát ze širší světové špičky ani světová trojka Aryna Sabalenková z Běloruska, Britka Emma Raducanuová či Američan Ben Shelton.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
Pro jemnou melancholičku Jelenu je tenisové prostředí příliš tvrdé a nepohoda se projevuje na jejím zdraví.
Reagovat
misa
Melancholici většinou vytváří dlouhodobé stabilní vztahy, což je vidět i na obsazení trenérského postu u Rybky. Vukov rodačku z Moskvy vede už od roku 2019, přivedl ji do velkého tenisu a dobře jí rozumí. Přál bych jí místo světové jedničky, ale vzhledem k její křehkosti to asi nepůjde :(
Reagovat
Liverpool22
Aby byla Rybka no. 1, tak by musela vyhrát další GS a ještě by se vše muselo sejít a Iga, Cori, Aryna..... mít slabší období. Nicméně do budoucna to je reálné, ale musí držet zdraví
Reagovat
Liverpool22
Bohužel Rybku zdraví hodně limituje viz. různé alergie, průdušky, bolesti zad.......Celkově nám pavouk pěkně prořídnul - nebude hrát Aryna, Žába, Maky....., ale zase je to šance pro naše holky Báru a Mušku urvat nějakou placku - ideálně zlatou
Reagovat
tommr
Rybakina je na tom po zdravotní stránce skoro jako naše skleněnky ...
Reagovat
Liverpool22
Bohužel je to tak. Maky, Muška, Brenda.......si můžou s Rybkou podat ruce
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ploutve
Reagovat
hanz
No na wikině teda psaná Saville není... vidím tam starou vracečku Errani
Reagovat
Mony
Když to preskladas, ,místo ll dáš rr a místo v dáš n, tak dostaneš Errani.. ..trochu to popletly ,no
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist