Prodávají se zápasy? Dozvíme se to v květnu

14. 3. 2008, 17:56
Aktuality 2
Zajímavější než obvykle bude letošní French Open. Nejen, že se na něm odehraje druhý grandslamový turnaj sezony, ale vyšetřovatelé najatí tenisovými organizacemi na něm také zveřejní svou zprávu o tom, jak je to s čistotou bílého sportu.
Profily hráčů
Nikolaj Davyděnko

Až dosud se mohly vést o prodávání tenisových zápasů a dalších nekalostech jen spekulace. ATP sice potrestala pět italských hráčů, kteří se provinili sázením malých částek, ovšem je zřejmé, že to není žádná z "velkých ryb". O něco jasněji by konečně mohlo být v květnu, kdy mají vyšetřovatelé předložit šéfům tenisových organizací výsledky svého několikaměsíčního pátrání.

To začalo v lednu, kdy byli najati Ben Gunn a Jeffrey Rees, bývalí příslušníci Scotland Yardu, kteří už dříve dělali podobnou práci pro organizátory dostihových závodů a kriketu ve Velké Británii. Gunn s Reesem od ledna objíždějí turnaje po celém světě, zpovídají hráče, jejich trenéry, organizátory a turnajové zaměstnance. Jejich cíl je jediný: zjistit, jestli je tenis čistý, nebo jestli se zápasy na turnajích prodávají.

Jejich poslední zastávkou bylo indické Bengalúru, odkud zamířili do Londýna. Nyní by měli shromáždit své informace a vypracovat zprávu, kterou v květnu na French Open předloží skupině Tennis Integrity Unit - organizaci složené z mužských i ženských tenisových asociací.

O korupci v tenisu se začalo otevřeně hovořit loni v srpnu zápase Nikolaje Davyděnka s Argentincem Vassallem Arguellem v Sopotech. Společnost Betfair sázky na tento zápas, který Davyděnko vzdal ve třetím setu, zrušila. Byly na něj totiž neobvykle vysoké objemy vkladů - jak se později ukázalo, většinou z Ruska.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
ba ba
Reagovat
smazaný uživatel
V kapitalismu je vše na prodej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist