Promiň, ale padalo mi to, omlouvala se Hradecká poražené Kvitové

9. 5. 2012, 20:55
Aktuality 38
Agresivní hrou a výborným podáním dokázala Lucie Hradecké v českém souboji zdolat na tenisovém turnaji v Madridu Petru Kvitovou. Wimbledonské vítězce překazila obhajobu titulu a poprvé porazila hráčku světové desítky.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

"Peti promiň, ale padalo mi to," svěřila se Hradecká v rozhovoru pro ČTK, co řekla Kvitové u sítě po dnešní výhře 6-4 6-3 ve druhém kole. "Ona se mě pak ptala, co jsem měla k snídani," uvedla. 

Hradecká s Kvitovou jsou kamarádky, před zápasem se spolu nerozehrávaly, ale cestou na kurt se dobře bavily. "Až jsem si říkala, vždyť nejdeme na debla, ale jdeme proti sobě. Ale někdy si toho debla dáme," řekla Hradecká. I po zápase odcházely do šaten společně. "I kdyby to dopadlo obráceně, šlo by se s úsměvem," prohlásila 105. hráčka světa.

Tenistku elitní desítky porazila Hradecká na okruhu WTA poprvé v kariéře. Jinak vlastně podruhé, neboť Kvitovou na konci minulého roku zdolala v extralize, kdy byla vítězka Turnaje mistryň světovou dvojkou. Nyní je Kvitová v žebříčku čtvrtá. "Extraligu jsem na paměti neměla, ale někde v hlavě to vzadu bylo, že mám hru na to ji porazit, že by to mohlo vyjít," řekla šestadvacetiletá Hradecká.

Pražská rodačka využila rychlé modré antuky na třetím největším kurtu madridského areálu. "Velice dobře jsem servírovala. Péťa nedokázala mé podání číst a nedala jsem jí čas. Kurt byl rychlý, pocitově jako v hale, navíc to klouzalo, takže jsem se rozhodla hrát na jeden na dva údery a vyšlo to," libovala si Hradecká.

Do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace a zápas s Kvitovou už byl její čtvrtý. "Ty dva vyhrané zápasy v kvalifikaci mi hodně pomohly. Nebyly úplně lehké a každý vyhraný zápas hlavu povzbudí a člověk si víc věří." 

O čtvrtfinále bude Hradecká hrát s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, s kterou v roce 2010 hladce prohrála. "Zatím nad tím nepřemýšlím. Je to nepříjemná levačka, ale na tu jsem se teď rozehrála," smála se Hradecká.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ve druhém setu si hráčky držely svá podání až do stavu 3:3. V sedmé hře si Lucka vypracovala dva brejky a ten druhý proměnila pěkným winnerem. V následují hře si však Makarova vzala podání zpět a srovnala stav na 4:4. Poté si podržela své podání a zvýšila stav na 5:4. Lucka šla podávat na udržení se v setu. Čelila dvěma setballům, ale dokázala je odvrátit a srovnat stav na 5:5. V další hře Makarova bez problémů zvýšila na 6:5 poté, co se Lucka začala vyhazovat a moc tlačit na pilu. Ve dvanácté hře se však Lucka zase zkoncetrovala a díky dobrému servisu bezproblémů podržela své podání a dovedla set do TB. Do zkrácené hry nevstoupila vůbec dobře, byla nekoncentrovaná a asi i nervózní. Dala i jednu dvojchybu a Makarova rychle odskočila na stav 0:4. Poté se ale Lucka vzedmula, vybojovala šest míčů v řadě a propracovala se ke dvoum matchballům. První ještě Makarova odvrátila, ale ten druhý už Lucka proměnila a zápas zakončila vítězným míčem. Počet winnerů/UE: Lucka 40/27, Makarova 12/14. Byl to od Lucky moc pěkný a sympatický výkon. A je dobře, že když už vyřadila Petru, tak že to dokázala v násl. zápase zužitkovat. Kdyby se držela toho čeho doposud, nemusela by být vůbec bez šance ani proti Stosur.
Lucko gratulace;)
Reagovat
VlS
40 winners, 15 es, móc pěkně. Ještě tak vymazat alespoň půlku UE. Zápas byl popravdě o Lucčině servisu, první servis i víc než 190, druhej kolem 150. Tak Lucko, namasíruj tělo a hurá na Sam, to bude střelba.
Reagovat
vendulkabendulka
Hezky, prosla pres Makarovou 6:2 7:6
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka zatím dobře, hned v první hře sebrala soupeřce servis a následně potvrdila na 2:0. Dále si hráčky držely podání. V šesté hře se Lucka začala vyhazovat a čelila nepříznivému stavu 0:40, který však pěti pěknými míčky v řadě dokázala obrátit a zvýšit na 4:2. V následující hře sebrala rusce opět podání. V další hře proměnila čtvrý setball a získala pro sebe první set.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně vydržet a nepřipouštět si tlak.
Reagovat
Fandina
stav 3:3 ve druhém setu teď podává Makarovova ... Lucko chce to brejk ... pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
p a r á d a :))
Reagovat
Fandina
Lucko je to tam .... druhý brejkbol proměněn --- 4:3 Lucie dopodávej ... jedemmmmmmmmmmmmm
Reagovat
dadaft
moje nervy!
Reagovat
smazaný uživatel
tři esa po sobě... hmm, tak to bylo stylový :-)
Reagovat
Fandina
Lucie 5:6 Fencl na place ... nemysli na skore ... go go go Lucie
Reagovat
dadaft
!!! pojď pojď pojď !!!
Reagovat
smazaný uživatel
WAUU !!
Reagovat
Fandina
za nervi ... za útočnou hru ... za esa ... za mečbol ... super ... gratulace Lucie
Reagovat
VlS
Fencl byl úplně super.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, že Lucka Šafářová musela odstoupit. Myslel jsem, že by mohla Sharapovou potrápit. Tak snad to nebude nic vážného a dá se brzy do pořádky. Takže Sharapka bude na čtvrtfinále odpočatá. Alespoň že dávají Lucku H., doufám že Makarovou porazí.
Reagovat
dadaft
tak pojď Lucko!!! roztrhej Káťu na cucky... ))
come on.
Reagovat
dadaft
jinak včera bohužel jen jeden a půl setu Li - Kerberová.
musím říct, že už dlouho jsem neviděl Na Li hrát tak přesně. padalo jí to tam jako do nůše...
že by se přece jen před Paříží dokázala dostat do formy?
Reagovat
smazaný uživatel
Také mě to překvapilo, jak hrála. Vůbec jsem nečekal, že bude sázet takové precizní údery. Myslel jsem, že se vyhází a Kerber jí porazí. Aby nebyla Li Na jako Francesca, která vždycky na RG ožije;)
Reagovat
Fandina
Vypadá to tak, Li Na super hra proti dobré Kerber
Reagovat
dadaft
hezky. 5:2. myslel jsem, že to půjde hůř...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set doma! :-) Doufejme, že to vydrží i ta hlava... Lucko, pojď! :-)
Reagovat
Fandina
i ve druhém setu ... pojď pojď pojď ... fandíme fandíme fandíme
Reagovat
Heather_Fedex
na hrala vyborne, ale angelique se dost nezvykle na ni, zbytecne vyhazovala a byla bez stavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra loni hrála výborně hlavně v první polovině sezony. Druhou půlku hrála špatně a dojem zas napravila na turnaji mistriň. K tomu hodn sbírala body v halách.

Pokuď se brzy nezvedne a neuhraje něco v Londyně, bude se za chvíli loučit s TOP 10. V druhé půlce sezony hrála loni i předloni bídně, těžko čekat, že to letos bude jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie Veliká :-D
Reagovat
smazaný uživatel
s omluvou - nostradamuss.
Reagovat
Fandina
když už takhle ... tak teď musíš zvládnout další holky a postupovat ... abychom se měli na co koukat, tenhle zápas jsme neviděli ... pojď pojď pojď

Dívám se, že Lucie se posunula někam k 78 místu a ještě Makarovovou a bylo by to 68 no a pak ještě výš ... držím palce
Reagovat
smazaný uživatel
Makarovku udělá,pak bude zase tam kde byla.Tahle holka patří to TOP 20 ať si říká kdo chce co chce....
Reagovat
poutnik
Hrou ano ale hlava ji tam nepustí, ale přeji jí ať se j to podaří.
Reagovat
Heather_Fedex
ta je roztomila...vubec zadna rivalita, ale opravdove kamaratstvi...z tohto by si rudky meli sebrat priklad. mozna i proto prohrali ve finale ve fc, protoze nebojovali jako tym, zato cesky vyber ano ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně,z toho by si měly vzít příklad nejen rusky,ale i italky,němky,slovenky atd....Můžeme být jen rádi,že máme takový team.A úplně rozumím Pálovi,který raději vezme Hradeckou,Hlaváčkovou ač nejsou nějak žebříčkově zajímavé jako třeba Zakopalová,nebo Cetkovská.
Reagovat
Heather_Fedex
hlavackovou a hradeckou nominoval hlavne jako debl, ve kt. jsou nejvys se vsech ceskych hracek a maji nejlepsi zkusenosti (vitezstvi na rg)
Reagovat
smazaný uživatel
...no,myslím,že to je i tím přístupem k repre.Vždyť Hradecká byla i v Moskvě a to bez Hlaváčkové i když měla titul z RG.A to byla až jako pátá nejlepší češka.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka mě ani tak nepřekvapila,vím,že může prohrát s kýmkoliv,ale udělat čtvrtou hráčku světa,to se počítá.Proto,ať nikdo nesnižuje její výkon,rozhodně nepatří do druhé stovky.Ne nadarmo ji Pála tak rád zve do Fed-cupu.Velmi nevyzpytatelná hráčka,ale naopak velká bojovnice a pohodářka.Měl jsem velký problém komu fandit,Péťu mám rád,ale Lucka je tenisový zjev.S Makarovovou má velkou šanci a pak děj se vůle boží.Moc bych jí přál aby to v Madridu prorazila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle mne není Petra 4kou,je tam jen souhrou náhod.Podívej se na její letošní výsledky,max.SF.a to co předvedla tady,o tom se snad nemá ani cenu bavit.Zahrála jen ve FC a od té doby nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Objektivní názor. Stoprocentní souhlas. Jenom dodávám - rozhoduje se na hřišti.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtyřkou je, protože si to uhrála, to je celé. Žádná souhra náhod.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist