Prostějov nezaváhal. Ve finále Tenisové extraligy vyzve Spartu

17. 12. 2023, 19:28
Aktuality 2
Tenisté Prostějova se stali druhými finalisty extraligy smíšených týmů. Úřadující šampioni, kteří útočí na jubilejní dvacátý titul, porazili dnes Pardubice 5:1 na zápasy, ovládli svoji semifinálovou skupinu a utkají se v úterním rozhodujícím duelu s pražskou Spartou. Ve druhém zápase zdolal I. ČLTK Praha loňské finalisty z RPM Praha 5:4.
Jakub Menšík (© Profimedia)

Favorizovaný Prostějov navázal na páteční vítězství nad Přerovem 6:1. Proti Pardubicím, které do hlavní soutěže prošly z předkola, rozhodl tým kapitána Jaroslava Navrátila brzy. Po výhrách Davida Poljaka, Marie Slaměníkové, Jakuba Menšíka, Julie Štruplové a Víta Kopřivy se ujal vedení 5:0. V závěru neuspěl jen Dalibor Svrčina, který prohrál s Němcem Patrickem Zahrajem.

Druhé místo v "říčanské" skupině vybojoval štvanický I. ČLTK Praha. Rozhodující pátý bod získali ve čtyřhře Jiří Barnat s Jonášem Forejtkem, kteří porazili Matěje Vocela a Romana Jebavého 6:3, 6:7, 10:6.

Prostějov se utká ve finále se Spartou po dvou letech. Zatímco Moravané chtějí 20. titulem posunout vlastní maximum, Sparta může slavit pojedenácté. Finále se odehraje 19. prosince v Říčanech u Prahy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
Jakoby expreska:
Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková odmítla nastoupit do finále exhibičního turnaje ve francouzském Bourg-de-Péage, protože její soupeřkou měla být Ruska. S šestnáctiletou Mirrou Andrejevovou se v neděli místo semifinalistky letošního Australian Open utkal domácí Yanis Ghazouani Durand. Až 1145. hráč světového žebříčku porazil 57. tenistku pořadí WTA 7:5 a 6:2.
Reagovat
Nola
tiez som to citala v sportovych spravach..... to muselo byt teda fakt divne finale
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist