Proti Peerové v Aucklandu znovu protestovali

5. 1. 2010, 10:08
Aktuality 4
Stejně jako minulou sezonu, i letos provázejí účast izraelské tenistky Shahar Peerové na turnaji v Aucklandu problémy. Třicátá hráčka světa sice zvítězila, ale proti její přítomnosti znovu protestovala skupina lidí. Druhý hrací den navíc začal se zpožděním vinou evakuace areálu kvůli plané hrozbě, která podle policie neměla s Peerovou žádnou souvislost.
Shahar Peerová

Přítomnost Shahar Peerové v Aucklandu vadila skupině osmi lidí, kteří protestovali proti chování Izraele k Palestincům a vyzývali k bojkotu židovského státu. Demonstranti s transparenty zůstali za branami tenisového centra, nicméně Peerová o nich věděla.

Možná i proto, že na podobné incidenty je už zvyklá z loňska, svůj první zápas na turnaji nad Slovinkou Polonou Hercogovou bez větších problémů vyhrála 7-5 6-3.

"Je to druhý rok v řadě, kdy proti mě demonstrovali. Křičeli 'Shahar Peerová, jdi pryč', je to ostuda," napsala Izraelka na twitteru. "Jak vidíte, vrátila jsem se, protože mám tenhle turnaj ráda. Je škoda, že si někdo myslí, že můžu za problémy tohoto světa," uvedla ještě Peerová. "Pro mě je nejdůležitější, že i když jsem slyšela ty nepříjemné věci, tak jsem dokázala vyhrát," dodala vítězka pražského turnaje WTA z roku 2006.

S protestující skupinkou se Peerová ještě zřejmě setká. Zatímco loni odešli během jejího úvodního zápasu, tentokrát chtějí protestovat, dokud bude dvaadvacetiletá hráčka v soutěži.

"Rozhodně tu budeme, jestli postoupí," uvedl jejich mluvčí John Minto.

Začátek hracího dne se ještě předtím zpozdil o zhruba 20 minut kvůli návštěvníkovi, který nechal bez dozoru svůj batoh. Policie nechala areál, v němž v té době bylo asi 500 lidí, raději vyklidit. Hrozba se však ukázala jako planá.

"Mluvili jsme s majitelem batohu. Nic podezřelého jsme v něm nenašli, nešlo o žádnou hrozbu," řekl jeden z policistů. Šéf turnaje poté uvedl, že incident s batohem neměl nic společného s protesty proti Peerové.

Turnaj v Aucklandu se v noci na dnešek dočkal zatím největšího překvapení, když přišel o nasazenou dvojku. Číňanka Li Na nestačila na Estonku Kaiu Kanepiovou, která favoritku smetla za pouhých 66 minut 6-1 6-3.

"Cítila jsem se moc spokojeně. Bylo jen pár gamů, ve kterých se mi nedařilo, ale myslím, že jsem dnes byla psychicky silná. Nevzdávala jsem se, když se nedařilo, a prostě jsem hrála dál," řekla po utkání Kanepiová.

"Při jejím servisu jsem nemohla nic dělat," konstatovala Li Na. "Trefovala míče tak tvrdě, že jsem je někdy ani neviděla. Kontrolovala každý bod," dodala.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kanepiová (Est.) - Li Na (2-Čína) 6:1, 6:3, Schiavoneová (4-It.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 6:2, 6:3, Razzanová (5-Fr.) - Niculescuová (Rum.) 7:5, 6:4, Vesninová (6-Rus.) - Briantiová (It.) 6:1, 6:4, Cornetová (Fr.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 6:3, Peerová (Izr.) - Hercogová (Slovin.) 7:5, 6:3, Suárezová (Šp.) - Gallovitsová (Rum.) 6:4, 7:5, Mirzaová (Indie) - Vögeleová (Švýc.) 5:7, 6:1, 7:5, Baltachaová (Brit.) - Olaruová (Rum.) 6:2, 6:2, Kirilenková (Rus.) - Maleková (Něm.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Uhlířová, Voráčová (ČR) - Coinová, Pelletierová (Fr./Kan.) 4:6, 6:3, 10:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Ralu vyhrala 6-2 6-2 a ve druhem kole si zahraje s Wickmayer...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je od tech "demonstrantu" ubohost nejhrubsiho zrna. Ach, zas ten nizky xenofobni lidsky druh... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já tu skupinu lidí nechápu. Myslej si, že za spory Izraele s Palestinou může tenistka Peerová. Na jejím místě bych si změnil pas, tím pádem bych měl od všech těch rasistů pokoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí to být pro ni nepříjemné, ale kdo chce psa bít, hůl si vždy najde:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist