Qinwen Zheng se odhlásila z domácí pětistovky v Ningbu, Muchová narazí na až sedmou náhradnici

DNES, 11:02
Aktuality 11
Karolína Muchová si o postup do čtvrtfinále turnaje WTA 500 v Ningbu zahraje s náhradnicí Jaqueline Cristianovou. Rumunská tenistka byla po nezdaru v kvalifikaci přímo nasazena do druhého kola hlavní soutěže po odhlášení domácí hvězdy a nasazené dvojky Qinwen Zheng, jež se po tisícovkách v Pekingu (semifinále) a Wuhanu (finále) rozhodla kvůli zdravotním potížím pro odpočinek.
Qinwen Zheng (© ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO)

Finalistka lednového Australian Open Qinwen Zheng od nezdaru v prvním kole Wimbledonu odehrála 28 zápasů s bilancí 24:4. Po triumfech na antukách v Palermu a olympiádě v Paříži si zahrála čtvrtfinále na US Open a především absolvovala dva náročné týdny na domácích tisícovkách.

V Pekingu prohrála v semifinále s Karolínou Muchovou a ve Wuhanu dokonce až ve finále s Arynou Sabalenkovou. Během 16 dní odehrála 10 zápasů a rozhodla se, že na dalším domácím turnaji startovat nebude. Z podniku WTA 500 v Ningbu, kde měla tento týden plnit roli nasazené dvojky, se odhlásila.

"Odhlášení hluboce lituji. Po Pekingu a Wuhanu ale bojuje s drobnými zraněními a navíc jsem nastydla. Doufám, že se příští rok vrátím a už hrát budu," uvedla v prohlášení světová sedmička Qinwen Zheng.

Dvaadvacetiletá Číňanka si vzala čas na odpočinek zřejmě i s ohledem na prestižní závěr sezony. Letos by si totiž měla odbýt premiéru na Turnaji mistryň, který startuje 2. listopadu v Rijádu.

Ningbo tak ještě před svým startem přišlo o všechny tři nejvýše nasazené hráčky. Až po losu se odhlásily také Američanka Emma Navarrová a Italka Jasmine Paoliniová. Žebříčkově nejvýše postavenou hráčkou v pavouku nyní zůstala Barbora Krečjíková, jež si ve čtvrtek zahraje s domácí náhradnicí Yexin Ma o postup do čtvrtfinále.

Místo Qinwen Zheng se do hlavní soutěže dostala jako již celkově sedmá náhradnice Jaqueline Cristianová z Rumunska, která přitom vypadla už v prvním kole kvalifikace. Nyní má šanci zasáhnout rovnou do druhého kola, v němž vyzve Karolínu Muchovou. S českou tenistkou prohrává ve vzájemné bilanci 0:2, naposledy s ní utrpěla debakl před dvěma týdny v Pekingu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
ta Rumunka má neuvěřitelnou kliku. I když v kvaldě prohrála hned úvodní zápas postoupila díky odstoupení Zhengový už do druhýho kola MD ...
Doufám že jí Muška smázne a nedovolí jí z toho dál těžit ...
Reagovat
com
stejne tak automaticky postoupily do druhyho kola i dva pary ze ctyrhry.. Asi tam maj malo hracek
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že jsem se nepřihlásil, prohrál bych dva zápasy a měl vyděláno na vánoce
Reagovat
lvicek
Hlavne bys nesmel zapomenout prohlasit, ze dnes se citis jako zena!
Reagovat
muster
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Samozřejmě, to snad dnes není velký problém.
Reagovat
muster
nešel si náhodou kolem, tak tě nevzali
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kolem Číny jedině obloukem.
Reagovat
lvicek
V kontextu toho, jak se vyvinul pavouk v Ningbo, mela Katka zase pomerne smulu na los :/. A zazrak se nekonal, jen tedy v prvnim polocase.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zheng bylo stranicky doporučeno, aby po té ostudě ve Wuhanu už na další turnaj v Číně letos nejezdila.
Reagovat
aligo
Hned jsou turnaje atraktivnější, když tam není tato "hvězda".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist