Québec: Abandaová a Dolehideová jsou poprvé ve čtvrtfinále, loňská šampionka odstoupila

14. 9. 2017, 07:49
Aktuality 4
WTA QUÉBEC - Dvacetiletá Kanaďanka Francoise Abandaová a devatenáctiletá Aumeričanka Caroline Dolehideová se v Québecu mohou těšit na své první čtvrtfinále na okruhu WTA. Domácí Abandaová si ho vybojovala po vydřené výhře nad Varvarou Lepchenkovou, zatímco Dolehideová postoupila bez boje přes loňskou šampionku Oceane Dodinovou.
Francoise Abandaová

Francoise Abandaová si své dosud největší čtvrtfinále zahrála na turnajích ITF 50k. Včera se mezi osmičku nejlepších dostala poprvé i na podniku WTA, který má pětinásobnou dotaci. Dvacetileté Kanaďance se daří před domácím publikem v hale v Québecu.

Abandaová se do čtvrtfinále dostala po skalpech dvou amerických soupeřek. Po Muhammadové si poradila i s pátou nasazenou Varvarou Lepchenkovou, kterou zdolala 5-7 7-5 6-4. Za celý zápas přitom ztratila jen dva servisy.

"Děkuju fanouškům, kteří přišli a podpořili. Moc mi pomohli, hlavně v závěru zápasu, který jsem nedokázala ukončit při svém podání. Bylo to pro mě psychicky náročně, ale jsem teď šťastná, že jsem tu poprvé postoupila do čtvrtfinále," komentovala 122. hráčka světa Abandaová. 

O postup do semifinále se utká s třetí nasazenou Timeou Babosovou. Maďarská tenistka ve druhém kole zdolala 6-2 5-7 6-2 Britku Naomi Bradyovou a poprvé od začátku dubna vyhrála dvě utkání v řadě.

Poprvé ve čtvrtfinále si v Québecu zahraje také Caroline Dolehideová, která startuje na okruhu WTA teprve podruhé v kariéře. Devatenáctiletá Američanka ve druhém kole nemusela odehrát ani míček, neboť druhá nasazená Francouzka Oceane Dodinová kvůli závratím odstoupila a vzdala se šance bojovat o obhájení loňského triumfu.

Příští soupeřkou mladé Američanky Dolehideové bude Belgičanka Alison Van Uytvancková, nebo Marina Erakovicová z Nového Zélandu.

Vůbec první čtvrtfinalistkou se letos v Québecu stala čtvrtá nasazená Tatjana Mariaová, která smetla 6-1 6-1 Američanku Grace Minovou a do čtvrtfinále postoupila potřetí v sezoně i v kariéře. O premiérové semifinále se třicetiletá Němka utká s vítězkou duelu Golubicová-Vickeryová.

Největší favoritka turnaje Lucie Šafářová odehraje druhé kolo ve čtvrtek v noci SELČ, v Kanadě ji vyzve Američanka Sofia Keninová. O postup do čtvrtfinále bude usilovat také Lucie Hradecká, jež narazí na domácí naději Biancu Andreescuovou.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (13. 09. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Dolehideová (USA) - Dodinová (2-Fr.) bez boje
Babosová (3-Maď.) - Broadyová (Brit.) 6-2 5-7 6-2
Mariaová (4-Něm.) - Minová (USA) 6-1 6-1
Abandaová (Kan.) - Lepchenková (5-USA) 5-7 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
No :) Lucce padají nasazené v turnaji jako hrušky, zrovna z Dodin a Lepchenko jsem měl celkem vítr :)

Každopádně hlavně Tatiana Maria zatím vypadá ve skvělé formě a její styl bude pro Lucku peklo ... a o Timee ani nemluvím, ikdyž ta se tu zatím dosti trápí :) ...
Tak nějak si myslím, že tenhle turnaj ovládnou mladice :)
Reagovat
sprchon
Timea se trápí už hodně dlouho, dva zápasy po sobě je pro ni úspěch. :D Dodin nenastoupila, to je škoda.

Mohla by překvapit nějaká mladice... Třeba Kenin, Abanda, Vickery nebo Dolehide. Ale spíš to vidím na finále Maria vs Lucy/Babos.
Reagovat
EllNino
nebo Andreescu :))
Reagovat
blixa
Nestraš !!! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist