Querrey je už ve čtvrtfinále, porazil Gasqueta

24. 4. 2008, 21:28
Aktuality 1
ATP MONTE CARLO - Do čtvrtfinále turnaje Masters v Monte Carlu postoupilo šest nejvýše nasazených hráčů. Sedmička Gasquet dnes nestačil na Američana Querreyho, který tak překvapivě vyhrál i svůj třetí zápas. Bez zaváhání dnes uspěl Novak Djokovič a David Nalbandian, Nikolaj Davyděnko se na výhru proti Kohlschreiberovi nadřel.
Sam Querrey

Z osmičky nejvýše nasazených hráčů se do čtvrfinále nedostali jen dva tenisté - ruská osmička Južnyj vzdala zápas druhého kola s krajanem Andrejevem a sedmý nasazený Francouz Richard Gasquet vypadl dnes s Američanem Samem Querreym.

Richard Gasquet se letos zatím hledá, ale proti americkému "betonáři" Samu Querreymu byl jasným favoritem. Svou roli potvrdil v prvním setu, když soupeři povolil uhrát pouhých 14 výměn. Další sady však už tak jednoznačné nebyly. Naopak, Querrey už ani jednou neztratil svůj servis, soupeři v každé sadě po jednom sebral a po setech 2-6 6-4 6-3 postoupil do čtvrtfinále, v němž se proti Djokovičovi pokusí porpvé postoupit do semifinále turnaje Masters.

Novak Djokovič
si postup vybojoval v duelu s Britem Andym Murraym. Srbský tenista vyhrál i čtvrtý vzájemný duel - stejně jako před rokem v Miami soupeři nadělil i kanára a vyhrál 6-4 6-0. Djokovič hraje v Monte Carlu už o svůj třetí letošní titul a upevnění pozice v čele žebříčku ATP Race.

Nečekaně rychle skončil zápas šestého nasazeného Argentince Davida Nalbandiana s turnajovou dvanáctkou Tommym Robredem. Ten v úvodních kolech zlepšil oproti předchozím turnajům své výkony, ale proti Nalbandianovi, jenž letos na antuce prohrál pouze jedno utkání z 15, prohrál za rovnou hodinu hladce 1-6 0-6. Šestadvacetiletého Argentince čeká v boji o semifinále Roger Federer, kterého před rokem v obou vzájemných duelech porazil.

Vítěz posledního podniku Masters v Miami Nikolaj Davyděnko, ani dnes optimální výkon nepodal. S Němcem Philippem Kohlschreiberem prohrál úvodní sadu, nakonec však dokázal otočit. Teď narazí na daviscupového kolegu Igora Andrejeva, jenž si v Monacu poradil iž se dvěma tenisty z ruského týmu - Tursunovem a Južným.

ATP Masters Series Monte Carlo:

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2) - Ferrero (13-oba Šp.) 6:4, 6:1
Ferrer (5-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:4, 6:0
Federer (1-Švýc) - Monfils (Fr.) 6:3, 6:4
Andrejev (Rus.) - Almagro (Šp.) 7:5, 4:6, 6:4
doplněno:
Djokovič (3-Srb.) - A. Murray (14-Brit.) 6:0, 6:4
Davyděnko (4-Rus.) - Kohlschreiber (Něm.) 3:6, 7:5, 6:2
Nalbandian (6-Arg.) - Robredo (12-Šp.) 6:1, 6:0
Querrey (USA) - Gasquet (7-Fr.) 2:6, 6:4, 6:3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nadal/Robredo (Šp.) - Čermák/Kohlschreiber (ČR/Něm.) 6:7 (5:7), 6:1, 10:3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist