Ráda sleduju mužský tenis, snažím se vždy něco okoukat, říká Kerberová

30. 6. 2015, 21:58
Aktuality 13
Angelique Keberová vlétla do letošního Wimbledonu jako uragán. V úvodním zápase smetla krajanku Witthöftovou dvakrát 6-0 a po utkání hýřila dobrou náladou. Cítím se výborně a maximálně si to užívám, řekla Němka, jež se před novináři rozpovídala mimo jiné i o tom, jaký má vztah k mužskému tenisu. Pokaždé se snažím něco okoukat, smála se.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Světová desítka Angelique Keberová přijela do Wimbledonu ve velmi dobré formě. Němka před týdnem vyhrála turnaj v Birminghamu a po dnešním skvělém vstupu do Wimbledonu vyhrála na trávě už šest utkání v řadě. V úvodním kole slavného turnaje v All England Clubu dnes smetla dvakrát 6-0 krajanku Witthöftovou.

"Když člověk vidí výsledek 6-0 6-0, tak si myslí, že to byl snadný zápas. Zní to legračně, ale i tak je to těžké. Většina her v dnešním zápase byla hodně vyrovnaná a musela jsem o ně i bojovat, takže bych asi netvrdila, že to byl úplně lehký zápas," řekla po utkání desátá nasazená Němka.

"Jsem ráda, že jsem to utkání zvládla a postoupila tak do dalšího kola. Cítím se velmi dobře a užívám si to. Odehrála jsem před Wimbledonem pár dobrých zápasů v Birminghamu, což mi hodně pomohlo v přípravě na grandslam. Vyhrála jsem tam svůj první titul na trávě a to člověka vždycky hodně podpoří a nakopne," konstatovala Kerberová, jež v Birminghamu ve finále přehrála Karolínu Plíškovou.

"Na trávě hraju moc ráda," přiznala Němka, jež před týdnem zaznamenala už svůj třetí letošní titul, předtím uspěla na antuce v Charlestonu a v domácím Stuttgartu. "Na trávě se cítím dobře, ale stejně tomu je i na antuce, na které jsem letos také uhrála velmi dobré výsledky. Všechno to letos nějak seplo dohromady a zase to funguje tak jak má, což mě těší. Hodně jsem se na to nadřela, takže jsem ráda, že ty výsledky konečně přicházejí. Za poslední dvě sezony jsem strávila v tělocvičně opravdu hodně času. Stálo mě to hodně úsilí, ale bez toho to prostě nejde," dodala Kerberová.

"Na grandslamu je denní režim trošku jiný než na ostatních turnajích. Máme tu mezi zápasy den volna. Já osobně většinou trénuju tak hodinu na kurtu a pak na chvilku zajdu i do tělocvičny, ale není to nic dlouhého, většinou jen rotoped a nějaké cviky," přiblížila svůj grandslamový režim Němka.

"Soustředím se hlavně na relax a odpočinek, což jde tady ve Wimbledonu skoro samo," řekla vítězka šesti turnajů na okruhu WTA. "Chodíme tu do různých restaurací a kaváren, to je vždycky moc příjemné. Večer pak sledujeme filmy a nebo si jen tak povídáme."

Londýnský grandslam je pro Kerberovou dosud nejúspěšnějším turnajem velké čtyřky, zahrála si tu v roce 2012 semifinále a vloni čtvrtfinále. "Mám moc ráda zdejší atmosféru. Každý na světě zná Wimbledon. Je to historie, tradice, krása. Mám tohle místo opravdu moc ráda. Dalším plusem tohoto prostředí je určitě i tráva, na které ráda hraju, sedí mi to."

Za svůj nejlepší wimbledonský moment považuje sympatická Němka loňské vítězství nad Marií Šarapovovou, kterou zdolala ve čtvrtém kole. "Byla to velká bitva na centrálním kurtu. Obě jsme hrály skvělý tenis a já si toho vítězství moc vážím a hrozně ráda na to utkání vzpomínám."

Favorit Wimbledonu? Asi Djokovič, míní Němka
Desátá tenistka světa přiznala, že velmi často sleduje mužský tenis. Jako favorita letošního Wimbledonu označila Kerberová světovou jedničku Novaka Djokoviče. "Mužský tenis sleduju poměrně často, viděla jsem už hodně zápasů a snažím se mít přehled. Na ženský tenis se také dívám, ale mužský mám radši, je to vždycky velká změna oproti tomu našemu."

"Mám svoji hru, ale když se dívám na chlapy, tak se snažím i něco přiučit a okoukat. A rozhodně to není jen o tenise, je to i o té mentální stránce, kterou mají muži úplně jinou než my ženy," podotkla sedmadvacetiletá Němka.

"Řekla bych, že Nole hraje letos skvělý tenis a má velkou šanci tu vyhrát, ale rozhodně to nebude mít snadné, protože konkurence je velká. Ale ano, asi bych ho označila za největšího favorita."

Smíšenou čtyřhru by si jednoho dne ráda zahrála s Rogerem Federerem. "Jeho tenis je parádní, je to velký šampion, který v tenise vyhrál úplně všechno. Je to pan tenista."

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

13
Přidat komentář
janek_da
Angie kariera - 6 titulů, letos - 3 tituly. Do Miami nic moc, pak se dobře rozjela.
Reagovat
smazaný uživatel
V takovéhle formě vidím Angie na SF, takže Karolína se musí dostat do desítky přes CSN (což znamená aspoň R16) a udržet pod sebou Agu (v tom jí snad pomůže Petra). Plus se nesmí stát nějaká absurdita typu Lisicki win, Venus/Petko/Mugu finále apod...
Reagovat
smazaný uživatel
Angie, kdyby to tam celý vyhrála, byla by to bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jí dá stopku. Tentokrát bez dramatu, tak 6-2 6-4.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud na ten zápas vůbec dojde...
Reagovat
sprchon
To by bylo pěkný. :)
Reagovat
Cico93
Si zahraje min. semi.
Reagovat
EllNino
Nasťa jí ve 2. kole porazí :)
Reagovat
COMEON
i hope :)
Reagovat
EllNino
to dá, dneska ju to nakoplo :)
Reagovat
COMEON
Nasťa musí dať nejaký lepší výsledok, potenciál ma na TOP15. Žiaľ , nie vždy potenciál stačí.
Reagovat
EllNino
má skvělý udery, jen se mi někdy zdá, že nedává tenisu vše ...a pohyb zlobí, ale prostě občas laxnost ...protože uderové je vynikající:)
Reagovat
tedi
max. semi. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist