Radwaňská na olympiádě skončila, podlehla Görgesové

29. 7. 2012, 16:16
Aktuality 57
OH ŽENY - Petře Kvitové na cestě do bojů o medaile vypadla jedna z favoritek. Nasazená dvojka a finalistka nedávného Wimbledonu Agnieszka Radwaňská z Polska vypadla z tenisového turnaje na olympijských hrách v Londýně hned v prvním kole. Světová dvojka dnes podlehla Julii Görgesové z Německa po setech 5-7 7-6 4-6.
Jualia Görgesová

Agnieszka Radwaňská se utkala s Julií Görgesovou potřetí v kariéře a v předchozích dvou letošních zápasech neztratila ani set. Dnes pod zataženou střechou centrálního dvorce ve Wimbledonu ale od úvodních míčů s obtížemi odolávala útočné hře soupeřky a po celý zápas se marně snažila dostat do tempa, v němž před necelým měsícem dokráčela v All England Clubu až do finále slavného grandslamu.

Görgesovou nerozhodila ani prohra v tie-breaku druhé sady, k vítězství si pomohla také vysokým počtem dvaceti es. Pokud se jí bude dařit i dál, může ve čtvrtfinále narazit na českou medailovou naději Petru Kvitovou.

Vinou špatného počasí se dnes z ženské části turnaje stihlo odehrát jen pět zápasů a z nasazených se do 2. kola dostala pouze Maria Šarapovová. Ruská vlajkonoška, jež je jednou z velkých favoritek na medaili, smetla 6-2 6-0 Izraelku Šahar Peerovou

České tenistky Lucie Šafářová, Petra Cetkovská ani deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou se na kurt vůbec nedostaly.

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
nedělní výsledky (29. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Görgesová (Něm.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 7-5 6-7(5) 6-4
Šarapovová (3-Rus.) - Peerová (Izr.) 6-2 6-0 
Tatišviliová (Gruz.) - Vogtová (Licht.) 6-2 6-0
Babosová (Maď.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-4 6-2
Švedovová (Kaz.) - Halepová (Rum.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

57
Přidat komentář
dadaft
probíraly se tu jiné sporty, tak se podělím o svůj zážitek ze šavle mužů.
o zlato bojoval Ital Diego Occhiuzzi. naprosto přímočarý šermíř, útok je jeho nejvyšší víra. má neskutečně rychlou a přesnou ruku. v časech mušketýrů by mu říkali nejspíš Rychlá Smrt.
v semifinále porazil mého oblíbence Rarese Dumitrescua z Rumunska. nesmírně pohyblivý a mrštný šermíř. dokáže soupeře nalákat, uhnout a udeřit. protože co je na světě bezbranějšího, než šermíř, který útočí na falešný cíl??? snad jen tříměsíční miminko. ))
mezi mušketýry by nesl jméno Kočičák.
s Occhiuzzim svedli pro mé oko nejkrásnější souboj turnaje s velkým množstvím překrásných "výměn", řečeno tenisově. ))

jenže ve finále Diego Occhiuzzi narazil na skálu jménem Aron Szilagyi. mladý bůh z Maďarska v oslnivé formě. naprosto dokonalý kryt. Occhiuzzi se k němu prostě nedokázal dostat. každý útok odrazil a okamžitě trestal. mezi mušketýry by slul jménem Pan Nedotknutelný.

jinak potemnělá šermířská hala s magickými neónovými světly pódia je hypnotický zážitek. bylo vyprodáno, atmosféra neskutečná. lidé skutečně křičeli a svíjeli se napětím.
vynikající úroveň šermu a pro mě jeden z vrcholů letošní olympiády.
tohle mělo grády jako hrom. ))))))))))))))
Reagovat
dadaft
vítězství nad nedávnou finalistkou Wimbledonu a sv. No.2 se cení. díval jsem se a letos její největší výhra.
skvělý servis na trávě ulehčí spoustu věcí. Radwanská měla na Returnu potíže celý zápas. vyjma snad jednoho gemu na začátku třetího setu.
Od Julie zkrátka po celou dobu pohledný, útočný, přesný tenis.

jinak k zápasu: první set patřil naprosto bez diskuse Julii. Agu si namazala na chleba. v jednom gemu uprostřed setu to sice chviličku vypadalo, že Julie ztrácí fazónu, ale byl to jen sen.
druhý set byl na ženský tenis dost netypický. obě hráčky si s naprostým přehledem hlídaly svůj servis, Radwanská tam myslím měla jeden dva brejkboly, ale ty zmizely jako pára nad hrncem, Goergesová se k brejkbolu vůbec nedostala. tajbrejk sehrála Aga s velkým přehledem. překvapila Julii a 5:0 už si nenechala vzít.
třetí set vygradoval po čistých gemech v nádherný souboj přes mnoho shod, který rozhodl zápas.
moc pěkné.
přeji Julii, aby dokázala pravidelně předvádět takovou hru. byla by fascinující hráčkou.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem se chtěl dívat na zápas Aga-Julie, jenomže po pár gamech přišla bouřka a normálně vypad proud na celej zbytek zápasu!Teď už jsem zpátky doma tak doufám, že Petru zítra v klidu uvidím. I kdyby padaly trakaře:-)
Jinak jste asi všichni viděli, že Marii to tam dneska neuvěřitelně padalo. S úrovní hry Petry ve včerejším zápase se to nedá vůbec srovnat. Ta jestli bude chtít Marii tentokrát porazit, bude muset pořádně přidat!
Jinak ta chemická tráva moc dlouho nevydržela. Příště by tam mohli implantovat nějakou kvalitnější. No, aspoň to holkám nebude klouzat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek, zatím máme za sebou akorát první kolo (a to ještě ne úplně). Na Wimblasu to taky vypadalo, že Máša v klidu dojde až do finále. A nedošla..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra by zítra měla hrát na kurtu 14. Neví někdo, jestli tam jsou kamery??
Reagovat
tommr
na kurtu 14 kamery jsou takže Petru Kvitovou naštěstí uvidíme. Stejně tak bychom měli vidět i zápasy Petry Cetkovský a Lucky Šafářový. Samozřejmě jen za předpokladu, že nebude pršet jako dneska a ty zápasy se stihnou odehrát, což není bohužel vůbec jistý ... :)
Naopak nejspíš neuvidíme dohrávku Radka a naše debly B+Š a H+H, protože hrajou na kurtech 7 a 15 kde kamery nejsou ...
Reagovat
smazaný uživatel
díky za info!
Reagovat
gigin
proto :)
Reagovat
Labi
...tenhle turnaj bude ještě hodně zajímavy, myslím že na OH není nikdo favoritem od 2-3 kola muže vyhrát kdokoli, už zítra hraje Fedex s Bennetauem a trochu se toho bojím...
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Kei! Teď ještě Marcos.
Reagovat
Denis92
link na DJokovica?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je..Hlavne, že judo je pokryté na jednotku.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Shahar: Nepočítal jsem, že Mashu uvidím na ČT2, ale povedlo se. :) Je štěstí, že byla nasazená na centrkurt... Začátek měla Masha trochu pomalejší. Jak říkal Svačina: "Zastřelovala se." Pak už Masha pevně převzala otěže zápasu. V prvním setu ještě Shahar něco uhrála, druhý skončil kanárem. Přesto ten začátek 2. setu nebyl pro Mashu jednoduchý. Hned v prvním gemu odvrátila tři brejkboly, což bylo hodně důležité. Jinak Masha hrála moc pěkně, chodily jí tam krásné returny. Shahar byla taková nevýrazná a občas pomohla nějakou chybou... Asi vás nepotěším, ale doufám, že si Masha ve 2. kole zahraje s Laurou Robson. Před OH spolu trénovaly, tak by to bylo fakt zajímavé. :)

Julia - Aga: Přál jsem Julii, takže jsem rád. Julia předvedla opravdu pěkný tenis, vynikající výkon na podání. Ale přestože se tady trochu kritizuje hra Agy (po vzoru spolukomentátora Nováka), tak si myslím, že dneska hrála dobře. Problém byl jenom v tom, že Julia hrála o něco lépe. Taky mi přišlo, že Aga nehrála až tak pestře jako normálně, anebo jí to v některých momentech nevycházelo... Ale myslím si, že to byl opravdu pěkný zápas. Holky se tahaly dvě a čtvrt hodiny a nakonec rozhodlo pár míčků. Rozhodující moment přišel určitě za stavu 4:4, kdy Julia po velkém boji dokázala podržet podání. Pak už byla Aga v těžké situaci, protože servírovala na záchranu v zápase. Udělala tam nějaké chyby a Julia pak zakončila zápas krásným returnem... Abych řekl pravdu, pro mě to až takové překvapení není. Když to tam Julii padá, tak může porazit každého. Momentálně je sice ve třetí desítce žebříčku, ale myslím, že má v pohodě aspoň na první patnáctku. Agnieszce se povedl Wimbledon, na OH to nevyšlo. Přesto si myslím, že letos na trávě uhrála víc, než se čekalo.

A na závěr: Vika se dneska na kurt bohužel nepodívá a její zápas (jako spousta dalších) se odehraje až zítra. Je to škoda, Vika se moc těšila. Tak snad to nebude znamenat žádný problém a Vika zítra postoupí do 2. kola jako všechny moje ostatní favoritky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě tenisu jsem se dneska díval na finále střelby s českou účastí (stejně jako včera), basketbal USA - Francie a pak jsem přepnul na fotbal Brazílie - Bělorusko. Za chvíli se budu dívat ještě na zápas Británie - SAE. Jinak je dobré, že kanál Saudi Sports (na dvou programech) vysílá fotbalové zápasy olympijského turnaje mužů. Aspoň mám větší výběr. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prý Saudi Sports :-)) Dobrá mazanice. Navíc fotbal na OH je totálně o ničem, neznám nikoho, koho tohle zajímá.
Proč místo koukání na nevalný SD obraz arabských programů jsi už dávno nepožádal tatínka, aby satelit nechal rozšířit o pozici 28E? Občas nad neinformovaností žasnu, lidi na parabole mají 13E a 19E, ale mnohem atraktivnější britskou pozici 28E už ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, tak znáš mě. :D Je pravda, že druhý program Saudi Sports má trochu rozmazaný obraz, ale první program jde pěkně. Určitě je to lepší než nic... Požádat můžu, ale stejně o tom nerozhoduju. :D Abych řekl pravdu, kromě zápasu Any proti McHale mi zatím neuteklo nic z toho, co jsem chtěl vidět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To si teda nemyslím, tenhle arabský program nevysílá z našeho pohledu vůbec nic. Než jsem to z předvoleb smazal, tak tam byl k vidění jedině arabský fotbal (možná ještě i závody velbloudů).
Úplně jinde jsou kolegové arabové na Dubai Sports na 26E (s parabolou už od 90 cm). Ti gratis vysílají HD sportovní program (s velmi kvalitním obrazem!), kde občas něco jde, např. německá bundesliga a v únoru dva týdny jejich domácí turnaje WTA a ATP. Teď kvůli OH tam dočasně spustili programy Dubai Sports 4, 5, 6, 7.
Reagovat
a.magerova
Tak když se nehraje, tak alespoň srdečné přání dnešním oslavencům !!!
http://www.osobnosti.cz/fernando-gonzalez.php
http://www.osobnosti.cz/fernando-alonso.php
Reagovat
tommr
organizátoři zrušili všechny dnešní nerozehraný zápasy na každém z otevřených kurtů. Pokud se zítra počasí neumoudří tak se snad olympijskej turnaj ani nestihne dohrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Lukostřelkyně ovšem nechají střílet v obrovským lijáku a podle toho to taky vypadá. Hnus!!! Proč to neodloží? Bylo tam už plno ústřelů mimo, které by jinak tyhle špičkové týmy nespáchaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Rikam si mam to komentovat, nemam to komentovat......asi mi je celkem jedno jak chapes vyznam lukostrelby, pochybuji, ze by jsme se domluvili. Takze za sebe, nastesti organizatori nejsou ty a neprerusili to. A nastesti, kdyz se jedou nektery venkovni turnaje a fouka, tak se to take nererusuje...a spickove tymy[lukostrelci]??? No podle meho skromneho nazoru - ti jsou teda spis videt v terenni lukostrelbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Řešíš to zbytečně. Já na některé sporty koukám jenom na OH, stejně tak tuhle lukostřelbu jsem viděl naposled v Pekingu. Dost mě štvalo, že kvůli průtrži mračen (za těchto podmínek to byla loterie) klidně mohly Korejky přijít o tu úžasnou sérii zlatých medailí, která trvá už od roku 1988! Proto ta reakce. Nakonec to o fous dopadlo dobře.
Reagovat
Denis92
ako to vyzera s pocasim?
Reagovat
tommr
vypadá to špatně - dneska se toho s výjímkou zápasů na CC už moc neodehraje. A zítra to asi nebude o nic lepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Come On! Tak první překážka je za námi.
Reagovat
gigin
Zdar !!!! Tak gratulka a závist. Já tu hledím do pc a čekám, co přijde za hrůzu. Jestli teda nějaká přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar. Díky. Taky koukám co tam vyváděl, ale určitě to zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Gigine, treba verit,ze dazd Novakovi pomohol..Vo Wimby ho zradil, raz mu uz predsa musí pomoc ;)...Mimochodom, posledné mesiace mam pocit, ze nole hrá len ked prší :)
Reagovat
gigin
já vám nevím. Jak jsem ho zase viděl ... :((( Ju už su jak Heather :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí jsou tady i jiné sporty, z tenisu jsem zatím moc neviděl. Včera po půlnoci jsem koukal na ženský volejbal. Překvapil mě tam výrazný rozdíl proti tenisu.
Sety hrajou na 25 bodů, ovšem rozhodující 5. set jen na 15 bodů. To je zvláštní.
V tenisu naopak 3. nebo 5. set u hlavních akcí (OH, DC, FC a grandslamy kromě USO) může být prodloužený, tajbrejk se nehraje a musí dojít k rozdílu dvou gemů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez sa zatial dívam na iné sporty, tenis je vsak iba otazka casu :)..+ S tym VB mas pravdu, je to trochu prevrátená logika..5set sa skor berie ako predĺženie,teda nieco co je nadplan..Mne je skor blizsia tenisova filozofia..
Reagovat
Denis92
su niekde na internete tlacovky alebo rozhovory s hracmi po zapase? konkretne by som rad nasiel Rogerove :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky hledal a nic nenašel, je to divný...:(
Reagovat
J.M.
http://2012.itftennis.com/olympics/news/interviews.aspx
Reagovat
Denis92
vdaka
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz! To jsem blbec, vždyť jsem tam koukal, ale asi roztržitě:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadnutí Agy je pro mě dost překvapivé. Ale z toho důvodu, že jsem nečekal, že by dnes dokázala hrát Julia tak dobře a téměř celý zápas držet nervy na uzdě. Některé auty byly sice děsivé, ale jinak hrála moc dobře a ten servis byl parádní. Akorát Julia nedokáže zahrát většinou takhle stabilně po celý turnaj a proto si myslím, že si tu herní kvalitu nepodrží. V poslední době hrála spíše hůře než lépe. Petře se tím ale otevřela ještě více cesta do semifinále.
Takže Aga prohrála po výborném výkonu soupeřky, to není vůbec ostuda. Ale je vidět, že prostě její herní styl nestačí na útočně hrající hráčky, když oni sami nekazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ale Julče gratulace, je to má oblíbená hráčka a fandil jsem jí.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Petrou bych to tak růžově neviděl, pač jestli se nezlepší o 200%, vypadne už s Pengovou. Jinak medajli bych jí samozřejmě moc přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Píši to samozřejmě s ohledem na to, že Petra bude hrát alespoň trochu tak, jak je v jejích možnostech a ne, jako včera....To by jí samozřejmě nestačilo.
Reagovat
pepin
Přesně jsi to vystihl. Pokud útočné hráčky udrží nervy na uzdě a kazí v rámci normálních herních možností, tak hráčky, které se o nic nesnaží nemají prostě nárok. A to je příklad Agn., Caroliny a dalších.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s tebou souhlasím.:) Jen je potřeba, aby si ty útočné hráčky dokázaly podržet konzistentní formu a snažily se "vyrábět" chyby v rozumné míře. Což je daleko obtížnější, než hrát konzistentně převážně obranný tenis. To se ale daří stabilně jen některým útočným hráčkám....
Reagovat
tommr
mě výhra Goergesový taky překvapila - a to příjemně - Julia se mi docela líbí, líbí se mi i její herní styl a navíc to trochu pomohlo i Petře, který tak z cesty odpadla po Cibulkový už druhá nebezpečná soupeřka ... :)
Jinak škoda toho zatracenýho počasí - dneska bylo na programu tolik zajímavejch zápasů a asi z toho moc neuvidíme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já to mám s Julií podobně. Je to pěkná holka a ještě hraje, alespoň pro mě, sympatický tenis.:)
S těmi zápasy a počasím máš pravdu. Navíc jestli se dnes nedohraje, bude to výrazné zdržení a zase posouvání zápasů. Kdyby ten déšť měl být ve více dnech turnaje (na předpověď jsem zatím nekoukal), tak jsem zvědavý, jak by chtěli do neděle odehrát všechny disciplíny...
A od 7. je hned Toronto a Montreal. Myslím, že tam hráči, kteří dojdou daleko na OH, můžou chybět...
Reagovat
tommr
vypadá to špatně - hrozí, že turnaj se bud nedohraje v termínu nebo že budou výsledky neregulérní, protože všichni nebudou mít stejný podmínky. S tenisovým turnajem se mělo začít o něco dřív a ne se spoléhat na to, že počasí bude dobrý a umožní odehrát všechno během pár dnů. Špatný tenisový počasí ve Wimbledonu je přece notoricky známý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Toho počasí jsem se právě dost bál. A asi více lidí.....Není to GS, kde jsou naplánované dny volna, takže tam je pořád určitý prostor. Tady pak hrozí, že tenisté mohou v singlu hrát více zápasů v jeden den.
A ti, co budou hrát ve více disciplínách, to budou mít hodně našlapané....To by pak byla loterie.:-(
Reagovat
baggik
Byla lepší a zaslouženěvyhrála. Radwaňská na tom druhým místě žebříčku tak bije do očí, snad brzy klesne
Reagovat
tommr
Radwanská se zcela určitě propadne za Sharapovovou a pokud Serena dojde na OH hodně daleko tak možná i za ní. Po OH bude bud třetí nebo čtvrtá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Akurat pozeram priebezne vysledky a zapas Djokovica preuseny v TB za stavu 7:7??..Pozeral to niekto, ako sa to vyvijalo,nejake setbally?..Dik
Reagovat
gigin
Nole šel servírovat za stavu 5:3. Špičkově to zvládl a dotáhl to do TB. Moc chyb. Oba. Novak zase kroutí hlavou, rozhazuje rukama. Paráda. Setboly měl tuším tři. Dva za stavu 6:5 při soupeřově podání. V TB jeden. Fognini měl jeden v TB. Radost koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky, gigine..Tak teda držím palce..Budú to este nervy..
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: kde se dá sledovat Novaka zápas?Tedy až přestane pršet.Díky.
Reagovat
gigin
Forehand: Já taky díky ..
vcelka: fromsport
Reagovat
smazaný uživatel
Utocny tenis vyhral nad prizdihrou na jistotku. Skoda ze vetsinou je to naopak.Snad to Julie zopakuje.
Reagovat
tommr
já to Julii dneska taky přál, ale pokud by měla hrát ve čtvrtfinále s Petrou - což je mimochodem docela reálný - tak naopak doufám, že dnešní výkon nezopakuje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem, že Julia Goerges může kousat, ale že ji porazí. Nakonec mám rád obě, ale přál jsem Radwaňské. Přece jenom Julia je schopná klidně vypadnout v dalším kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděl, že na ni nemám vsadit :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist