Radwaňská otočila další zápas, v boji o finále vyzve Serenu

27. 3. 2013, 08:11
Aktuality 0
WTA MIAMI - Agnieszka Radwaňská v Miami zvládla vybojovat už třetí třísetový zápas a po zdolání Belgičanky Flipkensové dál živí naději na obhájení loňského titulu. O postup do finále si polská tenistka zahraje s pětinásobnou šampionkou Serenou Williamsovou.
Agnieszka Radwaňská

Kirsten Flipkensová byla ještě loni hráčkou třetí světové stovky, nyní už je ale v Top 30 a v Miami se i díky výhře nad Petrou Kvitovou dostala do svého největšího čtvrtfinále. V něm nastoupila proti světové čtyřce Agnieszce Radwaňské, na kterou vlétla s obrovskou energií.

V prvním setu sedmadvacetiletá Belgičanka vedla po dvou  brejcích 4-1, a i když o jeden servis přišla, úvodní dějství získala. Ve druhé sadě pak dokázala dohnat ztrátu prvních tří gamů, od stavu 4-4 ale její vzdor začal pomalu vyhasínat. Radwaňská vyhrála sedm her v řadě a rozhodla o své výhře 4-6 6-4 6-2.

Radwaňská tak v Miami vyhrála už třetí třísetový zápas a po zdolání Stephensové se jí povedl druhý během dvou dnů.

"Měla tu velmi dobré dva týdny a já věděla, že to dnes večer nebude jednoduché. Já jsem začátek zápasu trochu zaspala a ona hrála po celou dobu velmi důsledně. Ve druhém setu jsem už hrála konečně mnohem lépe a agresivněji, jsem ráda, že jdu dál," komentovala obhájkyně titulu Radwaňská, která na začátku druhého setu předvedla skvělý reflex na síti.



"Seběhlo se to hrozně rychle, měla jsem opravdu jen vteřinu na reakci. Míček škrtl o pásku a já už nemohla hrát normální bekhend, tak jsem se otočila praštila do toho. Bylo to torchu se štěstím, ale neměla jsem na výber. Jen jsem nastavila raketu a bylo to. Bylo to trochu legrační," komentovala úder dne.

Poražená Flipkensová, která je ve světovém žebříčku na svém maximu (28. místě, si po turnaji polepší o dalších šest příček a bude klepat na brány Top 20.

 

 

O finále si obhájkyně titulu Radwaňská zahraje se Serenou Williamsovou, se kterou prohrála všechny čtyři vzájemné duely. "Hrát proti Sereně je vždy velká výzva. Od loňského roku jsme spolu ještě nehrály, takže se na ten zápas moc těším," řekla polská tenistka.

"Ona téměř nechybuje, skoro všechno vám vrátí zpátky a bojuje o každý míč," uvedla směrem ke své semifinálové soupeřce Williamsová, která ve čtvrtfinále porazila 6-3 7-6 Na Li.

Serena v prvním setu zahrála o jeden vítězný úder víc než Číňanka, udělala o tři nevynucené chyby méně a využila jeden ze tří brejkbolů, zatímco Na Li ze tří šancí na brejk neproměnila ani jednu. Ve druhé sadě světová jednička vedla 2-0, Číňanka pak ale začala hrát mnohem agresivnější údery, získala pět gamů v řadě a vedla 5-2. Měla i setbol, parádní obrat ale posledním míčkem nekorunovala a Williamsová nakonec set ještě zachránila. 

Jednatřicetiletá Američanka tak v Key Biscayne předvedla už několikátý obrat. Ve třetím kole začala ztrátou tří gamů proti Japonce Moritaové a v osmifinále s Cibulkovou prohrávala už 2-6 a 1-4.

"Když něco nefunguje, tak se snažím dělat věci jinak. V dnešním zápase jsem si řekl 'Hele, nemůžeš už dělat žádné další dvojchyby, je to trapné a neprofesionální. V jedné hře jsem ji trefila asi 50, bylo to odporné'. A od té chvíle jsem už žádnou dvojchybu neudělala," řekla po zápase světové jednička.

V Miami Serena útočí na rekordní 6. titul a už výhrou v semifinále může překonat rekord Steffi Grafové. Obě totiž na Floridě vyhrály 59 zápasů. "Doufám, že to číslo překonám. Když ne letos, tak příští rok," řekla Williamsová. 

Na Li v Miami hrála na prvním turnaji od Australian Open, po kterém léčila zranění kotníku. "Teď už se těším na antukovou sezonu. Cítím se dobře, vím, že údery trefuju správně."

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
úterní výsledky (26. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Na Li (5-Čína) 6-3 7-6(3)
A. Radwaňská (4-Pol.) - Flipkensová (30-Belg.) 4-6 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist