Radwaňská před US Open: Věřím si a jsem v dobré kondici

20. 8. 2013, 18:51
Aktuality 14
Polka Agnieszka Radwaňská sice v průběhu letošního léta nevyhrála žádný turnaj, i přesto se však jako světová čtyřka řadí mezi největší adeptky na úspěch na US Open. Radwaňská se bude v New Yorku snažit vylepšit své dosavadní maximum, kterým je dosud účast v osmifinále. "Věřím si a myslím si, že jsem v dobré kondici," dodala ke své formě světová čtyřka.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská

Je pozoruhodné, že Agnieszka Radwaňská, která má celkem devět titulů z turnajů hraných na tvrdém povrchu, se na US Open nikdy nedostala dál než do čtvrtého kola.

Letos se však chystá Polka o vylepšení dosavadního maxima na závěrečném grandslamu sezóny. K dobrému výsledku by jí mělo nahrávat i její aktuální žebříčkové postavení. Radwaňská je momentálně na čtvrtém místě žebříčku WTA.

Minulý rok v New Yorku padla psychicky i fyzicky vyčerpaná Polka v osmifinále, v němž překvapivě nestačila na Italku Robertu Vinciovou. Letos se ale před US Open cítí lépe. Poté, co letos v semifinále Wimbledonu padla s Němkou Lisickou, byla delší dobu doma v Polku, kde odpočívala a čerpala energii do další fáze náročné sezóny.

"Myslím si, že pauzu po Wimbledonu jsem hodně potřebovala. Byla jsem ráda, že jsem mohla více jak týden odpočívat a dělat jiné věci než tenis. Hodně jsem se uvolnila a zrelaxovala," přiznala čtyřiadvacetiletá Polka.

"Byla jsem doma v Krakově, nechtěla jsem nikam cestovat. Myslím si, že v průběhu roku jsem na cestách pořád, takže pro mě bylo super, že jsem mohla zůstat doma a odpočívat právě tam. Byl to ale jen týden, potom jsem se musela vrátit na kurty a začala jsem s přípravou."

Radwaňská hrála po Wimbledonu turnaje ve Stanfordu, v Carlsbadu, v Torontu a minulý týden i v Cincinnati, kde však před čtvrtfinálovým zápasem ze soutěže z rodinných důvodů odstoupila. Nejlepší výsledek zaznamenala Polka na turnaji ve Stanfordu, kde prohrála až ve finále s Dominikou Cibulkovou.

"Každý týden je úplně jiný - odlišné míče, rozdílné kurty a podmínky. Každopádně mohu říct, že se cítím skvěle a myslím si, že jsem teď hrála každý zápas lépe a lépe. Samozřejmě, nikdy nevíte to, kolik zápasů budete v tom týdnu hrát a jaké ty zápasy budou. Hrála jsem hodně zápasů před US Open, věřím si a myslím si, že jsem v dobré kondici. Těším se na zápasy v New Yorku," uzavřela světová čtyřka.

Agnieszka Radwaňská - 2013

Získané tituly (2): Auckland, Sydney
Výsledky na grandslamech: Australian Open - čtvrtfinále, French Open - čtvrtfinále, Wimbledon - semifinále
Vyhrané/prohrané zápasy: 39-13
Zápasy proti TOP 10: 4-6
US Open historie: Osmifinále (2012, 2008, 2007), Druhé kolo (2011, 2010, 2009, 2006)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
POZOR TP LIGA
Tomasinho je asi někde mimo, tak jsem založil ligu já. S dovolením použiju jeho text a jen trochu upravím.

Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už Wimbledon. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu:
http://tennisdream
team.sportal.com.au/register

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "180313".

A prosím vás, jako jméno trenéra si dejte svůj NICK TU Z TP!!!! Abychom věděli kdo je kdo.

Tak bude fajn, když se vás co nejvíce přidá.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
To si piš, budu spamovat všude, kde to jen půjde.:D))
Reagovat
dadaft
já ti věřím Ago. ))
davaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak....prijde mi ze udelala nejvetsi pokrok z hracek TOP 5-8 za letosni rok. A jak hrala v Torontu bylo proste super. A podle vysledku si to odvezla i do Cinci a tam skoda ze to musela skrecovat...Snad ji to vydrzi... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
*samozrajme TOP 1-8
Reagovat
Mayo
Agneške by som doprial ten titul, jej hra sa mi páči
Reagovat
George_Renel
jednoho článku 3x padla... Možná kdyby to ustála, tak by vyhrála :-).
(Klišé "padnout" a "vyzvat" jsou v tenisových článcích hrozná.)
Reagovat
smazaný uživatel
tahle velkousta prohlaseni casto koncivaji brzkym vypadnutim, snad to nebude tenhle pripad.
Reagovat
smazaný uživatel
to doufam taky ale moc zadne "velkouste" prohlaseni to neni. Jen rika ze se citi v kondici coz by mely rikat vsechny hracky. Ago, drzim palce a pokud budes hrat jako v Torontu a Cincy tak mas na velky vysledek. Bude cerny kun US Open letos :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Věřím si a jsem v dobré kondici..."
"Každopádně mohu říct, že se cítím skvěle..."
ja nevim, ale mne tohle vzdycky v hlave rozblika takove to cervene svetylko a hned me napadne "kolikrat uz jsem tohle cetl a pak si na to po brzkem debaklu toho hrace vzpomnel...?"
aga je mi docela sympaticka a asi bych proste o ni radeji cetl neco o tom, ze se bude snazit a ze to bude tezke, etc...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to dobre ale vetsinou jsou tyto prohlaseni na nejakou kondici. Pokud se ji nejaky novinar ptal jak se citi a ona rekla ze dobre, tak oni uz si to pak kolikrat prekrouti. Jinak jestli si ji videl hrat v Torontu tak hrala suprovej tenis
Reagovat
smazaný uživatel
mala by ist daleko tak max semifinale by mohla uhrat viac asi nie
Reagovat
smazaný uživatel
držím ti palce! Myslím, že čtvrtfinále určitě dáš :) no a jestli budeš mít někoho přijatelnýho, tak klidně i semifinále :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist