Radwaňská v New Havenu kvůli zranění ramena vzdala, US Open by měla stihnout

22. 8. 2012, 08:54
Aktuality 49
WTA NEW HAVEN - Světová dvojka Agnieszka Radwaňská 6 dní před startem posledního grandslamu sezony nedohrála zápas kvůli zranění ramena, ve kterém má zánět. V New Havenu polská tenistka vzdala Bělorusce Govorcovové, o US Open by ale prý přijít neměla.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská měla na posledních dvou turnajích teoretickou šanci stát se poprvé světovou jedničkou, v Montrealu i Cincinnati ale vypadla ve čtvrtfinále s Na Li. Před týdnem s Číňankou utrpěla debakl a po zápase přiznala, že ji pobolívá rameno.

Do New Havenu přesto odletěla a k zápasu 1. kola proti Bělorusce Olze Govorcovové nastoupila. Jenže výkon světové dvojky šel od prvních výměn dolů. Polská tenistka slabě podávala, Govorcovová ¨ trefovala přesně umístěné loby a v prvním setu favoritce nadělila kanára. Radwaňská si pak vyžádala pauzu na ošetření, po které odehrála ještě tři gamy, když ale ztratila servis a prohrávala 0-6 a 1-2, kvůli bolestem pravého ramene vzdala.

"Problémy s ramenem mám už asi dva týdny, někdy od začátku sezony na rychlých površích. Konec roku se blíží a já toho letos odehrála už opravdu hodně," uvedla Radwaňská, která letos odehrála již 67 utkání, nejvíce ze všech tenistek.

"Je to jen zánět. Rameno v posledních týdnech dostalo opravdu zabrat a někdy mi zkrátka na kurtu řekne 'ne'," vysvětlovala Polka, jež očekává, že o US Open by přijít neměla. Není si však jistá, zda to bude, či nebude mít vliv na její hru. "Grandslam je samozřejmě nejdůležitější turnaj, proto jsem dnes měla strach v zápasu pokračovat." dodala finalistka letošního Wimbledonu.

82. hráčka světa Govorcovová v New Havenu prošla kvalifikací a nyní se může těšit na své druhé letošní čtvrtfinále. "Klíčem dnešního zápasu bylo, že jsem ho dobře začala," komentovala Běloruska svůj nečekaný postup. "Myslím, že hrála dobře, ale já pro výhru neudělala nic navíc," dodala Radwaňská.

Nejvýše nasazenou hráčkou v soutěži tak nyní zůstává Petra Kvitová, jež bude o čtvrtfinále usilovat proti domácí Gibbsové ve středu. Pokud postoupí, může narazit na krajanku Lucii Šafářovou, která se teprve včera dozvěděla jméno své soupeřky, se kterou se utká ve 2. kole. Hrát bude s Číňankou Jie Zheng, kterou před třemi lety porazila na turnaji v Torontu.

Po triumfu v Cincinnati vstoupily vítězně i do generálky na US Open v New Havenu české deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Duo H+H porazilo 6-2 7-6 slovensko-španělskou dvojici Hantuchová/Medinaová, i když v tie-breaku prvního setu prohrávaly už 0-4.

Ve čtvrtfinále se utkají s duem německo-českým párem Anna-Lena Grönefeldová a Květa Peschkeová. Krajanku, která Hlaváčkové s Hradeckou umožnila start na stříbrné olympiádě, letos už třikrát porazily.

- WTA INTERNATIONAL NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 637.000 dolarů)
úterní výsledky (21. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Jie Zheng (Čína) - Pironkovová (Bul.) 7-5 6-2

Dvouhra - 2. kolo: Govorcovová (Běl.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6-0 2-1 skreč R.
Erraniová (4-It.) - Suárezová (Šp.) 6-4 6-3
Bartoliová (5-Fr.) - Stephensová (USA) 6-1 0-6 6-3
Kirilenková (7-Rus.) - Barthelová (Něm.) bez boje

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková Hradecká (2-ČR) - Hantuchová, Medinaová (SR/Šp.) 7-6(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem mile překvapen, že jsou z kvaldy streamy.. Kouknul jsem na zápas Čepelová vs. Min. Fandil jsem Min. Ta holka se s tim nepaře, nato jak je mála, tak to od ní lítalo hodně razantně... Byl to zápas plný UE, ale mě se ten zápas celkem líbil( světlé okamžiky byly jen od Min a vždy to stálo zato :-))
Reagovat
Fandina
Je to tak ... streamy z kvaldy USO celkem pěkné, teď zase například

http://www.usopen.org/en_US/interactive/video/live.html?promo=subnav
Reagovat
smazaný uživatel
Diky moc odkaz Fandino :)
Reagovat
smazaný uživatel
*za odkaz
Reagovat
tommr
Lucka tentokrát svůj zápas s nebezpečnou Čínankou zvládla a Petra snad 312. hráčku světa udolá ... :)
Jinak v dnešním zápase Lucky byl opět k vidění neuvěřitelnej obrat - tentokrát naštěstí s dobrým koncem pro naší hráčku. Lucka začala špatně - nejdřív promrhala 5 brejbolů a pak sama darovala soupeřce brejk dvojchybou. Za stavu 2:4 to s ní vypadalo všelijak. Pak se ale Lucka chytla a udělala 10 her za sebou. Opakoval se tak vlastně závěr zápasu z Montrealu jen s opačným průběhem. Naštěstí není Čínanka jako Čínanka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim ze bude "prekvapeni" a vyhraje Lucka.)
Reagovat
tommr
já bych se tomu vůbec nedivil. Ne že bych čekal, že to Petra Lucce pustí, ale ona proti krajankám prostě neumí hrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Minuly rok by se USOpen dalo nazvat GS Skreci:) Behem turnaje padlo 17 skreci (11 chlapi a 6 holky)
Tak schvalne zkusme zatipovat kolik letos tech skreci bude:))) Takova nova tipovacka:D
Reagovat
smazaný uživatel
18 :D ( 10 chlapi a 8 holky)
Reagovat
tommr
myslím si, že letos bude těch skrečí v průběhu turnaje mín, protože spousta hráčů a hráček letos odstoupila už před turnajem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim:) Ja tipuji, ze toho klidne muze byt i vic, i vzhledem k OH a tak.
Takze dam jeste vic nez haitik1 > 19 :D (12 chlapi a 7 holky)
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím nej ani slovo..Bol to čistý kalkul..Nechápem,prečo má Radwanská a iné prevazne zenské tenistky za potreby správat sa ako socka!..
Reagovat
tommr
mezi muži je to úplně stejný ... :)
Reagovat
Fandina
tak nahře píše Vlk, že vloni na USOpen bylo u kluků těch skrečů téměř dvojnásobně ... zajímavé
Reagovat
smazaný uživatel
To je možno pravda, ale nie je tam žiaden hráč zo špičky..Radwanská ako elitná ženská tenistka toto fakt nemá za potreby..Teda vlastne má, ako vidíme..
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj jukněte na můj blog http://milujemetenis.blogspot.cz/ doufám že se vám bude líbit :)
Reagovat
brixner
...a nebo jsem hloupý:-))* * * Ahoj Lenko ! Navštívil jsem Tvůj blog po odkazu na Tenisportálu, kde občas vystupuji jako Brixner, což je ve skutečnosti mé pravé jméno, jsem tedy vlastně Brix:-) Tvůj blog je velmi povedený a je vidět, že Tě baví sem přispívat a především-baví Tě tenis, což je skvělé ! ! Mělo by být vytesáno do platiny jméno toho, kdo tuto krásnou hru vymyslel-to myslím naprosto vážně ! !Já hraji a sleduji tenis již 35 let, letí to...Vyrůstal jsem v éře Borga, Connorse, McEnroa, Lendla, Vilase..."prožil" jsem celou kariéru Samprase, Beckera, Agassiho, teď mě "dostává" Roger, prostě jak píši-tenis je pro mně sportem č.1 a rád si přečtu cokoli od kohokoli, tedy i od Tebe ! Ještě jeden malý postřeh-na svůj věk máš velice dobrý písemný projev, je vidět, že čeština Ti není cizí a že jí jako jazyk respektuješ-bravo! Tví vrstevnící dokáží s naším rodným jazykem často dělat "divy", pokud bys psala tzv. SMSštinou, byl bych zde naposled! ! Takže pokračuj v tom, co Tě baví a co má úroveň, budeš nejspíš milá dívka a dobrá...tenistka;-) Zdraví Tě Brix P.S. Znění mého pokusu o příspěvek na Tvůj blog. Jelikož nejsem "majitelem" žádného blogu, je to možný důvod, proč nelze mé řádky na tom Tvém zveřejnit! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Moc děkuji velmi mě to potěšilo. :)
Reagovat
freeteepek
Taky se na to mohla vybodnout už před zápasem. Ušetřil bych 30Kč, který jsem na ni v průběhu prvního setu vsadil. Věřil jsem totiž, že to ještě otočí nebo hru aspoň vyrovná:-(
Reagovat
tommr
Taky vám vrtá hlavou proč už Peschkeová nehraje se svou stálou partnerkou? Tady je citát z blogu Srebotnikový:

... The first thing I should mention, and you may have noticed this, but Kveta and I aren't playing together anymore. Basically, our results lately were not going the way we would have hoped them to, so we decided to split and try our luck with different partners. Tennis is like a business sometimes and it happens, teams split up. We had a very good two and a half years, and a lot of things we accomplished in that time we will proudly look back on now or after our careers, but right now is not the time to look back and be satisfied, now is the time to look forward, improve our games, reach more goals and win more titles.
I wish Kveta the best of luck in everything, on and off the court!

... Starting last week, and for the rest of the year, I'm playing with Zheng Jie ...
Reagovat
petrulinka
No kdybych uměla anglicky, tak by to bylo fajn:-)
Reagovat
Fandina
tady je hrubý překlad z google.cz v kolonce další je překladač

...První věc, kterou bych měl zmínit, a možná jste si všimli, ale Květa a já se ani hrát spolu. V podstatě, naše výsledky v poslední době nebyly jít cestou bychom doufali jim, tak jsme se rozhodli rozdělit a zkusit štěstí s různými partnery. Tenis je jako podnikání občas, a to se stane, týmy se rozešli. Měli jsme velmi dobré dva a půl roku, a hodně věcí jsme dosáhli v té době, kdy jsme se hrdě ohlédnout nyní nebo po našich kariér, ale teď není čas se ohlédnout a být spokojený, teď je čas podívat se dopředu, vylepšit naše hry, dosáhnout více cílů a vyhrát více titulů.
Přál bych si, Květa hodně štěstí ve všem, na a mimo kurt!

... Počínaje minulý týden, a po zbytek roku, hraji s Zheng Jie ...
Reagovat
rib
to si děláš legraci, ne? Aspoň upravit do češtiny jsi to pro petrulinku mohla... :-)))))))))))
Reagovat
Fandina
:-)))))) ne ne ne nedělám si legraci. Jak to google přeložil, tak jsem to sem šoupla ... úsměv
Ale máš pravdu v tom, že ten překladač a tohle je už odkaz na něj
http://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT
taky někdy nabízí vylepšit mu samotnému překlad, ale to už zase takový nadšenec nejsem, bohužel :-))) a tak jak to přeložili, jsem to pochopila a nic mě nenutilo to měnit ... úsměv
Reagovat
rib
aspoň jsme se ohlédnout po tvé pomoci pro petrulinka a být hrdá, co jsi dosáhla :-))))))))
Reagovat
Fandina
rib ... některé překlady jsou opravdu úsměvné :-)))))))))
Reagovat
petrulinka
Tož všem díky, to neznamená, že když neumím anglicky, že si neumím dát dohromady přeložené věty. To už byla hračka. Z češtiny jsem měla vždycky za 1, takže bez problémů. Tak zajímavé to je, uvidíme, jak se holkám bude dařit, když se rozdělily.
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea > Dominika
Carolina > Sofie
Petra > Nikol Gibbs
Lucka > Jie
-------------------

A jeste DALLAS:)

Dellacqua Casey < Alex
Sorana < Jelena
Bojana < Peng
Roberta > Scheepers Chanelle
Reagovat
tommr
čistě teoreticky by Petra i Lucka měly dneska jasně vyhrát, ale mám obavy, že to nebude tak jednoduchý - hlavně v případě Lucky. Snad to ale Lucka tentokrát na rozdíl od toho neštastnýho zápasu Montrealu s Li Na zvládne a konečně se dočkáme ostrýho zápasu mezi Petrou a Luckou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea < Dominika
Carolina > Sofie
Petra > Nicole Gibbs
Lucka > Jie
-------------------

Dellacqua Casey < Alex
Sorana > Jelena
Bojana < Peng
Roberta > Scheepers Chanelle
Reagovat
smazaný uživatel
Rameno jsi mela v tomto roce zranene uz tolikrat, a potom najednou prisly neskutene vykony...mozna by sis mohla vymyslet i obcas neco jineho:) Tak to vypada, ze bys mela mit z toho ramene uz reseto:)

...Hlavne, ze ji vadi ViKi a ty jeji tyatry:) Aga je sice nedala na kurtu, ale mimo nej celkem vpoho, a uplne stejne jako plno jinych hracek..
Predpokladam, ze na USOpen za tyden bude hrat jak z partesu.
Agnieszce uz neverim ani tej jeji nos mezi ocima...posledni dobou je slusne trapna:)...usmev:)
Reagovat
tommr
nebud na ní tak přísnej - prostě to zkusila a když to nešlo tak to pro jistotu zabalila. Těsně před GS je tohle úplně běžný ... :)
Já jsem spíš zvědavej jestli bude podobně postupovat i Petra nebo jestli vezme New Haven opravdu vážně. Doufám sice v to druhý, ale její nečekaný odstoupení/předčasný vypadnutí by mě vůbec nepřekvapilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě jo. Kdyby v NH hrát nechtěla, tak tam ani nejela. Ona nemá moc potřebu dělat kolem toho divadlo..
Reagovat
tommr
přesně totéž jsem chtěl původně napsat o Radwanský ... :)
Ale vážně - doufám, že máš pravdu a Petra se v New Havenu porve o titul. Potřebuje před USO získat sebevědomí a nějaký ty body do žebříčku z New Havenu by byly taky velice cenný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Si me slusne dostal:)
Pryyy nebud na ni tak prisnej...:D pockej az se Petra na NH vystavi a na USOpen vyleti v 1.kole:) Uvidime jak na tom budes s tou prisnosti:) Nebo kdyz Petra vyleti jeste pred QF...pochybuji, ze te uspokoji 4.kolo nebo QF:) Pocitam, ze ji budes chctit videt min. v semi:) Coz si myslim, ze nebude.

Krom toho, tohle za posledni pul rok je uz po nekolikate. Nejvic me dostalo, kdy najednou pred finale s Serenou hlasi, ze cely turnaj hraje zranena...nooo ja nevim. Proste ji neverim.
Pred IW to samy atd...Behem roku presla na nejaky zvlastni ultimatni defensivni styl. Koukat se na to pomalu neda. Porad dela chytrou, kdyz to nevychazi, tak se na neco vymlouva. Na OH se jen potvrdilo jak je trapna. Vyletela v 1.kole po skvelem defensivnim vykone:) Potom samozrejme bylo, ze nebyla uplne ok zdravotne vporadku, a porad neco podobneho dokolecka dokola.
Kde jsou ty casy Aga a betony 2011:(
Reagovat
smazaný uživatel
v posledních týdnech se změnila v ultra pinkačku až člověk čumí, kam zmizela ta její vychytralá hra se změnami rytmu, kraťas, rána, lob, topsin, rána, kraťas...
Reagovat
tommr
já Agu nijak neobhajuju jen poukazuju na to, že je to před GS úplně běžnej postup. Třeba Kerberová ted taky odstoupila z Dallasu - a stejně jako Aga kvůli rameni - a vem si jak přitom hrála proti Petře a Li Na v Cincinnati. Vika a Masha se na to před USO úplně vybodly a Serena hrála v Cincinnati sotva na půl plynu a při první "příležitosti" vypadla ... :)
U Petry bych se na to samozřejmě díval trochu jinak, protože jí jednak fandím a jednak proto, že letos ještě nemá dohromady nic pořádnýho uhráno (ve srovnání s lonskem) a nějaký taktický vypouštění u ní není tudíž vůbec na místě ... :)
Reagovat
tommr
a ještě k těm vyhlídkám Petry na USO. Čtvrtfinále bych bral vzhledem k její pozici jako splněnou povinnost. Cokoli víc budu brát jako úspěch, cokoli mín jako neúspěch ... :)
Reagovat
freeteepek
Čtvrtfinále na GS je u Petry standard. Žádná jiná hráčka to letos nedokázala. Já jen doufám, že jí ten turnaj v New Havenu nebude na škodu. Docela se divím, že si před US Open vzala takový sousto. Zřejmě změna strategie. Asi je na tom dobře fyzicky, tak si to může dovolit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tezke souperky Petry na betonech:
---------------------------------
1/Serena
2/ViKi
3/Maria
4/Angelika
5/LI

souperky, ktere mohou byt hodne neprijemne:
-------------------------------------------
1/Sam
2/Lucka
3/Venus
4/Aga

souperky, ktere mohou na betonech Petru prekvapit:
--------------------------------------------------
1/Andrea Petkovic
2/Kim

No nepocitam plno jinych hracek, ktere ji na betonech muzou dostat, ale uz z nejakeho zakladniho pohledu mi vychazi, ze QF bude uz uspech:) a zadna splnena povinnost.
Reagovat
tommr
na první pohled to vypadá jako spousta nebezpečnejch úskalí jenže 6 z těch 11 hráček co si uved je nasazenejch mezi prvníma 8 a nemůžou tudíž Petře cestu do čtvrtfinále zhatit ... :)
Z těch zbývajících 5 je opravdu nebezpečná jen Li Na - pokud jí Petra dostane v osmifinále budu to považovat za velice těžkej los. Clijstersová a Venus už jsou víc nebezpečný na papíře než v reálu, Petkovicová se teprve vrací po dlouhý pauze a Lucka je na GS úplně neškodná ... :)
Tím ale samozřejmě nechci říct, že Petra dojde do čtvrtfinále bez problémů. Když nebude mít svůj den tak jí na USO může vyřadit prakticky kdokoli - příkladů z minula je víc než dost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím. Kirilenko, Errani, Lisicki, Švedova?
Reagovat
freeteepek
Už vidím, jak píšeš, že P. měla opět lehký los a s první těžší soupeřkou vypadla:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, nechtel jsem je ani pripominat, nedrazdit hada bosou nohou a prinaset zbytecne Petre smulu:D)))
Reagovat
dadaft
taky možná Bartoli, Cibulková, Goerges, Petrova...
Reagovat
smazaný uživatel
ne, možná, ne, možná
Reagovat
tommr
nebylo by jednodušší vypsat soupeřky, který pro Petru nejsou nebezpečný? :)
Reagovat
rib
je to GS, všechny holky, co tam hrají, hrajou dobře a pokud chcete vyhrát, je třeba porazit kohokoliv, kdo stojí v cestě... Spekulovat je dobré pro nás fanoušky, nejsem si jistá, jestli hráči přemýšlejí takto :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
vypsat +- 20 je jednodušší než vypisovat +-107
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist