Raonic se zotavuje rychle a už myslí na návrat

26. 7. 2011, 14:05
Aktuality 4
Objev letošní sezony Milos Raonic, který si před měsícem poranil kyčel a začátkem července musel na operaci, má pro své fanoušky dobrou zprávu. Možná se vrátím ještě před US Open, vzkazuje dvacetiletý Kanaďan.
Profily hráčů
Milos Raonic

Milos Raonic vtrhl do této sezony jako 156. hráč světa, ještě loni na jaře byl dokonce až v páté světové stovce. Jenže letos hned na Australian Open šokoval postupem z kvalifikace až do osmifinále a o dva týdny později v hale v San Jose už získal ve svých 20 letech premiérový titul z turnaje ATP. Neztratil se ani na evropské antuce, kde ho však těsně před French Open trápily bolesti zad a kanadský objev prohrál čtyři zápasy v řadě. 

Na trávě si poté zahrál čtvrtfinále v Halle a hodně se od něj očekávalo ve Wimbledonu. Jenže hned v úvodu zápasu 2. kola si zranil kyčel a turnaj pro něj skončil. Začátkem července pak v Coloradu podstoupil operaci a lékaři mu doporučili šest týdnů v klidovém režimu. Raonic ale bez tenisu dlouho nevydržel a už se pomalu chystá vzít raketu do ruky.

"Dělám úžasné pokroky. Podstupuju intenzivní rehabilitaci, ale je to spíše preventivní věc. Myslím, že to pomůže mému pohybu a stabilitě na kurtu. Jdu týden po týdnu a možná se stihnu vrátit ještě před US Open. Nevím, ale cítím se skvěle," řekl aktuálně 27. tenista světa.

Na začátku prázdnin se nevědělo, zda se Raonic stihne vrátit alespoň na poslední grandslam roku do New Yorku. Nyní to vypadá, že by mohl stihnout generálku na US Open (od 29. srpna) ve Winston Salemu (21. srpna), teoreticky i Masters 1000 v Cincinnati (14. srpna).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aspon neverim, ze sa mu to podari, tamojsie kurty by mu vyhovali, kedze Cincinnati je najrychlejsi outdoor HC turnaj. Samozrejme San Jose vyhral, Memphis prehral s Roddickom asi preto sa autor pomylil.
Reagovat
smazaný uživatel
premiérový titul získal v San Jose ;)
Reagovat
smazaný uživatel
hned jsem se pozastavil nad tim, ze jsem videl finale v memphisu ktery milos ztratil...
Reagovat
Pe3k
Good news :)
Petra se dá taky dokupy a vše bude ok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist