Robredo svůj první zápas v Brazílii zvládl

11. 2. 2009, 07:24
Aktuality 0
ATP COSTA DO SAUIPE - V šestadvaceti letech se Španěl Tommy Robredo poprvé objevil na turnaji v Brazílii a vstup do podniku v Costa do Sauipe zvládl, když vyřadil domácího Alvese. Z nasazených nezaváhali ani Acasuso a Devilder.
Tommy Robredo

Španěl Tommy Robredo se po osmifinále na Australian Open přesunul oproti loňským sezonám do Jižní Ameriky. Před týdnem v chilském Viňa del Mar vypadl v semifinále a tento týden usiluje o lepší výsledek při premiérovém startu na brazilské antuce. V Costa do Sauipe zvládl úvodní kolo, když s domácím Thiagem Alvesem po servisu prohrál pouze šest fiftýnů a vyhrál 6-4 6-2. O čtvrtfinále si zahraje s Italem Fogninim.

Nezaváhal ani Robredův přemožitel z Viňa del Mar José Acasuso. Čtvrtý nasazený Argentinec odvrátil sedm z devíti brejkbolů a po téměř dvouhodinovém boji porazil krajana Juana Monaka 7-6 6-4.

V duelu favorita s domácím tenistou uspěl Francouz Nicolas Devilder. Po výhře 7-6 6-2 nad Danielem Silvou ho v druhém kole čeká zkušený španělský antukář Alberto Martin.

Dohrál už třetí nasazený Španěl Albert Montaňes. S finalistou z roku 2007 Juanem Carlosem Ferrerem celkem sedmkrát přišel o podání a za dvě hodiny a jedenáct minut prohrál 7-6 2-6 2-6. Se bývalou světovou jedničkou prohrál i čtvrtý vzájemný zápas.

Na raketě domácího Thomase Bellucciho skončila turnajové osmička Potito Starace z Itálie. Jednadvacetiletý Bellucci si o premiérové čtvrtfinále na okruhu ATP zahraje s polským tenistou Lukaszem Kubotem, jenž v zápase přerušeném deštěm zdolal Španěla Gimena-Travera.

Vinou svalového zranění z podniku dotovaného částkou 562.000 dolarů odstoupil Chilan Paul Capdeville, který v 1. kole prohrál první set s Brianem Dabulem z Argentiny. V soutěži singlistů nestartuje žádný český tenista.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 562.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Robredo (2-Šp.) - Alves (Braz.) 6-4 6-2
Acasuso (4-Arg.) - Monaco (Arg.) 7-6(3) 6-4
Devilder (7-Fr.) - Silva (Braz.) 7-6(5) 6-2
Bellucci (Braz.) - Starace (8-It.) 6-3 6-4
Gil (Portug.) - Andujar (Šp.) 3-6 6-4 6-3
Fognini (It.) - Zampieri (Braz.) 0-6 7-6(5) 6-2
Kubot (Pol.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7-6(7) 1-6 6-3
Dabul (Arg.) - Capdeville (Chile) 6-1 skreč C.
Machado (Portug.) - Navarro (Šp.) 6-4 6-1
Cuevas (Urug.) - Hernandez (Šp.) 4-6 6-4 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Hernandez/Montaňés (Šp.) - Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) 7-6(6) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist