Roddick porazil Simona a letí do Šanghaje

30. 10. 2008, 14:31
Aktuality 0
Andy Roddick je šestým tenistou, který si zahraje na Turnaji mistrů v Šanghaji. Americký tenista o tom rozhodl svým vítězstvím 6-3 7-5 nad Gillesem Simonem, po kterém v Paříži postoupil do čtvrtfinále. Francouzský tenista se už může jen spoléhat na to, že jeho pronásledovatelé v Paříži klopýtnou.
Andy Roddick

Dnešní osmifinálové utkání mezi Andym Roddickem a Gillesem Simonem nebylo jen soubojem o postup mezi nejlepších osm na pařížském turnaji série Masters. Mělo také hodně napovědět o tom, kdo se podívá na prestižní Turnaj mistrů, vyvrcholení celé sezony okruhu ATP.

Do utkání lépe vstoupil Američan, který Simonovi sebral hned druhé podání a totéž zopakoval za stavu 5-3, a který svému soupeři dovolil uhrát při svém servisu pouhé dva míče. Ve druhé sadě už si Gilles Simon vedl lépe a až do stavu 5-6 si dokázal podání udržet. Tie-break ale Roddick nepřipustil: ve dvanácté hře udeřil a po čtyřech promarněných mečbolech ten pátý konečně proměnil.

Pro Roddicka to znamená, že už má cestu do Šanghaje jistou. Také Simon má stále naději, že si na Turnaji mistrů zahraje, musí ale čekat na výsledky svých pronásledovatelů a doufat, že stejně jako on zaváhají.

Jistotu účasti na závěrečném turnaji sezony dnes nedalo Roddickovi jen jeho vítězství nad Francouzem, ale také výhra Davida Nalbandiana nad jeho krajanem Juanem-Martinem del Potrem.

Oba Argentinci na sebe narazili potřetí během tří týdnů: v prvním souboji se radoval Del Potro, minulý týden v Basileji mu to Nalbandian oplatil a udržel tak své šanghajské naděje naživu. Ty nepohasly ani dnes, kdy za 66 minut deklasoval svého daviscupového spoluhráče 6-4 6-0 a postoupil do čtvrtfinále, v němž se utká s vítězem souboje Murray - Verdasco.

"Je obtížné hrát poslední turnaj sezony," řekl po utkání Del Potro. "Jsem unavený, duchem už jsem v Argentině," dodal hráč, který ve své zemi za tři týdny nastoupí ve finále Davis Cupu proti Španělsku.

Aby si zajistil účast na Turnaji mistrů, musí Nalbandian v Paříži obhájit loňské vítězství. Del Potro, který je v žebříčku ATP Race na sedmém místě, má pořád velmi slušnou šanci zůstat v elitní osmičce; musí jen doufat, že Nalbandian ve finále neporazí Jamese Blakea. "Nedívám se na výsledky ostatních. Dnes odlétám domů," prohlásil ale po dnešní porážce Del Potro.

Výsledky - Paříž:

Dvouhra - osmifinále:
Nalbandian (8-Arg.) - Del Potro (9-Arg.) 6:4, 6:0, Roddick (7-USA) - Simon (10-Fr.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - 2. kolo:
Coetzee, Moodie (6-JAR) - J. Murray, Vízner (Brit./ČR) 7:5, 7:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist