Roland Garros bude mít zatahovací střechu

14. 5. 2009, 09:38
Aktuality 1
Už třetí grandslamový turnaj se v blízké budoucnosti nebude muset bát deště. Po Wimbledonu dostane střechu také French Open. Francouzská tenisová federace vybrala architekta Marka Mimrama, aby navrhl zatahovací střechu pro centrální dvorec areálu Rolanda Garrose. Dějiště tradičního antukového grandslamu se jí dočká v roce 2011.
French Open

Roland Garros rozhodnutím svých organizátorů následuje příkladu Australian Open a Wimbledonu, kde bude mít zatahovací střecha premiéru letos. Také představitelé newyorského US Open už naznačili, že areál ve Flushing Meadows by si zábranu proti dešti zasloužil.

Střecha v Paříži nebude pokrývat pouze centrální dvorec, ale i plánované další kurty, které nedaleko hlavního stadionu vyrostou.

Nejznámějším Mimramovým dílem je most pro pěší přes řeku Rýn spojující francouzský Štrasburk s německým Kehlem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
------
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist