Roland Garros: Halepová jako jedna z favoritek?

24. 5. 2014, 12:26
Previews 1
Simona Halepová si letos na Australian Open zahrála své první grandslamové čtvrtfinále. Světová čtyřka, jež má na kontě 7 turnajových vavřínů, je podle tenisových expertů jednou z favoritek Roland Garros. Své svěřenkyni věří i manažerka Rumunky Virginia Ruziciová, vítězka French Open z roku 1978. Pokud má vyhrát grandslam, má největší šanci na antuce v Paříži, řekla jediná rumunská grandslamová šampionka.
Profily hráčů
Simona Halepová

Halepová získala v loňské sezoně celkem 6 titulů, když postupně vyhrála turnaje v Norimberku (antuka), Hertogenboschi (tráva), Budapešti (antuka), New Havenu (tvrdý povrch), Moskvě (hala) a na závěr sezony triumfovala i na Turnaji šampionek v Sofii. Díky hvězdné sezoně zakončila rok 2013 na 11. místě v žebříčku WTA.

Zpočátku letošního roku si v Melbourne zahrála své první grandslamové čtvrtfinále a v polovině února zaznamenala první titul v roce 2014, když triumfovala na prestižním podniku v Dauhá. Před antukovým Roland Garros na sebe výrazně upozornila na turnaji v Madridu, kde se probojovala až do finále. V něm však nestačila na Rusku Marii Šarapovovou.

Na turnaji v Římě se Rumunka dlouho nezdržela, hned po prvním zápase se totiž z turnaje odhlásila kvůli bolestem břicha.

"Jsem opravdu smutná, že musím z turnaje odstoupit. Cítím bolesti v levé části břicha a nedovolí mi to pokračovat dál," zdůvodnila své odstoupení dvaadvacetiletá tenistka. "Mám na Řím krásné vzpomínky z loňska, kdy jsem tu porazila skvělé hráčky a dostala jsem se až do semifinále."

I přes odstoupení se však dostala už na čtvrté místo žebříčku WTA, v němž předstihla Bělorusku Viktorii Azarenkovou, která už od Australian Open nehraje kvůli zranění nohy.

Halepová je podle řady tenisových expertů velkou favoritkou na zisk titulu na grandslamu v Paříži. Rumunka se sice mezi ženami dostala jen jednou do druhého kola, mezi juniorkami však French Open dokázala v roce 2008 vyhrát.

"Už tehdy jsem věděla, že má Simona velký potenciál dostat se do Top 10. Pokud bude zdravá, má šanci vyhrát grandslamový titul už brzy," komentovala počínání Halepové její manažerka Virginia Ruziciová, která jako jediná Rumunka v historii dokázala vyhrát grandslam. Ruziciová triumfovala na French Open v roce 1978.

"Myslím si, že pokud má vyhrát grandslamový turnaj, bude to pro ni nejsnadnější právě na antuce v Paříži. Tady má opravdu velké šance," dodala manažerka světové čtyřky.

Halepová si v uplynulém roce vybudovala u soupeřek respekt. V loňské sezoně nastupovala na generálce před Roland Garros v Římě jako 64. tenistka světa, nyní je už světovou čtyřkou. V Paříži jí navíc přál i los, který ji přiřadil do stejné části pavouka s českou jedničkou Petrou Kvitovou, s níž má bilanci 2-0. Na duel s českou hráčkou by mohlo dojít ve čtvrtfinále turnaje.

Sama Rumunka před Roland Garros říká, že nebude hrát pod tlakem. "French Open je můj nejoblíbenější grandslam, moc se na něj těším a věřím, že dokážu hrát dobře. Chci si to užít," řekla na turnaji v Římě směrem k pařížskému grandslamu.

Komentáře

1
Přidat komentář
Grape
Tak ať se daří Simono! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist