Rosol: Atmosféra v Argentině mě jen vyhecuje

10. 9. 2012, 17:43
Aktuality 16
Když ve druhém kole Wimbledonu vyřadil Rafaela Nadala, byl to pro tenisový svět šok. Lukáš Rosol od té doby stále přijímá gratulace, rád by už ale přidal k nečekanému skalpu další velký výsledek. Šanci by mohl dostat třeba v semifinále Davis Cupu v Argentině, pokud by ho kapitán nominoval do úvodních dvouher.
Lukáš Rosol

Rosol koncem června "vystřílel" Nadala z centrálního dvorce Wimbledonu a strhl obrovskou vlnu zájmu o svou osobu. "Ten první týden jsem nevěděl, kde mi hlava stojí. Všichni měli obrovský zájem a není čemu se divit, tohle se nestává každý týden, každý rok," usmíval se Rosol před odletem do Buenos Aires na Davis Cup.

Z Wimbledonu odjel Rosol na turnaje ATP v Hamburku a Kitzbühelu a dostal se zpět do ústranní. "Zájem tam trochu opadl a byl jsem i rád, protože jsem měl zase klid na tenis a na přípravu," řekl svěřenec Ctislava Doseděla. Jeho výhra nad Nadalem je ale stále živá. "Lidi mi pořád gratulují, ale beru to tak, že se to už stalo a je potřeba přidat nové výsledky, aby si lidé nemysleli, že se jednalo jen o náhodu," řekl Rosol.

Po překvapení v All England Clubu dokázal Rosol získat na německých a rakouských antukách cenné skalpy Srba Viktora Troického či Nizozemce Roberta Haaseho, ale pak neprošel kvalifikací do US Open. "Výsledky nebyly nejlepší ani nejhorší. Hrál jsem průměrný tenis a asi se na tom podepsala i únava, protože jsem letos odehrál hodně turnajů a bojoval jsem i se zdravotním stavem," řekl.

Do Argentiny už odletěl Rosol zase fit, cítí se v dobré herní pohodě a doufá, že by třeba mohl dostat šanci i za nerozhodnutého stavu. Dosud odehrál v soutěži tři zápasy, všechny vyhrál, ale vždy v momentu, kdy už bylo o výsledku jasno. "Chtěl bych hrát určitě i živý zápas, to je další úroveň, ale necháme to na kapitána," řekl.

Teoreticky by ho kapitán Jaroslava Navrátil mohl v pátek poslat do souboje s domácí jedničkou Juanem Martínem del Potrem, aby ušetřil Radka Štěpánka na čtyřhru a závěrečné dvouhry. V tom případě by Rosol hrál proti favoritovi a v bouřlivé atmosféře. "To mi nevadí, naopak mě to o to víc vyhecuje. To mám rád," řekl Rosol.

Zápas s vítězem US Open 2009 Del Potrem dosud Rosol nikdy nehrál. Jen si před třemi lety společně zatrénovali ve Stuttgartu. "V tie-breaku jsem vyhrál sedm jedna, ale to byl jenom trénink," řekl Rosol a svoji hru přirovnal k té Del Potrově. "Máme podobný styl. Oba dobře servírujeme a zezadu hrajeme rychlou hru, ale nevím, co případně od zápasu čekat. Pokud dostanu šanci, nechám na kurtu všechno," řekl Rosol.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud vůbec bude Del Potro hrát
Reagovat
freeteepek
Taky pořád říkám, že Štěpánka ten singl vyčerpává a zbytečně riskuje zranění. Na Del Potra v současný formě rozhodně nemá. Proto by se na to měl rovnou vybodnout a kapitán by měl postavit proti Delpovi Rosola. Ten má dělovej servis a s podporou týmu může překvapit. DelPo ho může snadno podcenit. A když už dal Lukáš dal ve Wimbledonu Nadala, Del Potra v Argentině dá taky!
Reagovat
smazaný uživatel
prostření vyhecuje aby vůbec hrál..možná tak za rozhodnutého stavu,ale tomu stejně moc nevěřím
Reagovat
tommr
Štěpánek už není nejmladší a měl by spíš šetřit síly na debla a případnej zápas proti argentinský dvojce ... :)
Rosol může proti Del Potrovi jen získat a i kdyby ho jen utahal před zápasem s Tomášem tak nám to taky dost prospěje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nechte ho hrat challengery, to je myslim jeho maximum.jedna vlastovka jaro nedela.
Reagovat
tommr
v tomhle případě by ale udělat mohla. Tady nejde o to jestli dokáže Rosol uspět na nějakým velkým turnaji ATP - já jsem v tomhle ohledu stejně skeptickej jako ty. Tady jde o to jestli dokáže jednorázově porazit vysoce favorizovanýho hráče soupeře a toho je Rosol za určitejch okolností určitě schopnej jak už dokázal letos proti Nadalovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s toomrem. Rosol má proti Del Potrovi určitě vyšší šance a Radka potřebujeme čerstvého na debla a případně v neděli proti dvojce.
Reagovat
smazaný uživatel
chlapi souhlas,prekvapko by se hodilo. :-)
Reagovat
Jan
Souhlas. Myslím, ýe to Navrátil udělá.
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu si Štepanek zaslouži, aby po tolika letech přikladne reprezentace sedel v pravdepodobne v jednom z jeho poslednich zapasu v semifinale na lavičce a misto neho hral Rosol??Ano pravdepodobne ho Potro rozbije, ale zaslouži si hrat..
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, jak to myslíš, ale Štěpánek chce postoupit, ne se rozloučit.
Reagovat
Jan
Myslím že i Radek bude raději, když bude sedět a pak vyhrají 4hru, nedělní zápasy a postoupí, než by tomu bylo naopak. Účel světí prostředky.
Reagovat
smazaný uživatel
lukeho bych nasadil mohl by del potra rozstřílet
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Jan
pistolí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist