Rosol končí ve čtvrtfinále, nestačil na Kohlschreibera. V Hamburku dál září sedmnáctiletý Zverev

18. 7. 2014, 14:24
Aktuality 27
Lukáš Rosol končí na antukovém turnaji v Hamburku ve čtvrtfinále. Český tenista v něm nestačil na domácího Philippa Kohlschreibera, s nímž prohrál dvakrát 4-6. Na turnaji v Německu naopak dál září domácí Alexander Zverev. Sedmnáctiletý talent se dnes oklepal z kanára a krajana Tobiase Kamkeho nakonec porazil po setech 0-6 7-5 6-3 a postoupil tak už do semifinále! O finále si zahraje s nejvýše nasazeným Davidem Ferrerem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se v posledních dvou týdnech dostal do slušné formy, díky které se minulý týden probojoval do finále na antuce ve Stuttgartu. I tento týden v Hamburku odstartoval Rosol velmi dobře, když postoupil do čtvrtfinále bez ztráty setu.

V něm dnes vyzval domácí turnajovou sedmičku Philippa Kohlschreibera, kterého minulý týden v osmifinále na turnaji ve Stuttgartu porazil ve dvou setech. Na výkon z minulého týdne ale Rosol v Hamburku nenavázal a tentokrát to byl on, kdo v zápase tahal za kratší konec.

Hned ve třetí hře úvodní sady si prohrál podání a pustil tak Kohlschreibera do vedení. V šesté hře sice Němce brejknul, za stavu 4-4 ale znovu podání ztratil a Kohlschreiber v následující hře na podání nezaváhal a sadu doservíroval - získal ji za 42 minut hry poměrem 6-4. Rosola v úvodním dějství hodně potápělo druhé podání, po kterém získal pouze 6 z 23 bodů (26%), první podání přitom trefil jen v 50% případů.

Podobný průběh měla i druhá sada, v níž si Rosol znovu hned ve druhé servírovací hře prohrál podání. Sám si ale v průběhu druhého setu nevypracoval ani jeden brejkbol a Kohlschreiber tak utkání po hodině a 18 minutách hry ukončil proměněním čtvrtého mečbolu. Němec zvítězil dvakrát 6-4 a už počtvrté v letošní sezoně postoupil do semifinále.

"Je to těžký soupeř, zejména v posledním období se mu daří a hraje opravdu dobře. Já jsem měl ale dneska výborný den, hrál jsem solidně a to byl klíč k vítězství," řekl po výhře nad Rosolem Kohlschreiber. "Jsem šťastný, že jsem na domácím turnaji v semifinále a věřím, že mohu jít ještě dál, pokud budu hrát tak, jako jsem hrál dnes."

O své druhé letošní finále bude Kohlschreiber, který v květnu vyhrál turnaj v Düsseldorfu, bojovat s Argentincem Leonardem Mayerem.

Turnaj v Hamburku dobývá 'zázračný' Zverev
Na turnaji v Německu dál září teprve sedmnáctiletý Alexander Zverev, jenž hrál ještě v minulém roce mezi juniory. Letos ale postupně přešel mezi muže a tento týden na domácím turnaji, na němž startuje díky divoké kartě, ukazuje svou sílu. První tři kola prošel teprve sedmnáctiletý Němec bez ztráty setu - ve druhém kole si dokonce připsal skalp světové devatenáctky Rusa Južného.

Ve čtvrtfinále dnes vyzval zkušenějšího krajana Tobiase Kamkeho, utkání ale nezačal vůbec dobře. V prvním setu si ani jednou neudržel podání prohrál ho za 22 minut 0-6. Z 'kanára' se ale oklepal a ve druhém setu byl Kamkemu vyrovnanějším soupeřem a vypracoval si i slibné vedení 3-1. Za stavu 5-4 ale set nedopodával a umožnil tak soupeři srovnat. Ve dvanácté hře ale znovu prolomil Kamkeho servis a druhé dějství získal na svou stranu poměrem 7-5.

Do rozhodujícího setu vstoupil Zverev jistě a zejména na podání předváděl o 100% lepší výkon než v předchozích sadách. Hned v první hře vzal soupeři servis, který následně potvrdil a ujal se vedení 2-0, o které nepřišel až do konce setu. V deváté hře za stavu 5-3 si na podání Kamkeho vypracoval mečbol, který proměnil a zvítězil 0-6 7-5 6-3.

"Nebyl jsem nervózní, ale nečekal jsem, že by mohl hrát tak skvěle, jak hrál v prvním setu," řekl po utkání německý talent, který v úvodním setu získal pouhých šest fiftýnů. "Hrál opravdu neuvěřitelně, padalo mu tam úplně všechno, skvěle se hýbal a mně nedal ani jednu šanci. Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat. Naštěstí mi asi pomohla pauza mezi prvním a druhým setem, začal jsem pak hrát dobře a začal jsem tlačit já jeho. Jsem hrozně šťastný, že jsem dokázal vyhrát, protože po prvním setu to vypadalo, že dostanu dalšího kanára a půjdu do šatny. Jsem opravdu moc rád, že jsem to otočil."

Před Zverevem byl naposledy v 17 letech mezi nejlepší čtveřicí na podniku ATP Chorvat Marin Čilič v Gstaadu v roce 2006. O postup do finále si Němec, kterému momentálně patří v žebříčku ATP až 285. příčka, zahraje s turnajovou jedničkou Davidem Ferrerem, jenž si dnes poradil s krajanem Pablem Andújarem, kterého desklasoval za hodinu a sedm minuty hry 6-0 6-2.

"Nebylo to lehké, ale hrál jsem velmi dobře a myslím si, že to byl nejlepší zápas, kterým jsem tu v tomhle týdnu odehrál," hodnotil utkání Ferrer, jenž v Hamburku usiluje o zisk druhého titulu v letošní sezoně. Ten první získal v únoru na turnaji v argentinském Buenos Aires.

"Jsem rád, že jsem hrál tak dobře, protože přechozí zápasy jsem nehrál tak, jak bych si představoval, dnes to bylo o hodně lepší. Hrál jsem agresivně a nedělal jsem zbytečné chyby. Jsem spokojený a těším se na další zápasy. Doufám, že budu hrát stejně dobře jako dnes."

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.190.700 eur)
páteční výsledky (18. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kohlschreiber (7-Něm.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:4
Zverev - Kamke (oba Něm.) 0:6, 7:5, 6:3
Mayer (Arg.) - Lajovič (Srb.) 6:1, 7:5
Ferrer (1-Šp.) - Andújar (Šp.) 6:0, 6:2
• Semifinálové dvojice •
Ferrer - Zverev, Mayer - Kohlschreiber

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/439/mds.pdf

další možný souboj Rosiho a Veselky, pokud oba projdou přes první kolo..
Reagovat
Mayo
mimo témy : Rafa sa zase vracia k tričkám bez rukávov :/ , nejsom teda vôbec nadšený
Reagovat
PetaM
Ježiši .... :D :D :D :D
Reagovat
EllNino
to ne :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
nějak si musí nahnat sebevědomí :P
Reagovat
muranovec24
Tenisportál zase zazářil. Nevim kdo ty zapasy sleduje, ale Kohlschreiber proměnil 4. matchball a oni napsali, že 2. Chápu, když se spletou u ňákýho challengeru, ale tohle dávali dokonce na českym kánálu(FANDOVI)
Reagovat
Petr.Pokorny
Omluva, opraveno :)
Reagovat
Cico93
Ta čo Pokacek je zamilovaný asi;)
Reagovat
PH94
Výborně Adame :) Možná to není taková kometa jako Thiem,Kyrgios,Zverev nebo Veselý,ale taky jde pomaloučku polehoučku žebříčkem nahoru :) Neříkám,že to je hráč do top10,ale na tu top50 by mít mohl :)
Reagovat
PetaM
Jo jo, klidně by mohl být česká dvojka .. :) Hned za Jirkou :)
Reagovat
PH94
A nutno taky podotknout,že ve všech třech zápasech Adam prohrál první set :)
Reagovat
smazaný uživatel
přidejme Adama, který právě vyprovodil nasazenou dvojku kanárem ve třetím setu.
Reagovat
Frick
No, když to srovnám s Kyrgiosem, jenže je o 1/2 roku mladší a byl ve ČF Wimblu, tak bych moc ze SF podřadnýho cahllengeru neskákal...
Reagovat
PetaM
Taky je to jeho jediný výsledek na ATP tour, který stojí za zmínku :) Oproti Adamovi, který nemá ani jeden, to zase takový rozdíl není :D :D
Reagovat
Elrondin
No ještě před pár měsíci bych bral takovýto výsledek všemi deseti, pro Adama to je super výsledek a povzbuzení do další práce, přeci jenom ta výkonnostní stagnace byla už dlouhá. A ne každý může hned vylétnout jako Kyrgios...
Reagovat
smazaný uživatel
toho kanára bych úplně nepřeceňoval, bylo to o prvním brejku Adama, pak už se na to Haiden-Maurer dočista vybodnul a hrál příšerně.

Gofén by měl Adama vypráskat s prstem v nose. Ale i tak, pěkný výsledek pro Adama.
Reagovat
Frick
dal Haiderovi ve 3. setu kanára :o)
Reagovat
EllNino
supeeer ! :D semifinále je home :D
Reagovat
Frick
Ale koukám jen čtyřicítka :-(
Reagovat
smazaný uživatel
prvni jsem nevidela, pak par pasazi a zaver, od obratu zrejme moc pekne.. :-) Kdyby byl David ve forme, tak Zvereva jeste v pohode utavi, ale takhle....
Reagovat
smazaný uživatel
ale takhle mu stejne verim! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Sympaťák.. když bude za 5 let topka Veselý, Thiem, Zverev
Reagovat
smazaný uživatel
, tak budu spokojenej..*
Reagovat
EllNino
přesně tak ! :)
Reagovat
EllNino
Saša krásně využil WC, doufám, že o něm ještě uslyšíme :) jen tak dále, Lukáš je v poslední době jedinej, kterej ho dokázal porazil na němeký půdě :DD ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist