Rosol: Na trávě se pokusím hrát líp než loni

5. 6. 2013, 17:50
Aktuality 8
Antuková sezona je skoro u konce a už za týden nastane čas vyhrazený pro travnatý povrch. Ve spojení s Lukášem Rosolem hned naskočí vzpomínka na jeho loňskou šokující výhru ve Wimbledonu nad Rafaelem Nadalem. Český tenista od té doby ušel kus cesty a letos by chtěl hrát v Londýně neméně dobře.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Pokusím se hrát možná i líp," řekl odhodlaně Rosol na challengeru v Prostějově, na kterém se loučí s antukou, protože už příští týden bude hrát turnaj v Queen's Clubu. Před Wimbledonem ještě bude trénovat doma a pak se vrátí do Londýna do All England Clubu.

Je možné, že se hned půjde podívat na centrální dvorec, na kterém loni ve druhém kole porazil Rafaela Nadala v pěti setech. "Jsou to samozřejmě krásné vzpomínky a probíhá mi v hlavě celý zápas. Není to jen poslední game nebo jeden set, ale vybaví se mi třeba i ta pauza, jak nás poslali do šatny na tři čtvrtě hodiny," řekl Rosol.

Před rokem byl Rosol stým hráčem světa, který se začínal usazovat na turnajích ATP. Od té doby ale vyskočil na současné 36. místo žebříčku, letos získal v Bukurešti premiérový titul ve dvouhře na ATP a stal se i oporou v Davis Cupu.

"Nemyslím si ale, že zápas s Nadalem byl nějakým zlomem," odmítá Rosol, že právě po výhře nad Španělem nabrala jeho kariéra nových výšin. Nyní se považuje především za vyzrálejšího hráče. "Mám lepší nadhled na hru, posbíral jsem zkušenosti z dobrých zápasů, možná jsem se zklidnil a hlavně mi drží zdraví, to je důležité," řekl sedmadvacetiletý tenista.

Rosol si pochvaluje spolupráci s bývalým úspěšným tenistou Ctislavem Dosedělem. "Pracujeme se Slávou systematicky, rozumíme si a víme, co od sebe chceme, a jde to nahoru. To je taky hodně důležité," řekl Rosol. "Snažíme se vylepšovat zbraně a posunovat slabiny a funguje to, jak má."

Českého tenistu by potěšilo, kdyby se dostal ve Wimbledonu mezi nasazené. "Abych se mohl rozehrát do dalších kol, ale když ne, tak se s tím poperu," řekl Rosol a tušil, že jeho role v Londýně nebude vůbec snadná. "Bude těžké loňský rok zopakovat, to je jasné, protože si na mě ostatní dají větší pozor," řekl.

Případného opakování zápasu s Nadalem se Rosol nebojí. "Když na něj narazím, tak narazím. Pokusím se hrát stejně, jak jsem hrál minule, a buď to půjde, nebo ne, ale to ještě dost daleko," řekl Rosol. Faktem je, že Nadal, který od prohry s Rosolem léčil osm měsíců koleno, letos po návratu prohrál zatím jen dvakrát.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Mayo
trepač kobercov ale legenda
Reagovat
rod_laver
mě vždycky pobaví, takovej moula velká huba bez soudnosti.. "abych se mohl rozehrát do dalších kol"
Reagovat
Stan_Borowitz
Líp než v zápase s Nadalem už nikdy hrát nebudeš... to byl životní výkon, který se už nejspíše nebude opakovat. Ale ten pátý set by si měli povinně pouštět všichni tenisti, kteří chodí na kurt k zápasu s Nadalem předem poraženi. Třeba dnes Wawrinka.
Reagovat
Fandina
držím palce. Pěkný rozhovor. Přeji úspěch. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
chceš, hlavně neotravuj slušný lidi. Díky..
Reagovat
Fandina
Zajímavý příspěvek ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaký slušný lidi Rosol otravuje? Povídej...
Reagovat
spaniel
Dalsi martyho prispevek na nástěnku demence.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist