Rosol oplatil Seppimu porážku, zahraje si o semifinále

24. 4. 2013, 16:58
Aktuality 14
Lukáš Rosol postoupil na turnaji v Bukurešti podruhé v této sezoně na okruhu ATP do čtvrtfinále. Český tenista dnes zdolal třetího nasazeného Itala Andrease Seppiho 6-1 3-6 6-3 a se Srbem Troickim si zahraje o postup mezi nejlepší čtyřku.
Lukáš Rosol

Strůjce českého vítězství v daviscupovém čtvrtfinále v Kazachstánu Lukáš Rosol dnes nastoupil proti soupeři, se kterým už letos jednou prohrál. Zatímco ale v Dubaji Andreas Seppi zvítězil ve dvou setech, v úvodním zápase dnešního programu v Bukurešti bylo brzy jasné, že v rumunské metropoli tento výsledek nezopakuje.

Český tenista byl totiž v úvodní sadě jasně lepším hráčem. Turnajové trojce sebral hned první podání; při dalším servisu pak Seppi ještě odvrátil čtyři brejkboly, ale po dalším brejku v šesté hře Rosol první set v klidu dopodával.

Papírový favorit zápasu se vzpamatoval až ve druhé sadě, v níž Rosolovi konečně prolomil servis a ujal se vedení 3-0. Po zbytek setu už si oba hráči hlídali svá podání, a tak se muselo rozhodnout ve třetí sadě. Do té už zase vstoupil lépe český hráč, který získal první tři hry. Seppi srovnal a udržel si naději na postup, ale v závěru zápasu prokázal lepší nervy Rosol. Ten v klíčovém osmém gamu znovu sebral soupeři servis a čistou hrou zápas doservíroval.

O semifinále si Lukáš Rosol zahraje s dalším nasazeným tenistou - osmým hráčem turnajového pavouka Viktorem Troickim ze Srbska, který dnes porazil 6-4 6-2 Němce Tobiase Kamkeho.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Seppi (3-It.) 6:1, 3:6, 6:3, Simon (2-Fr.) - Nieminen (Fin.) 4:6, 6:4, 6:4, Troicki (8-Srb.) - Kamke (Něm.) 6:4, 6:2, Brands (Něm.) - Monfils (Fr.) 7:6 (7:1), 2:0 skreč.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Marach (ČR/Rak.) - Cabal/Farah (Kol.) 2:6, 6:3, 10:5, Inglot, Rosol (Brit./ČR) - Knowle, Polášek (2-Rak./SR) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
González/Lipsky (3-Mex./USA) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6:2, 7:5.

 

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nějak jsem na první čtení přehlédl to "náš" a vyšlo mi z toho "...už to tak vypadá, že Rosol bude asi brzy druhý nejlepší hráč žebříčku ATP..." :-)
Reagovat
Tomasito
..uz to tak vypada,ze to bude asi brzy nas druhy nejlepsi hrac zebricku ATP..a v budoucnosti..ani netusim,jestli by ho mohl nekdo z teto pozice sesadit? :-)

..mozna mlade Vesely??..uvidime? :-)
Reagovat
PetaM
Lukáš se tímto vítězstvím posunul před Radka Štěpánka ... A v pondělí bude druhý nejlepší tenista Česka .. :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně si myslím, že Štěpec taky neřekl poslední slovo :) je strašná škoda, že ho brzdí jeho vleklé zranění, měl dobrou fazonu a možná i životní formu, snad se ještě ukáže, až zase chytne herní pohodu! :)
Reagovat
Fandina
Také si myslím, že Štěpula ještě kdekoho porazí a přeji mu to. Ráďo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě ano, nebýt té ploténky, tak bůh ví, jaké mohly být letos výsledky, ale tak na "kdyby" se sport nehraje, ale myslím, že po fyzické stránce na tom nikdy nebyl špatně a psychiku taky nemáš špatnou, tak jenom to nejlepší mu přeji, ať se mu něco pořádného ještě povede! :)
Reagovat
darek.vrana
Tak by konečně mohl prolomit čtvrtfinálové prokletí. A udělat velký výsledek. Titul by mu slušel.
Reagovat
Fandina
tak držím palce na Viktora a dej to! Rosi pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
ty jo Fandino, nemodlíš se k tomu aspikovi? taková fanatička :-(
Reagovat
Fandina
Lukymu fandím, můžeš taky, co je na tom k modlení?
Reagovat
smazaný uživatel
Troickiho porazit dokáže tak semifinále je reálný :))
Reagovat
smazaný uživatel
jinak skalp 18. hráče světa je skvělý úspšch!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra prace...hodne mu pomohl ten DC. Jen tak dal. Makej a hlavu v klidu a pujde to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist