Rosol podlehl Griekspoorovi a finále na Žižkově si nezahraje

29. 8. 2020, 16:03
Aktuality 2
CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol do finále challengeru ATP na pražském Žižkově nepostoupil. Dvojnásobný daviscupový vítěz prohrál v semifinále 4-6 5-7 s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem. Ten nastoupí v neděli k souboji o titul proti Rusovi Alanu Karacevovi, který si v Praze zahrál finále už před týdnem, kdy na Štvanici podlehl švýcarské hvězdě Stanu Wawrinkovi.
Lukáš Rosol

S trojnásobným grandslamovým vítězem se měl Karacev utkat na kurtech TJ Spoje ve čtvrtfinále, ale Wawrinka večer před zápasem z turnaje odstoupil kvůli zranění stehenního svalu.

Rosol do utkání s Griekspoorem výborně vstoupil a vedl 3-0. Další brejkbol v prvním setu si ale už nevytvořil, naopak v sedmém a devátém gamu ztratil vlastní servis. V druhé sadě se povedl první brejk za stavu 2-2 nizozemskému hráči, ale Rosol vzápětí vyrovnal. Pak si oba tenisté do stavu 5-5 drželi snadno podání. V další dvou gamech Rosol neuhrál ani fiftýn a s RPM Open By Moneta se rozloučil.

Karacev vyřadil ve třech setech Dmitrije Popka z Kazachstánu.

• CHALLENGER PRAHA / TJ SPOJE •
Česko, antuka, 137.560 dolarů
sobotní výsledky (29. 08. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Griekspoor (Niz.) - Rosol (ČR) 6-4 7-5
Karacev (Rus.) - Popko (Kaz.) 7-5 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
i kvalifikace byla letos hodně našlapaná ...

Víťa Kopřiva vyřadil nasazenou jedničku Ofnera, kterého tady na každém turnaji vyřadil Čech ...o hlavní soutěž si zahraje s Bachingerem

Zdenda Kolář přehrál nebezpečného Lukáše Kleina, Michal Vrbenský nasazeného Španěla Menendeze ... a spolu si zahrají o postup do MD ...

David Poljak srdnatě vzdoroval Chorvatu Gojovi, ale padl 1:2 na sety ... Andy Paulson zase prohrál s Malekem Jazirim ...

V MD nakonec přímo jen Lukáš, v prvním zápase vyzve Chunga, tak snad napodobí Zdendu z minulého týdne ... WC získali Svrčina a Macháč, ale oba mají těžké soupeře, Karatseva a Genia ...

Třetí divoká karta pro Fina Virtanena, nevím, čím si ji zasloužil ... Jonáš ani Jirka tu nestartují, ale zase dostane šanci Dalibor :)
Reagovat
darek.vrana
Sorry Lukáši, jsem ti to posjal. Vsadil jsem na tebe za stavu 5:5 ve druhým a od té doby jsi nevyhrál ani balon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist