Rosol porazil Staraceho, čeká ho Almagro

18. 7. 2011, 18:11
Aktuality 10
Český tenista Lukáš Rosol si připsal první výhru na turnaji ATP od květnového French Open. V Hamburku, kde postoupil do hlavní soutěže jako lucky loser, v dnešním úvodním kole porazil Itala Staraceho 7-6 a 6-1. Jeho dalším soupeřem je Španěl Almagro.
Lukáš Rosol

Český tenista v hlavní soutěži turnaje v Hamburku neměl vůbec hrát. V posledním kole kvalifikace nestačil na Rumuna Crivoie, jako nejvýše nasazený hráč ale dostal příležitost, když se odhlásil zraněný Francouz Jérémy Chardy.

A svoji šanci Lukáš Rosol využil. V souboji s Potitem Staracem sebral italskému soupeři hned první podání a rychle vedl 3-0. Až do stavu 5-3 si vlastní servis držel, ukončit set se mu ale hned nepodařilo, a tak přišel na řadu tie-break. V něm byl Starace blíž vítězství, Rosol ale průběh zkrácené hry otočil a získal ji poměrem 7-5.

Ve druhé sadě už pak Lukáš Rosol nedal Staracemu šanci. Vlastní podání si držel bez problémů, Itala brejknul hned třikrát a za necelou hodinu a čtvrt zvítězil 7-6 a 6-1.

Pětadvacetiletý Čech si tak spravil náladu po nevydařeném challengeru v Sopotech, kde minulý týden nepotvrdil roli nasazené jedničky a vypadl hned v prvním kole. Hamburk je teprve třetím velkým turnajem v této sezoně, na kterém Rosol zvládl svůj úvodní zápas. Poprvé se mu to povedlo v únoru v Dubaji a na grandslamovém French Open uhrál dokonce třetí kolo.

Výsledky - Hamburk (antuka, dotace 1.115.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Starace (It.) 7:6 (7:5), 6:1, Stachovskij (Ukr.) - González (Arg.) 6:2, 6:3, Ramos (Šp.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:4, Nieminen (Fin.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 6:3, Knittel (Něm.) - Dodig (Chorv.) 6:4, 6:3, Crivoi (Rum.) - Olaso (Šp.) 6:4, 6:3, Kamke (Něm.) - Riba (Šp.) 6:1, 6:1, Berlocq (Arg.) - Haase (Niz.) 6:2, 6:2, Reister (Něm.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
hatatytla
To že Starace a italové všeobecně zápasy prodávají je někdy až do oči bijící. ATp by stím měla dělat něco víc než jen zřízení směšné tel. linky pro úplatky.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Lucky má dost vyčištěnou hlavu a nekoupil by zápas:D
Reagovat
Mistr
Starace to prodá a z Rosola je hrdina.
Doufam, že ho Almagro pořádně vyučí
Reagovat
smazaný uživatel
on si de pro titul :D
Reagovat
smazaný uživatel
nějakej starace co má co pouštět? je rád když vůbec někdy vyhraje.
Reagovat
Mistr
Za normálních podmínek by Rosol na Staraceho neměl ani náhodou. Holt si dal Starace na Rosola a celá jeho rodina taky, proto tak stoupaly kurzy
Reagovat
smazaný uživatel
jsi jen lhář a ubožák. a melzer to prodal taky co? na grandslamu? xD
Reagovat
Mistr
Melzer je netenista. Jakmile tam Rosol natrefil na prvního pořádného hráče (Chela) tak skončil :D a to si na něj tak věřil a říkal, že ho určitě může porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
chela je uplnej tragéd. kdyby rosol trefoval kurt tak by jasně vyhrál!
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, já teda s Mistrem nesouhlasím (on má z nějakého důvodu na Rosola hroznou pifku), ale nebyls´ to náhodou ty, kdo před Wimbledonem tvrdil, že Berdych na trávě vyletí právě s Chelou? :-) A najednou tvrdíš, že Chela je tragéd? :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist