Rosol prohrál pošesté v řadě, v Šanghaji nestačil na Thiema

5. 10. 2014, 11:53
Aktuality 9
ATP ŠANGHAJ - Lukáš Rosol sérii porážek neukončil ani v Šanghaji. Český tenista v úvodním kole turnaje Masters 1000 v Šanghaji nestačil na Dominika Thiema, proti kterému nevyužil žádný brejkbol a od triumfu ve Winston-Salemu prohrál už šestý zápas v řadě.
Lukáš Rosol

V létě si Lukáš Rosol zahrál na pěti turnajích po sobě minimálně ve čtvrtfinále. Na antuce ve Stuttgartu byl ve finále, na tvrdém povrchu ve Winstom-Salemu dokonce vybojoval svůj druhý titul na okruhu ATP. Jenže od té doby se mu nedaří a prohrál už šest zápasů v řadě.

Poslední čárku do nelichotivé série připsal dnes na turnaji Masters 1000 v Šanghaji. Devětadvacetiletý český tenista v Číně nestačil na o osm let mladšího Rakušana Dominika Thiema, kterému podlehl stejně jako v prvním vzájemném střetnutí letos v Miami 4-6 6-7.

Aktuálně 26. hráč světa Rosol měl sice už ve druhém gamu dva brejkboly, ale nevyužil je a k dalším už se nedostal. Navíc hned vzápětí přišel o své podání a i když už do konce zápasu zvládal hry při svém servisu zcela suverénně, v závěrečném tie-breaku prohrál šest ze sedmi výměn a před talentovaným Rakušanem musel sklonit hlavu.

"Výhra proti Rosolovi je rozhodně cenná. Hrál jsem dobře, dařilo se mi na servisu a ukázal jsem své dovednosti při důležitých míčcích," pochvaloval si 40. tenista žebříčku ATP Thiem, který ve druhém kole vyzve dvojnásobného obhájce titulu a světovou jedničku Novaka Djokoviče, který dnes v Pekingu deklasoval Tomáše Berdycha.

"Zahrát si proti Novaku Djokovičovi je speciální odměnou pro mladé hráče, jako jsem já. Trénoval jsem s ním v Melbourne a v Paříži, takže má nějakou představu, co můžu očekávat," těší se Thiem na těžkého soupeře.

"On má neuvěřitelný return. A to, co dnes předvedl v Pekingu, bylo megapůsobivé. Musím jít do zápasu s velkým respektem, ale ne se strachem. Vím, že dokážu hrát nebezpečně a věřím si. Bude to těžký test, ale těším se na něj. Tohle jsou zápasy, pro které pracujete a ze kterých se můžete poučit. A snad bych mu mohl udělat i nějaké problémy," věří vycházející hvězda světového tenisu.

Z českých tenistů tak v soutěži zůstává už jen Tomáš Berdych, který se musí rychle oklepat z dnešního finálového debaklu s Djokovičem, neboť bude usilovat o důležité body v boji o Turnaj mistrů. V pořadí o Londýn je zatím na sedmé příčce.

Lehký los ho ale nečeká. Už v prvním zápase může narazit na Richarda Gasqueta, se kterým před dvěma týdny prohrál hladce 0-3 v semifinále Davis Cupu. Následně by mohl vyzvat vítěze US Open a přímého konkurenta v boji o Londýn Marina Čiliče a ve čtvrtfinále je možný souboj s šampionem Australian Open Stanem Wawrinkou.

Už zahajovací zápas dnes skončil prvním překvapením. 21. hráč světa Tommy Robredo ze Španělska podlehl 6-3 3-6 6-7 Kazachu Michalju Kukuškinovi a teprve pošesté v sezoně nepřešel přes svého prvního soupeře.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ -
(Čína, tv. povrch, 4,195,895 dolarů)
nedělní výsledky (05. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Thiem (Rak.) - Rosol (ČR) 6-4 7-6(3)
Bautista (14-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Robredo (Šp.) 3-6 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
gigin
6:4, 7:6 against Lukas Rosol. A really good win. Played well, served very well, showed my big point skills again. Playing Novak Djokovic now is a special reward for a young player like me. I practised with him in Melbourne and Paris, so I have an idea what to expect. Incredible what he returns. And how he returns it. Mega impressive what he showed in Beijing today. I saw a few games. Of course I go into that match with a lot of respect. But there's no fear. I know I can play dangerous. And I'm confident. Of course it will be an extremely tough test, but I'm looking forward to it. Those are the matches you work for. And you can learn from. Maybe I can cause him some trouble. Bamos!

No po tom dnešním masakru Noleho... Tak přeju ti Dome ať ti to moc neotráví, ten tenis :)))
Reagovat
smazaný uživatel
On zazáří jen proto, aby záhy zase začal padat. Klasika.
Reagovat
gigin
Dredy x RBA. Zatím :((( Pojď ještě!
Reagovat
pockerface
Rosol je taky marný.Jestli s tím něco neudělá a bude nadále prohrávat v 1.kolech,tak hodně rychle pošupajdí ze 100 ven.
Reagovat
EllNino
nemyslím si, má letos titul, 2 finále, spoustu čtvrtfinále na antuce a tak dále, 26. místo v žebříčku ...prostě akorát mimo antuku celkem jalový, dalo by se říci, že ten titul ze Salemu doteď nechápu :D ...
Reagovat
pockerface
no to jo,to vypadnutí z top100 bylo trochu nadnesené.Ale myslel jsem tím,aby ho ty výsledky nepoložili na kolena.Uvidíme příští rok,jak se mu podaří obhajoby.Ale už by to chtělo taky nějaký pěkný výsledek na masters 250,500,1000
Reagovat
Fandina
Lukáši, to je zase serie. Ach jo ...
Reagovat
gigin
V dalším kole Nole... Co fčíl? :( :) :( :)
Reagovat
EllNino
dá ho ! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist