Rosol tříleté čekání neukončil. Ve Stockholmu prohrál s Karacevem

17. 10. 2022, 21:27
Aktuality 9
ATP STOCKHOLM - Lukáš Rosol v hale ve Stockholmu na zdárně absolvovanou kvalifikaci nenavázal a první výhru v hlavní soutěži turnaje ATP od roku 2019 nezaznamenal. S Aslanem Karacevem 37letý Čech prohrál snadno 3-6 2-6.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© AFP)

Lukáš Rosol ve Stockholmu prošel kvalifikací turnaje ATP teprve podruhé od ledna 2020, ale v hlavní soutěži skončil stejně jako letos ve Wimbledonu hned v 1. kole. 

Zatímco na trávě v All England Clubu prohrál pětisetovou bitvu s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim, dnes v hale ve švédské metropoli nedokázal vzdorovat Aslanu Karacevovi. S aktuálně 45. hráčem světa, jenž vyhrál jen dva z posledních dvanácti zápasů, prohrál v prvním vzájemném duelu hladce 3-6 2-6.

Rosol, bývalý 26. hráč světa v současnosti figurující až ve třetí světové stovce, čeká na výhru na okruhu ATP už tři roky. Naposledy uspěl v říjnu 2019 v Moskvě. Alespoň dva zápasy po sobě vyhrál naposledy v květnu 2016, kdy na antuce v Ženevě dokráčel do semifinále.

Největšího úspěchu 37letý rodák z Brna dosáhl v srpnu 2014, kdy triumfoval v americkém Winston-Salemu.


Karacev se ve druhém kole utká s turnajovou dvojkou Cameronem Norriem. Britského tenistu čeká první zápas poté, co na konci září musel kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 odstoupit ze Soulu a následně se odhlásit z několika turnajů.

Nejvýše nasazeným ve Stockholmu je světová pětka a šampion z roku 2018 Stefanos Tsitsipas. Řecký tenista začne duelem druhého kola proti Američanu Maximu Cressymu, jenž dnes otočil bitvu s Iljou Ivaškou.

 

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 725.540 eur
pondělní výsledky (17. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karacev (Rus.) - Rosol (ČR) 6-3 6-2
Rune (7-Dán.) - Monteiro (Braz.) 7-5 6-2
Cressy (USA) - Ivaška (Běl.) 4-6 7-6(5) 6-4
Garín (Chile) - Kubler (Austr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
aligo
A myslím, že asi už ani neukončí... Budu rád, když se budu mýlit....smile
Reagovat
Krisboy
Smutné. Může se mu to ještě vyplatit?
Reagovat
makro99
je to srdcař
Reagovat
paddy
Reagovat
Ereinion
jakou má alternativu? pořád si tím vydělá víc než v Lidlu :) letošní prize money má skoro 100 tisíc dolarů, to není úplně nejhorší
Reagovat
Krisboy
...hrubého. Po zdanění a zaplacení nákladů, který jsou s tenisovým cestováním spojené, mu nezbyde zdaleka tolik.

Je to asi opravdu srdcař. Viděl jsem ho na challengru (poté, co neprolezl kvaldou a do soutěže se nedostal) sparingovat ostatním českým klukům, kteří hlavní soutěž hráli.
Tak snad se ještě vzchopí smile
Reagovat
EllNino
Má z Čechů poslední dobou asi nejlepší výsledky smile
Reagovat
Krisboy
To ale není vůbec k smíchu smile
Reagovat
com
Muze bejt jedine rad.. Cim vyssi vydelky by na ATP mel, pak by Ochotska chtela urcite navysovat alimenty smile Takovy ty almuzny z challengeru mu na ty alimenty a zivobyti staci smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist